Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Προσωπικά δεδομένα – επιστολική ψήφος: Κυβερνητική κάλυψη στην Ασημακοπούλου και… όλα καλά!

 

ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Δευτερα 4 Μαρτιου 2024

Μένουμε στην ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για την υπόθεση που έχει..

image

 

Μένουμε στην ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για την υπόθεση που έχει προκύψει με το  προεκλογικό email από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Τι κι αν προκύπτουν ζητήματα προσωπικών δεδομένων, μετά από καταγγελίες, και αποκαλύπτεται πώς δεν είναι αδιάβλητη η επιστολική ψήφος. Η κυβέρνηση δεν απαντά τίποτα, διότι επί της ουσίας τίποτα δεν απαντά το υπουργείο Εσωτερικών: «Δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Η «διπλή απελευθέρωση» του πανεπιστημίου αναχρονισμός και τροχοπέδη της κοινωνικής προόδου

 

Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προβλέπει τη «διπλή απελευθέρωση» του πανεπιστημίου από το «κρατικό μονοπώλιο» και την «κρατική γραφειοκρατία».

Πρόκειται για μια εμβληματική προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ. Για πολλούς λόγους.

Αποτελεί πάγια επιδίωξη της αστικής τάξης και βασικό στοιχείο της εκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ τα τελευταία 30+ χρόνια. Η ΝΔ ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία της να ξεμπερδεύει με το άρθρο 16 και να ανοίξει την αγορά της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2018 ο ΣΕΒ είχε επίσης ζητήσει ανοιχτά την αναθεώρηση του άρθρου 16 «προκειμένου να διασφαλιστεί η προσφορά πληθώρας άρτιων και αξιόλογων υπηρεσιών εκπαίδευσης. Μεγαλύτερη προσφορά σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για όλους». Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί ως εξής: «Προκειμένου να διασφαλιστεί η προσφορά απασχολήσιμων εργαζομένων πολλών κατηγοριών - μεγαλύτερη προσφορά σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για όλους τους εργοδότες».

Στόχος τα δημόσια πανεπιστήμια να λειτουργούν ως επιχειρήσεις

Παραδίδει σε επιχειρηματικούς ομίλους άλλο ένα πεδίο με μεγάλους τζίρους και εγγυημένη κερδοφορία. Που οφείλεται στην εγγυημένη πελατεία. Επειδή ακριβώς πρόκειται για κοινωνική ανάγκη - όπως οι μεταφορές (σιδηρόδρομοι, αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι) και η Ενέργεια (παραγωγή και προμήθεια). Αυτό σημαίνει «απελευθέρωση από το κρατικό μονοπώλιο».

ΣΤΟ «ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ» ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ Στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Ύδρα» ενώ η ένταση παραμένει στο κόκκινο

 

Στο «στόμα του λύκου» βρίσκεται πλέον η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΝΑΤΟ - ΕΕ, των μονοπωλίων των Μεταφορών και τον ρόλο της χώρας ως ευρωατλαντικού κόμβου του Εμπορίου και της Ενέργειας.

Ήδη το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πέρασε το Σάββατο τη Διώρυγα του Σουέζ και βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα συμμετέχοντας στην επιχείρηση «Aspides» της ΕΕ, μαζί με τη γερμανική φρεγάτα «Hessen», η οποία επιχείρησε να καταρρίψει αμερικανικό drone και το ιταλικό αντιτορπιλικό «Duilio».

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα που η «Ύδρα» εντάχθηκε στην «Aspides» το ιταλικό σκάφος αποτέλεσε στόχο των Χούθι, οι οποίοι εξαπέλυσαν ένα drone κατά του πλοίου. Το drone καταρρίφθηκε από το πολεμικό πλοίο, στην πρώτη επίσημη εμπλοκή των πλοίον της «Aspides» σε πολεμική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στις τρύπες τους

 

 

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, την επικαιρότητα μονοπωλούσαν οι μεγάλες πυρκαγιές και ειδικά αυτή στη Δαδιά του Εβρου, που κατάκαιγε παρθένο δάσος. Την εμφάνισή τους έκαναν τότε κάποια ακροδεξιά στοιχεία, που κατηγορούσαν τους μετανάστες ότι έβαζαν επίτηδες τις φωτιές. Οργάνωναν μάλιστα και αποσπάσματα κυνηγών κεφαλών για να συλλάβουν μετανάστες κι ένας από αυτούς επιδείκνυε τη «λεία» του στοιβαγμένη σε ένα τρέιλερ. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα αυτά, που διαδίδονταν αστραπιαία από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε όλη τη χώρα, προκαλώντας ανάλογες άθλιες αντιδράσεις και σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές, είχε ένας βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, γνωστός για την αντιδραστική - ακροδεξιά δράση του. Στον σωρό, συνελήφθησαν τότε 13 μετανάστες, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για εμπρησμό και βρέθηκαν στο επίκεντρο του ρατσιστικού μίσους και του δηλητηρίου που έχυναν τα φασιστοειδή, αποπροσανατολίζοντας σκόπιμα από τις πραγματικές αιτίες της πυρκαγιάς και τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Πριν από λίγες μέρες, οι συλληφθέντες μετανάστες κρίθηκαν οριστικά αθώοι από τα δικαστήρια, ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής από τα ακροδεξιά κατακάθια που τους κρέμασαν όχι στα μανταλάκια, αλλά στους πάσσαλους. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να τους στείλει ξανά εκεί που πραγματικά ανήκουν: Πίσω στις τρύπες τους.

 

902gr