Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Σύσκεψη με θέμα «Πολιτισμός:ανάγκη και δικαίωμα ή εμπόρευμα»

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η KOB Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ  σας προσκαλεί στην σύσκεψη με θέμα «Πολιτισμός:ανάγκη και δικαίωμα ή εμπόρευμα»   που θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 09 Μαΐου και ώρα 7 30μμ  στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου με ομιλητή την Πολυκάρπου Σίσσυ υποψήφια  βουλευτή Β ΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και επικεφαλής του τμήματος  πολιτισμού της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

 

          Η ΚΟΒ Ωραιοκάστρου του   

ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

 


Με την νομοθετική ρύθμιση που από κοινού Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν, η οποία συμπληρώθηκε με νέες τροπολογίες, ώστε οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου να είναι νομότυπες και να μην αμφισβητούνται (για «ενίσχυση της δικαστικής κρίσης» μίλησε ο Μ. Βορίδης) αποκλείστηκε από τον Άρειο Πάγο από τις εκλογές το νέο  κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ», του καταδικασμένου ως μέλους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη. 
 
            Ο πρόεδρος της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκης βρήκε πάλι μια ευκαιρία για να αισθανθεί υπερήφανος «ως προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης», γιατί πρωτοστάτησε η παράταξή του για τον αποκλεισμό του Η. Κασιδιάρη από τις εκλογές, όταν στο κόμμα του έχουν βρει στέγη   σε υπουργικές μάλιστα θέσεις, η φασιστική τριάδα η προερχόμενη από το ΛΑΟΣ,  ο Μ. Βορίδης, ο Α. Γεωργιάδης, ο θ. Πλεύρη. Τόσο οι αλλεπάλληλές τροπολογίες της κυβέρνησης για απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη όσο και η τροπολογία που κατέθεσε ο  ΣΥΡΙΖΑ και συνέδεε την απαγόρευση κόμματος  με τα άρθρα 187 και 187Α του τρομοκρατικού νόμου, στην ουσία δεν αποβλέπουν παρά στην «εφαρμογή ενός επικίνδυνου νομοθετικού πλαισίου, που δίνει τη δυνατότητα στον ‘Αρειο Πάγο, σε κάθε εκλογική μάχη να προχωράει σε ένα διευρυμένο έλεγχο της λειτουργίας, της δράσης των εσωτερικών των κομμάτων και να μπορεί οι δικαστές να ζητούν την συνδρομή υπηρεσιών ασφαλείας όπως και της ΕΥΠ», όπως επεσήμανε η αγορήτρια στην κοινοβουλευτική επιτροπή Μαρία Κομνηνάκια. Το ΚΚΕ δεν σταματά να τονίζει ότι ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με νομοθετικές ρυθμίσεις, αμφιβόλων μάλλον σκοπιμοτήτων, αλλά με την  οργανωμένη δράση και πάλη. 

Αντικομμουνιστικά Αντίμετρα

 


Σ' αυτές τις εκλογές το ευρωNATOικό αστικό σύστημα έχει κατεβάσει το βαρύ του πυροβολικό, όχι σε επίπεδο προσώπων ή κομμάτων, αλλά ιδεολογικών παραπλανητικών βλημάτων. Το θέμα είναι περίπλοκο, πολιτικά ευαίσθητο και εξαιρετικά επικίνδυνο επικοινωνιακά. Δεν τους νοιάζει ποιος θα βγει, με ποια σύνθεση, αλλά ποιος θα υπηρετεί καλύτερα τα σχέδιά τους, και δεν δυσκολεύεται όπως αν έχει απέναντί του έναν ισχυρό κομμουνιστή. Ετσι με σεξ, μαχαιρώματα από πιτσιρικάδες, επικίνδυνα παιχνίδια με τις καινοτομίες του ίντερνετ, θέλουν τους γονείς να θεωρούν κακό ο νέος να μπλέκει με τα πορνό, αλλά καλό να βγάζει λεφτά απ' τα κρυπτονομίσματα, και να μη δυσαρεστεί το αφεντικό που του χάρισε μια θέση στο μπαρ το εξωτικό, οπότε και χαλάλι του που δεν θα ψηφίσει.

Ερχονται φοβεροί και τρομεροί αντιλαϊκοί πύραυλοι εναντίον μας στους επόμενους μήνες ή μέσα σε κανά - δυο χρόνια. Απειλούν τα παιδιά, τα σπίτια, τη δουλειά, την ειρήνη, την ίδια μας την επιβίωση. Η χώρα μας, που έχει γίνει κυριολεκτικά προκεχωρημένη γιγάντια στρατιωτική βάση δυτικών συμφερόντων, έχει μεγάλη σημασία να είναι επαρκώς υποτακτική και βολική, εφόσον αποτελεί και στόχο πρώτης επιλογής στον προετοιμαζόμενο γενικευμένο πόλεμο σ' όλα του τα στάδια, ενεργειακό, οικονομικό, διαμετακομιστικό, κι εντέλει με όπλα στο πεδίο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Απαγόρευση της Κόκκινης Σημαίας και του τραγουδιού «Ιερός Πόλεμος» στην επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

 

Του Δημήτρη Αμπατιέλου*

 

Σε μια προκλητική απόφαση προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου απαγορεύοντας στις 8 και 9 Μάη στα τρία εμβληματικά μνημεία του Κόκκινου Στρατού, στο Τρέπτοουερ Παρκ, στο Τιεργκάρντεν και στο Πάνκοου, τη χρήση της σημαίας και του εθνόσημου της ΕΣΣΔ.

Επίσης απαγόρευσε το άκουσμα του «Ιερού Πολέμου», του τραγουδιού που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την εποποιία του Κόκκινου Στρατού και το τσάκισμα του ναζισμού μέσα στο Βερολίνο τον Μάη του 1945 και μέχρι σήμερα συνεπαίρνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Φυσικά, η αστυνομία του Βερολίνου, προφανώς προωθώντας αποφάσεις των πολιτικών τους προϊστάμενων, δηλαδή της τοπικής κυβέρνησης CDU - SPD (πρόκειται για «τα αδελφάκια» της ΝΔ από τη μία και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ από την άλλη), σαν κάθε αντικομμουνιστής που σέβεται τον εαυτό του, κατέφυγε σε προσχήματα. Ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται για την «αποτροπή οποιασδήποτε επιδοκιμασίας του επιθετικού πολέμου που διεξάγει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας, καθώς και συμπεριφορών που αποσκοπούν και ενδέχεται να υποκινήσουν χρήση βίας», απαγορεύοντας και τη χρήση ρωσικών και ουκρανικών σημαιών, στρατιωτικών συμβόλων και στολών. Στο μεταξύ η απαγόρευση της ουκρανικής σημαίας αποσύρθηκε μετά από επείγουσα απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου του Βερολίνου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ στο Γεντί Κουλέ για την Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τίμησαν σήμερα, οι Οργανώσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης και Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο Γεντί Κουλέ, τόπο φυλακής και εκτελέσεων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών.

Φωτίζοντας την αλήθεια για την 9η Μάη του 1945, τότε που οι λαοί, έδωσαν το συντριπτικό χτύπημα στο ναζιστικό τέρας και ύψωσαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο βομβαρδισμένο Ράιχστανγκ!

Στην εκδήλωση μίλησε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρέτησε η Νικολέττα Θεογνώστου, υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Κίμωνας Αμπουκέλης, παρέδωσε στον Δ. Γόντικα, για το αρχείο του Κόμματος, το ψαλίδι που χρησιμοποιούσε η γιαγιά του Βαγγελιώ Μελιτζανά, μαχήτρια του ΔΣΕ, ως νοσοκόμα στο υγειονομικό τμήμα του ΔΣΕ, για ιατρικές πράξεις και επεμβάσεις. Ο Δ. Γόντικας του παρέδωσε, λίγα λουλούδια για τη μαχήτρια του ΔΣΕ που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί η ίδια στην εκδήλωση και το Λεύκωμα που ετοίμασε η ΚΟ για το Γεντί Κουλέ.