Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΦΟΡΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Η Διονυσία νίκησε! - Η Κυβέρνηση έφερε πρόταση με την οποία το σπίτι κατοχυρώνεται στη Διονυσία και την οικογένεια της

 

 

Μετά από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού της Ελευσίνας και της Δυτικής Αττικής, την πρωτόγνωρη αλληλεγγύη και τη γενική κατακραυγή για την απαράδεχτη προσπάθεια έξωσης της πρωταθλήτριας ΑμεΑ, η Κυβέρνηση έφερε πρόταση με την οποία το σπίτι στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη στην Ελευσίνα κατοχυρώνεται στη Διονυσία και την οικογένειά της.

Όπως σημειώνουν σωματεία και φορείς της Ελευσίνας που πρωτοστάτησαν όλο αυτό το διάστημα σε συγκλονιστικές στιγμές αλληλεγγύης και τελικά μαζί με τη Διονυσία και την Οικογένεια της κατάφεραν να μην πάρουν το σπίτι τα κοράκια:

«Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, χωρίς καθυστερήσεις.

Η Διονυσία νίκησε! Αυτή η νίκη είναι νίκη όλων μας. Μας δίνει την ώθηση για να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στο αντιλαϊκό - εχθρικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έφτιαξαν και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, διαδοχικά η μία μετά την άλλη.

Είμαστε σε ετοιμότητα και για το σπίτι της Διονυσίας και για πολλές άλλες περιπτώσεις πλειστηριασμών και εξώσεων που μας καταγγέλθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Η Ελευσίνα  έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα: Κάτω τα ξερά σας απ' του λαού το βιος. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ»!

 

902gr

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η πλήρης χρεοκοπία της πολιτικής της «απελευθέρωσης», των χρηματιστηρίων Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης»

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και τα κυβερνητικά μέτρα:

«Αφού η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συνειδητά εξαπάτησαν τον λαό, προεξοφλώντας πριν λίγο καιρό δήθεν τη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και την "εξομάλυνση" της αγοράς, τώρα, μπροστά στη νέα "εκτίναξη", δίνουν υποσχέσεις για μέτρα που... θα ανακοινωθούν.

Αυτό, όμως, που επιβεβαιώνεται πανηγυρικά είναι η πλήρης χρεοκοπία της πολιτικής της "απελευθέρωσης" και των χρηματιστηρίων Ενέργειας, καθώς και της λεγόμενης πράσινης μετάβασης, την οποία υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, στη βάση των Οδηγιών της ΕΕ. Είναι η χρεοκοπία του αφηγήματος των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της ΕΕ ότι η ενίσχυση του ανταγωνισμού στο πλαίσιο της διευρυμένης ευρωενωσιακής αγοράς θα έριχνε τις τιμές.

Μόνη λύση είναι η σύγκρουση με την πολιτική που έχει μετατρέψει την ηλεκτρική ενέργεια σε πανάκριβο χρηματιστηριακό προϊόν, έχει "θάψει" τις φθηνές εγχώριες πηγές ηλεκτροπαραγωγής προς όφελος της άναρχης επέκτασης των ΑΠΕ και του πανάκριβου εισαγόμενου φυσικού αερίου, οδηγώντας μέχρι και στον "τραγέλαφο" των αυξήσεων στην τιμή της χονδρικής, επειδή οι ιδιώτες παραγωγοί εξάγουν το πλεόνασμα Ενέργειας σε άλλες χώρες της ΕΕ». 

 

902gr

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Δεκάδες νεκροί, μακελειό δίχως τέλος σε καταυλισμούς εκτοπισμένων


Συνεχή και καθημερινά είναι τα λουτρά αίματος που προκαλεί στη Λωρίδα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός με αμερικανικά όπλα και με την πολιτική και διπλωματική στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Οι εκατόμβες θυμάτων πολλαπλασιάζονται, χωρίς τίποτα να σταματά τον εφιάλτη του πολέμου που διεξάγεται από στεριά, αέρα και θάλασσα.

Χτες, στο στόχαστρο πυρών του στρατού βρέθηκαν οι δυτικές συνοικίες της νότιας πόλης Ράφα. Βομβαρδίστηκαν επίσης οι συνοικίες Ταλ αλ Χάουα, Σεΐχ Ατζλίν και Αλ Σάμπρα της Πόλης της Γάζας, καταυλισμοί εκτοπισμένων στην περιοχή Αλ Μουγράκα και τα βόρεια προάστια του προσφυγικού καταυλισμού Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο ή τον τραυματισμό δεκάδων αμάχων.

Το Σάββατο, επί περίπου 90 λεπτά ισραηλινά μαχητικά (επανδρωμένα και μη) αεροπλάνα και επιθετικά ελικόπτερα «Απάτσι» σφυροκοπούσαν τον υποτίθεται «ασφαλή» καταυλισμό εκτοπισμένων στο Αλ Μαουάσι της Χαν Γιούνις, προκαλώντας πάνω από 90 νεκρούς και 300 τραυματίες. Τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά, έφηβοι και γυναίκες. Στα νοσοκομεία της περιοχής εκτυλίχθηκαν για πολλοστή φορά σκηνές φρίκης, καθώς κατακλύστηκαν από δεκάδες διαμελισμένα ή ακρωτηριασμένα κορμιά παιδιών και άλλων αμάχων. Οσοι έζησαν τη νέα φριχτή επίθεση μίλησαν για μία από τις σκληρότερες επιθέσεις στην περιοχή, που εδώ και 9 μήνες ζει έναν από τους πιο καταστροφικούς πολέμους στη νεότερη Ιστορία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Κάτω τα χέρια από την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση»

 

 

Δυναμική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα οι υγειονομικοί στο πλαίσιο της απεργίας τους, απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την ψυχιατρική «μεταρρύθμιση» και την απεξάρτηση, εδώ και τώρα αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης για όλους όσους έχουν ανάγκη. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, από το Ψυχιατρικό νοσοκομείο (ΨΝΘ), από τα δημόσια προγράμματα απεξάρτησης, το ΚΕΘΕΑ, τα κέντρα πρόληψης, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων της πόλης, φοιτητικών Συλλόγων.

Το κεντρικό πανό διατύπωνε συμπυκνωμένα τις διεκδικήσεις τους: «Κάτω τα χέρια από την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση - Όχι στο κλείσιμο του ΨΝΘ - Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ψυχική υγεία - απεξάρτηση για όλους - Έξω οι ιδιώτες από τα νοσοκομεία».

«Καμπάνα»


Πηγή: Associated Press

 

«Καμπάνα» πρέπει να χτυπήσουν για τον λαό οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον που συνυπέγραψε φαρδιά πλατιά και η κυβέρνηση της ΝΔ, αποφάσεις που φέρνουν τους λαούς ένα ακόμα μεγάλο βήμα πιο κοντά σε ένα γενικευμένο μακελειό για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Πόσο μάλλον που όπως δείχνει και η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, οι ανταγωνισμοί οξύνονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, με τους λαούς να καλούνται να «πληρώσουν το μάρμαρο».

Δείχνοντας πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά τον «στρατηγικό ανταγωνισμό» - την πάλη για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα - με το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό στρατόπεδο, στην πρόσφατη Σύνοδό του το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ρίξει παραπέρα «λάδι στη φωτιά» του πολέμου με αποφάσεις για παράδοση δεκάδων F-16 στην Ουκρανία, αναπτύσσοντας αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο έδαφος της Γερμανίας, αλλά και στέλνοντας άλλο ένα πακέτο τουλάχιστον 40 δισ. στην κυβέρνηση Ζελένσκι.