Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Υπό την απειλή πλειστηριασμού 700.000 ακίνητα!


Η απόφαση πατάει πάνω στους νόμους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ | Αποδεικνύεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού

 

Τον δρόμο για χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών τους επόμενους μήνες «ανοίγει» και τυπικά η απόφαση του Αρείου Πάγου. Με αυτήν πλέον τα funds και οι servicers μπορούν να βγάζουν «στο σφυρί» τα σπίτια των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά έκρινε πως τα «κοράκια», κάνοντας χρήση των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να παίρνουν τα σπίτια και να προχωρούν τις διαδικασίες των πλειστηριασμών με τη δική τους επωνυμία.

Το μέγεθος της επίθεσης στα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι το 2022 έγιναν πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί, ενώ το 2023 υπό την απειλή του πλειστηριασμού αναμένεται να τεθούν οι ιδιοκτήτες 700.000 ακινήτων!

Εκτός αυτού, η διαρκής αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (αναμένεται μέχρι τον Ιούνιο να υπάρξουν και νέες αυξήσεις) θα οξύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, αφού εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και την αποπληρωμή των δανείων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ

 

  


 

          Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε σε ερώτηση του Κ.Κ.Ε. για προβλήματα εγγραφής παιδιών με ειδικές ανάγκες σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Ωραιοκάστρου. Στην ίδια ερώτηση που απευθύνθηκε και στο Υπουργείο Εργασίας, δεν υπήρξε απάντηση. Το θέμα ήταν η άρνηση της διοίκησης του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω για την εγγραφή παιδιού με ειδικές ανάγκες σε Παιδικό Σταθμό, με την αιτιολογία της έλλειψης ειδικού προσωπικού.

          Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών: θα έπρεπε η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου ή ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω, να είχε προϋπολογίσει πίστωση για την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού. Το ότι αυτό δεν έγινε, ουδόλως ενόχλησε το Υπουργείο, το οποίο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει ούτε σχετική σύσταση προς το δήμο.

          Ωστόσο στην απάντησή του αναφέρει το άρθρο 48 του νόμου 4647/2019 “…  το δικαίωμα εγγραφής των παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, την υποστήριξη του παιδιού με ειδικές ανάγκες μπορεί να παρέχεται και από ειδικό βοηθό συνοδό που διαθέτει η οικογένεια του παιδιού … μετά από αίτηση του γονέα προς το διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου ή το δημοτικό συμβούλιο …”. Δηλαδή, να πληρώνουν οι γονείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα του άρθρου 16 του Συντάγματος προτείνει την κατάργησή του


Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

Από τις τελευταίες τοποθετήσεις του για το ΠΔ 85 και την καλλιτεχνική εκπαίδευση όπως και από την πρόσφατη ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου στη βουλή προκύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «την άμεση αναγνώριση των Σχολών Δραματικής Τέχνης, Χορού και Ωδείων ως Ανώτερων Σχολών (απόφοιτοι ΤΕ) με βάση την παρ. 7 του άρθρου 16 του Συντάγματος».

Για όσους γνωρίζουν γράμματα η συγκεκριμένη παράγραφος του άρθρου 16 προβλέπει την ύπαρξη επαγγελματικής και κάθε άλλης ειδικής εκπαίδευσης από σχολές ανώτερης βαθμίδας για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από τρία χρόνια, μόνο στην περίπτωση που αυτή παρέχεται από το κράτος. Με την τοποθέτησή του αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει οι ιδιωτικές καλλιτεχνικές σχολές να ενταχθούν, ως έχουν, δηλαδή ως ιδιωτικές….στην ανώτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης, όπως τα πρώην ΤΕΙ. Η πρόταση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας στο δίκαιο αίτημα των σπουδαστών και καλλιτεχνών να μην υποβαθμιστούν οι σπουδές και τα πτυχία τους, που μέχρι τώρα αναγνωρίζονταν στους δημόσιους φορείς μισθολογικά ως ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) είναι εκ του πονηρού.