Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΚΟΥΒΑ: ΤΏΡΑ ΕΚΕΊ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΠΌΔΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΏΝ !! ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΎΟΥΝ !!


Επαναστατική θεραπεία στην Κούβα μειώνει τους ακρωτηριασμούς διαβητικού ποδιού

Το κουβανικό φάρμακο Heberprot-P έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία περίπου 290.000 ασθενών, σε 20 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η χρήση του κατέδειξε τη δυνατότητα επούλωσης ανοιχτών πληγών, ισχαιμικών ελκών και εκείνων που προκαλούνται από την ασθένεια του διαβητικού ποδιού, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για ακρωτηριασμό.
Το φάρμακο δημιουργήθηκε στο Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας της Κούβας  (CIGB) και το δραστικό συστατικό του είναι ανασυνδυασμένος ανθρώπινος επιδερμικός αυξητικός παράγοντας.
Επαναστατική θεραπεία στην Κούβα μειώνει τους ακρωτηριασμούς διαβητικού ποδιού
Το κουβανικό φάρμακο Heberprot-P

Χρυσαυγήτικη προβοκάτσια με την εφημερίδα «Αυγή»


Με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη βγήκαν κάτι χρυσαύγουλα φασιστάκια που «είδαν πάλι το φως το αληθινό» και αναπαράγουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ένα πρωτοσέλιδο και «καλά του ΚΚΕ» από μια ΤΟΠΙΚΗ εφημερίδα του Πύργου με το όνομα «Αυγή».

Ουσιαστικά λέγοντας πως το ίδιο το ΚΚΕ αποκαλεί … ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ τους τέσσερις εκτελεσμένους κομμουνιστές!!

Χρυσαυγήτικη προβοκάτσια με την εφημερίδα «Αυγή» 
Αν κι είναι αναμενόμενες τέτοιες πρακτικές που χρησιμοποιούν τα φασιστοειδή το κακό ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν τελειώνει εδώ..

ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ ΗΠΑ Η «χρησιμότητα» της Τουρκίας και τα επικίνδυνα σχέδια στη Μέση Ανατολή




«Η Τουρκία, σύμμαχος του ΝΑΤΟ από το 1952, είναι σημαντική για τα συμφέροντα των ΗΠΑ (...) Το ιστορικό της σχέσης ΗΠΑ - Τουρκίας είναι περίπλοκο. Παρόλο που ΗΠΑ και Τουρκία υποστηρίζουν ο ένας τα συμφέροντα του άλλου με ορισμένους ζωτικούς τρόπους, η εναρμόνιση των προτεραιοτήτων μπορεί να είναι δύσκολη. Αυτές οι προτεραιότητες μερικές φορές αποκλίνουν ανεξάρτητα από το ποιος καθοδηγεί τις δύο χώρες, με βάση τις αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας στη γεωγραφία, τις αντιλήψεις απειλών και τους περιφερειακούς ρόλους».

Ετσι ξεκινά πολυσέλιδη αναφορά που κατατέθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο στις 23 Μάρτη, από εξουσιοδοτημένους «αναλυτές» για θέματα Μέσης Ανατολής, τα ονόματα των οποίων έχουν απαλειφθεί, και αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις.
Το κείμενο, που καταπιάνεται με μια σειρά από πλευρές της «περίπλοκης» αυτής σχέσης, αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο τη σημασία της Τουρκίας στα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή, και από αυτήν την άποψη φωτίζει εκείνο που ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα σημείωνε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι «το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κρατάμε υπόψη είναι ότι (...) το συμφέρον της Ελλάδας, που είναι το ίδιο με το δικό μας, είναι να παραμείνει η Τουρκία συνδεδεμένη με τη Δύση, συνδεδεμένη με το ΝΑΤΟ, επικεντρωμένη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς».

Ένας τρομονόμος στο μπόι της τσίπας τους

 
Ψέλλισε κάτι μισόλογα πως θα το δει και θα το σκεφτεί και θαααα, που όμως δε σκεπάζουν την αριστερή γύμνια με δεξί πάπλωμα. Τέτοια υπουργάρα θα την ζήλευαν από κοινού Τραμπ και Πούτιν και μάλλον θα την ήθελαν γκρουπιέρη στη ρουλέτα του δίκιου της παρτίδας τους…

Ο Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ παίζοντας με την επικαιρότητα και το ζήτημα των οχτώ τούρκων στρατιωτικών, το ‘κανε το θαύμα του. Έριξε τόσο νερό στο μύλο του Κοντονή, όσο χρειαζόταν για να μην πάρει πρέφα κανείς ότι ο υπουργός δικαιοσύνης απέρριψε μετά βαΐων και κλάδων, την τροπολογία του ΚΚΕ που ζητούσε την κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου (άρθρο 187α και εφαρμογές του 187β του Π.Κ) αλλά και την επιβολή αυστηρών όρων και προϋποθέσεων στη χρήση του dna ως αποδεικτικού στοιχείου στην ποινική δίκη.

Το περίεργο, ως και βαθιά ανησυχητικό της «κοντοντίτικης» αντίληψης περί δικαίου, είναι πως κάμποσοι κυβερνητικοί βουλευτές, ειδικώς στο θέμα της καταχρηστικής αξιοποίησης του DNA από το σύστημα, επεσήμαναν πως, και δίκιο έχει το ΚΚΕ, και η προσέγγισή του ήταν πολύ πιό κοντά σ’ αυτά που στήριζε ο Σύριζα πριν αποκτήσει ο κύριος Κοντονής το ύφος του λουδοβίκειου δικαστή που αναφωνεί ξετσίπωτα «η δικαιοσύνη είμαι εγώ»… Ψέλλισε κάτι μισόλογα πως θα το δει και θα το σκεφτεί και θαααα, που όμως δε σκεπάζουν την αριστερή γύμνια με δεξί πάπλωμα στο διπλό κρεββάτι της συριζανέλικης κλίνης, η οποία διαθέτει και καλή αμερικανονατοϊκή αντιτρομοκρατική κουνουπιέρα.

Για να μετρήσει κανείς το μπόι του υπουργού που μέσα στη Βουλή εξομοιώνει το λόγο του με τον της δίκης οφθαλμό, αξίζει να επισημάνουμε ότι απέρριψε και μια τροπολογία με την οποία θα μπορούν να μεταφερθούν για ταφή στην πατρίδα, τα οστά πολιτικών προσφύγων των οποίων είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια! 
Ήμαρτον! Τέτοια υπουργάρα θα την ζήλευαν από κοινού Τραμπ και Πούτιν και μάλλον θα την ήθελαν γκρουπιέρη στη ρουλέτα του δίκιου της παρτίδας τους…

katiousa.gr

Πασιφιστικός αφοπλισμός του εργατικού κινήματος ή αποφασιστικός αγώνας σε όλες τις συνθήκες;


Η συσσώρευση εξελίξεων που ισχυροποιούν το ενδεχόμενο πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή είναι λογικό να γεννά αγωνία και ανησυχία στο λαό.
 Οι οπορτουνιστικές δυνάμεις ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν αναλάβει τις τελευταίες βδομάδες μια επίμονη πολεμική ενάντια στις θέσεις του ΚΚΕ. Διαστρεβλώνοντάς τις προκλητικά, ισχυρίζονται ότι η ανάλυσή μας τονίζει με μονομέρεια την τουρκική επιθετικότητα και ότι η θέση για «υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας» σημαίνει σύμπλευση με την ελληνική αστική τάξη. Επιχειρείται μάλιστα να τεθεί η τοποθέτηση του ΚΚΕ σε αντίστιξη με το Πρόγραμμά του: «Η θέση του ΚΚΕ (σ.σ. στο Πρόγραμμα) για τον χαρακτήρα του ενδεχόμενου πολέμου ως ιμπεριαλιστικού "και από τις δύο πλευρές, ασχέτως ποιος είναι ο πρώτος επιτιθέμενος" αλλοιώνεται με την παρουσίαση της Ελλάδας ως αμυνόμενης σε σχέση με όλες σχεδόν τις γειτονικές χώρες».1 Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει στην πραγματικότητα.