Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σωματεία αυτοαπασχολουμένων και φορείς απέτρεψαν πλειστηριασμό κατοικίας και μαγαζιού λαϊκής οικογένειας


 

Την αποτροπή πλειστηριασμού της κατοικίας και του μαγαζιού λαϊκής οικογένειας που ήταν προγραμματισμένη για τις 14/3 πέτυχαν σωματεία αυτοαπασχολούμενων και φορείς, με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα στα γραφεία της εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «Intrum» και της τράπεζας «Πειραιώς» στη Θεσσαλονίκη.

Στη συγκέντρωση τα σωματεία και οι φορείς που συμμετείχαν, πέτυχαν την αποτροπή του πλειστηριασμού αλλά και ευνοϊκότερη ρύθμιση που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της οικογένειας. Κάτω από την πίεση, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι μπροστά στην ουσιαστική ανυπαρξία της προστασίας της λαϊκής περιουσίας που έχουν θεσπίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις και μπροστά στη δίψα για κέρδη των funds, των τραπεζών και λοιπών κορακιών η μόνη απάντηση που μπορεί να φέρει αποτελέσματα είναι ο οργανωμένος αγώνας του λαϊκού κινήματος μέσα από τα ταξικά σωματεία και τους φορείς του!

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας φόβος παντού ξεσηκωμός» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση.

 

902gr

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ Στους 28.473 τα θύματα του κράτους-δολοφόνου με πάνω από 12.300 νεκρά παιδιά

 

 

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση από τις 7 Οκτώβρη έχει αυξηθεί σε 28.473, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 12.300 παιδιά και περίπου 8.400 γυναίκες.

Τουλάχιστον 68.146 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων 8.663 παιδιά και 6.327 γυναίκες.

Περισσότεροι από 11.000 από αυτούς χρειάζονται μεταφορά για νοσηλεία, ανέφερε το υπουργείο.

(Πηγή: «Al Jazeera»)

 

902gr

Η αλληλεγγύη προς τον λαό της Παλαιστίνης δεν “κατεβαίνει”

 


Η δημοτική αρχή της Ηλιούπολης κατέβασε από το δημαρχείο πανό αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη – Στους «καθαρούς» τοίχους απαντάμε με καθαρή συνείδηση και καθαρή θέση.

 

 


Στο συνοδευτικό κείμενο της Πλατείας Τέχνης σημειώνονται τα εξής.

Όλοι στο κάδρο

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε και διαδηλώνουμε για τον μισθό και τις Συλλογικές Συμβάσεις, για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία. Για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια που σαρώνει. Για να πάψουν οι πλειστηριασμοί και το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών.

Την ίδια μέρα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Η μέρα της απεργίας δεν επιλέχθηκε τυχαία, ούτε είναι μόνο συμβολική.

Απαίτηση των εκατοντάδων σωματείων που την οργανώνουν, και καθολική διεκδίκηση του λαού και της νεολαίας, είναι να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας. Να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα. Να μπορεί ο λαός να ταξιδεύει με σύγχρονα, ασφαλή και φτηνά τρένα, να μην τρέμει το φυλλοκάρδι του για το αν και πότε θα συμβεί το κακό.