Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Συναίνεση...


«Να βάλουμε τα σπαθιά στα θηκάρια», «να έρθετε, με την εμπειρία σας από τη διακυβέρνηση πλέον, να δουλέψουμε όλοι μαζί για τους στόχους αυτούς», «σας αφήσαμε μια μεθοδολογία με βάση την οποία θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε (και άρα) άλλο θα περίμενα από μια κυβέρνηση που λέει ότι θέλουμε να τα βρούμε», είναι μερικά μόνο από τα... σκληρά λόγια που αντάλλαξαν χτες στη Βουλή οι εισηγητές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020. Η συναίνεση και η ομοφωνία των αστικών κομμάτων, που ξεδιπλώθηκε σε όλη τη συζήτηση στη Βουλή, αλλά και έξω απ' αυτή, με αιχμή τα Ελληνοτουρκικά, πραγματικά «βγάζει μάτι», αφού έχει για υπόβαθρο τις βαθύτερες συγκλίσεις των αστικών κομμάτων σε ό,τι αφορά τους στόχους του κεφαλαίου για νέα προνόμια που θα στηρίζουν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, σε συνδυασμό βέβαια με τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Κάπως έτσι, η «μπάλα» έφυγε ξανά προς την κερκίδα, στην αντιπαράθεση δηλαδή για τους επιμέρους «κωδικούς» ενός ακόμα ταξικού προϋπολογισμού, στο ποιος υπηρετεί πιο αποτελεσματικά την καπιταλιστική ανάπτυξη, που έχει για καύσιμη ύλη τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και στο ποιος είναι πιο «χουβαρντάς» στα «ψίχουλα» της αναδιανομής της φτώχειας από τους φτωχούς στους εξαθλιωμένους.

Καλικάντζαρος για τους εργαζόμενους και ο Αι Βασίλης για την κυβέρνηση



Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, έκανε πάλι το θαύμα της…χριστουγεννιάτικα.

Σε άρθρο του διορισμένου προέδρου της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλου (ΤΑ ΝΕΑ, 17/12/2019) με τίτλο «ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  2020:ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ», η ΓΣΕΕ αναλαμβάνει ρόλο πλυντηρίου της Κυβέρνησης και του προϋπολογισμού-καρμανιόλα, τον οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον παρουσιάζει ως δώρο του Αι Βασίλη.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρει επί λέξει: «..ο προϋπολογισμός του 2020 δημιουργεί αισιοδοξία, αφού θέτει ως στόχο του την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας και τη μείωση του φορολογικού βάρους». Ο Παναγόπουλος με το άρθρο του αυτό γίνεται ο καλικάντζαρος για τους εργαζόμενους και ο Αι Βασίλης για την κυβέρνηση. Το ίδιο άλλωστε έκανε και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό


Απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων

MotionTeam
Την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων δέχτηκαν χτες το πρωί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που διαδήλωναν έξω από τα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, άνεργου από το 2011 και με την μητέρα του να νοσηλεύεται με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, παλεύοντας ουσιαστικά για τη ζωή της.
 Η αστυνομία χτύπησε τους διαδηλωτές και τους ψέκασε με χημικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συνταξιούχος. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Επιτροπή Κατά των Πλειστηριασμών της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Μπροστά από την Εθνική Τράπεζα που είχε κατεβάσει ρολά και την είσοδο της οικοδομής όπου στεγάζονται και υπηρεσίες της, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 47, είχε τοποθετηθεί μια διμοιρία των ΜΑΤ, πάνοπλη. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών και εκπρόσωπος του δανειολήπτη ζήτησαν να περάσουν για να πάνε στο δικαστικό τμήμα της τράπεζας, προκειμένου να ζητήσουν να ανασταλεί ο πλειστηριασμός και να δεχτεί η τράπεζα πρόταση συμβιβασμού στην οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί.

Πού το πάνε;



  Πηγή: Eurokinissi

Η πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη. Ερχεται σε ευθεία αντίθεση με τα αντιφασιστικά αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, προσβάλλει βάναυσα τα δεκάδες θύματά της. Στην ουσία της είναι πλήρης αποδοχή της υπερασπιστικής γραμμής των ναζί. Είναι αντιγραφή μέρους της απολογίας του ναζί αρχηγού της εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης στις αρχές του Νοέμβρη. Και συμπυκνώνεται ούτε λίγο ούτε πολύ σε ένα από αυτά που είχε πει τότε για τη δολοφονία Φύσσα. «Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που δολοφόνησε έναν άλλο». Τα ερωτήματα είναι πολλά και μεγάλα, αφού τα όσα είπε η εισαγγελέας δεν «κολλάνε» ούτε με τυπικά δικονομικά επιχειρήματα. Πού το πάνε λοιπόν; Ποιοι επιδιώκουν να «βγάλουν λάδι» τους ναζί δολοφόνους; Ποιοι μηχανισμοί του συστήματος δουλεύουν αυτό το σενάριο;