Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Ο “σοσιαλιστής” ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ






Από Panos στο Ιάν 6, 2019 Διεθνή
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποιεί την Ρωσία να αποφασίσει εντός 60 ημερών αν θα παραμείνει στην συμφωνία για τον περιορισμό των πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.

Το γελοίο αλλά και επικίνδυνο της υπόθεσης είναι ότι τον Οκτώβριο που μας πέρασε ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση ο Τραμπ κατήγγειλε την συμφωνία!!! 

Αντί λοιπόν να ρωτήσει ο Στόλτενμπεργκ τον Τραμπ αν θα παραμείνει στην συμφωνία ρωτάει τον Πούτιν.

Αντί να βάλει προθεσμίες στις ΗΠΑ βάζει στην Ρωσία και μάλιστα σαν την “τελευταία της ευκαιρία” να εφαρμόσει την συμφωνία.

Η INF, όπως ονομάζεται η συμφωνία, μεταξύ Σ.Ενωσης και ΗΠΑ από το 1987, απαγορεύει τους πυραύλους είτε με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, βεληνεκούς από 500 έως 5500 χιλιόμετρα.

Ρετσινιά


Με καπέλο «αυτοδιοικητικό» και «αυθόρμητες» βόλτες στις γειτονιές της Αθήνας και των άλλων πόλεων, που «αξίζουν περισσότερα», κατεβαίνουν στο στίβο των τοπικών εκλογών οι διάφοροι υποψήφιοι των αστικών κομμάτων, ενώ οι κυβερνητικοί υποψήφιοι επιχειρούν να μεταφέρουν και εδώ τα κάλπικα διλήμματα και τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν για τον εγκλωβισμό λαϊκών στρωμάτων. Οσο βέβαια κι αν προσπαθήσουν, όσα τρικ και φιέστες κι αν επιστρατεύσουν, η «ρετσινιά» της πολιτικής που υπηρετούν δεν βγαίνει με τίποτα. Είναι αυτή η πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου που μαραζώνει ολόκληρες γειτονιές από την ανεργία, την αναδουλειά και την εκμετάλλευση, που έχει μετατρέψει δήμους και Περιφέρειες σε ένα σκληρό γρανάζι του αστικού κράτους, που βάζει και τις πλέον στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες μόνιμα στο «ζύγι» της περιβόητης «ανταποδοτικότητας» και ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, που έκανε τους δήμους «εργαστήρι» για όλων των ειδών τις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις, ενώ μπαίνει μπροστά και στους μηχανισμούς για τη διαχείριση και ενσωμάτωση της φτώχειας, που τη γιγαντώνει αυτή ακριβώς η πολιτική. Αυτή είναι η πραγματικότητα που πασχίζουν να κρύψουν πίσω από τα διάφορα γλυκανάλατα σλόγκαν. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με βάση αυτά και πολύ περισσότερο τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες πρέπει να κρίνουν και να ενισχύσουν παντού το ΚΚΕ και τους υποψηφίους του, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση.

Todor Zhivkov: Να πως θα είστε στον καπιταλισμό!




 «Η οικονομία αναπτύχτηκε 23 φορές. Σκεφτείτε το - όταν διαβάζεται, αυτό το μήνυμα, θα έχουν περάσει, περίπου 30 χρόνια από τότε που η Βουλγαρία εγκατέλειψε το Σοσιαλισμό. Σκεφτείτε αυτά τα 30 χρόνια αν πετύχατε αυτό ,που καταφέραμε τα τελευταία 34 χρόνια; Έχει αναπτυχθεί η οικονομία 23 φορές; Εμείς το κάναμε, ο λαός το πέτυχε, άρα ήταν δυνατόν. Γιατί δεν συμβαίνει τώρα;»


 Μετά από 20 χρόνια, που θα διαβάζετε αυτό το μήνυμα (γράφτηκε από τον Τ.Ζ. το 1998), είμαι βέβαιος ότι το κράτος θα κυριέψουν οι εγκληματίες, αυτοί θα γράψουν τους νόμους, θα σας επιβάλλουν φόρους, τέλη, τιμές και όσα άλλα μέσα τους επιτρέπουν. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει μια μικρή ομάδα από υπερ-πλούσιους ανθρώπους που θα κλέβουν αδιάκριτα και δε θα κρύβονται. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός θα υποφέρει, αλλά θα έχει καθηλωθεί από τη κυριαρχία, το φόβο και την αβεβαιότητα του αύριου.»


«Αλλά να ξέρετε- πως μετά τη καταστροφή του Σοσιαλισμού , θα πάρουν όλα όσα είχαν δώσει στους εργάτες τους. Αυτό το καθεστώς ευημερίας, έχει μεγάλο κόστος για τον καπιταλισμό, οπότε θα το αποσυνθέσουν. Χωρίς ανταγωνισμό με τον Σοσιαλισμό, οι εταιρείες και οι τοπικοί ολιγαρχίες θα πάρουν τα πάντα.»




Πρωτοχρονιάτικος χαιρετισμός του Todor Zhivkov( Πρωθυπουργός της Λ.Δ.Βουλγαρίας από 1954 έως 1989).
Αποδεικνύεται, ότι ο τελευταίος σεβαστός πολιτικός της Βουλγαριας - τον έκανε εγγραφή το 1998 και θέλησε να παρουσιαστεί "20 χρόνια μετά το θάνατό του" - πρόβλεψε με ακρίβεια τις νομοτελειακές λειτουργίες του καπιταλισμού, λειτουργίες που δεν αλλάζουν ποτέ μέχρι την ανατροπή του.

Δείτε πόσο σοφό, προφητικό και αφυπνιστικό είναι ...

Οι Αμερικανοί στο Στεφανοβίκειο



Ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Γρηγόρη Συμεωνίδη, αντισμήναρχο ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, σχετικά με την άσκηση «Combat Aviation Brigate», την παρουσία της 4ης Ταξιαρχίας Μάχης Αεροπορίας Στρατού στην περιοχή του Βόλου αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και τα μέλη των οικογενειών τους. Μας είπε τα εξής:

«Η συγκεκριμένη στρατιωτική άσκηση αλλά και μια σειρά άλλων ασκήσεων διεξάγονται από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεργασία με στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Συμμετέχουν και άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία κ.ά. Οι ασκήσεις αυτές εμπλέκουν τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Μαύρης Θάλασσας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το έριξε εκτός από την πολιτική αλητεία και στην ιστορική και στην φιλοσοφική αλητεία!


Αφίσα του SPD το 1932 με την οποία καλεί τους Γερμανούς να καταψηφίσουν
εξίσου τους Ναζί και τους Κομμουνιστές…
Ο φασισμός είναι το αποτέλεσμα της αποτυχίας του σοσιαλισμού!!!
Ένας Συριζαίος μεγαλοδημομοσιογράφος και ένας Συριζαίος βουλευτής και καθηγητής, αποφάσισαν μέσα από το φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο δώσαμε μεγάλο αγώνα προκειμένου να μην περάσει το «μαύρο» της ΝΔ, να κάνουν ένα άλμα στην πολιτική αλητεία στην οποία μας υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια και να μας υποβάλουν σε ιστορική και φιλοσοφική αλητεία. 
Ο αξιότιμος Συριζαίος βουλευτής και καθηγητής μας είπε ότι «ο φασισμός είναι το αποτέλεσμα της αποτυχίας τους σοσιαλισμού και ότι η άνοδος του φασισμού οφείλεται στην αδυναμία της αριστεράς να εμπνεύσει τους εργαζόμενους και τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας» και ο αξιότιμος Συριζαίος δημοσιογράφος μια χαρά αποδέχτηκε αυτήν την φιλοσοφική και ιστορική αλητεία και έκανε συζήτηση πάνω σ’ αυτήν την αρλούμπα!

Τα έργα των κομμουνιστών δημάρχων και οι κραυγές των δουλικών





Από iraklis3 στο Ιάν 5, 2019 Απόψεις
 
Σχολιάζει ο Ηρακλής Κακαβάνης //

Διαψεύστηκαν οι κρυφές ελπίδες διαφόρων για αποτυχία των κομμουνιστών δημάρχων (κρυφογελούσαν, τι θα μπορούσαν να κάνουν σε ένα τόσο ασφυκτικό πλαίσιο… θα εκτεθούν και οι ίδιοι και το κόμμα τους)

Οι κομουνιστές δήμαρχοι έδειξαν τι θα μπορούσε να γίνει αν οι ο λαός είχε την εξουσία. Έκαναν κάθε τι που μπορούσαν για να αμβλύνουν τις συνέπειες στα φτωχά λαϊκά στρώματα από τα βάρβαρα χτυπήματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, των συνδικάτων, των λαϊκών επιτροπών, στους φορείς της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Εν τέλει καταξιώθηκαν ακόμη περισσότερο στη συνείδηση των δημοτών, ως κομμουνιστές δήμαρχοι και αποτελούν πλέον …κακό παράδειγμα.