Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Για την επιβολή προστίμου σε συνδυασμό για ανάρτηση πανό



  Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση για την επιβολή προστίμου από την επιτροπή ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σε βάρος του συνδυασμού «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝIΑ - ΑΝΤΙΚΑΠITΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Κατσώτης Χρήστος, Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Η επιτροπή ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, εξαντλώντας όλη την αυστηρότητα του άρθρου 12 του νόμου 3870/2010, επέβαλλε το απαράδεκτο, εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ σε βάρος του συνδυασμού "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝIΑ - ΑΝΤΙΚΑΠITΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" για ανάρτηση 3 πανό και 2 αφισών στο Δήμο Σερρών στις τριπλές εκλογές για Ευρωβουλή, Δήμους και Περιφέρειες.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ




ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων, μπροστά στην νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ, παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σε κοινό αγώνα όλους τους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, με την οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας μας για τις 30/11/19. 

Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης θα γίνει το Σάββατο 30/11/2019, 11:00 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στην σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την υγεία, την πρόνοια.

Η αντιλαϊκή κυβέρνηση του Εκουαδόρ διώχνει τους Κουβανούς γιατρούς




Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Στις 12 Νοεμβρίου η υπουργός Εσωτερικών του Εκουαδόρ Maria Paula Romo ανακοίνωσε πως η διμερής συμφωνία με την Κούβα δεν θα ανανεωθεί και σταματά μετά το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με την Romo, οι Κουβανοί γιατροί θα αντικατασταθούν από ειδικούς του Εκουαδόρ, οι οποίοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση για να εκπληρώσουν τις περίπου 400 κενές θέσεις που θα προκύψουν μεταδίδει το πρακτορείο Reuters και αναδημοσιεύει το Telesur.

Κατά την υπουργό “η αντικατάσταση των Κουβανών γιατρών ήταν στα αρχικά σχέδια της σημερινής κυβέρνησης και τώρα που υπάρχει ικανός αριθμός γιατρών μπορούν να πραγματοποιηθούν”.

Κουβανοί γιατροί με μεγάλη εμπειρία είχαν έρθει στο Εκουαδόρ (Ισημερινό) για να φροντίσουν ασθενείς σε δημόσιες υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα των Άνδεων. Ήταν μέρος της συμφωνίας μεταξύ Κούβας και του προηγούμενου προέδρου της χώρας Ραφαέλ Κορέα.

“Εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής”



Κάτω απ’ το κόκκινο λάβαρο χωρούσαν όλοι. Όλοι εκεί γίναμε ένα. Ένα κατακόκκινο ποτάμι. Φλέβα που πάλλεται.

Ήμασταν εκεί. Από τις 17:00, σε μιαν άλλη Σταδίου. Πιο ζωντανή. Όχι πια γκρίζα. Πιστοί στο ραντεβού για άλλη μια φορά με κόκκινες σημαίες και με τραγούδια. Με γροθιές σηκωμένες για όσο η ζωή θα τραβάει την ανηφόρα.
Ήμασταν εκεί. Πίσω από κάθε μπλόκο έβλεπες χαμογελαστά πρόσωπα, βλέμματα γεμάτα ελπίδα, χέρια που κρατούσαν πότε τριαντάφυλλα και πότε γαρύφαλλα.

Ο οικοδόμος, η τηλεφωνήτρια, ο εργάτης, ο δημοσιογράφος, ο φωτογράφος, ο φοιτητής, η πωλήτρια, η σερβιτόρα, ο διανομέας, ο φοιτητής, ο συνταξιούχος, ο φαντάρος, το πιτσιρικάκι στο καρότσι του με τους γονείς του αντάμα. Κάτω απ’ το κόκκινο λάβαρο χωρούσαν όλοι. Όλοι εκεί γίναμε ένα. Ένα κατακόκκινο ποτάμι. Φλέβα που πάλλεται.