Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Η ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ Η ίδια η κυβέρνηση υπονόμευσε τους εμβολιασμούς και τώρα ανοίγει το δρόμο για απλήρωτη δουλειά, περικοπές μισθών και απολύσεις

 

 

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Φέρνει την υποχρεωτικότητα λέγοντας χοντροκομμένα, ανερυθρίαστα ψέματα, ότι δήθεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των εργαζομένων στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία καθώς και στις μονάδες Υγείας.

H αλήθεια είναι ότι καμία στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον εμβολιασμό δεν υπήρξε. Καμία προσπάθεια να απαντηθούν ερωτηματικά, να ξεπεραστούν δισταγμοί. Απεναντίας κυβερνητικές παλινωδίες, ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων, αντιεπιστημονική παραφιλολογία εκ μέρους της ίδιας της κυβέρνησης, επιστημονικοφανή "επιχειρήματα" κυβερνητικών παραγόντων που εμφανίζονται ως «έγκριτοι επιστήμονες» για να δικαιολογούν προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις, η μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς. Αυτές είναι οι αιτίες για τους φόβους και επιφυλάξεις όσων δεν είναι αρνητές ή ανορθολογιστές. Αυτά ρίχνουν νερό στο μύλο του ανορθολογισμού, των θεωριών συνωμοσίας, βολικό αντίπαλο της κυβέρνησης για να απεμπολήσει τις δικές της ευθύνες.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το άθλιο φορολογικό σύστημα, προσπαθεί να εισπράξει υπέρογκα ποσά από τις συντάξεις

 

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr

 

Δελτίο τύπου

Για τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων

 

Για πάνω από 10 χρόνια οι συνταξιούχοι από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων έχουν τραβήξει τα πάνδεινα. Οι περικοπές των συντάξεων κύριων και επικουρικών, του ΕΚΑΣ, σε φάρμακα, υγεία, η ληστεία των ταμείων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η θανατηφόρα φορολογία και πολλά άλλα τσάκισαν την ζωή μας.


Επίσης η κατάσταση δεν είναι διαφορετική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Νέα ψηφίσματα αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας

 

Πηγή: Associated Press

 

Αυξάνονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που έστειλαν ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και το λαό της Κούβας καταδικάζοντας την τεράστια υποκρισία και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Οι νέες οργανώσεις είναι οι εξής:

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

  • Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

ΣΩΜΑΤΕΙΑ

  • Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας

  • Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού

  • Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης

  • Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης

  • Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Νήσου Κω

  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νήσου Κω

  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κω

  • Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συναφών Φορέων

Διαβάστε εδώ συνολικά τα ψηφίσματα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων

Ο ... φίλος μας ο Μενέντεζ

 

Στα αποπροσανατολιστικά ρεπορτάζ που «βουίζουν» όλη μέρα για το πόσο «ηχηρή απάντηση» έλαβαν δήθεν οι «προκλήσεις Ερντογάν» από ΕΕ - ΗΠΑ, ξεχωρίζουν οι αναφορές στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Το αν ο Μενέντεζ και οι ΗΠΑ είναι όντως φίλοι της Ελλάδας, της Κύπρου και των λαών τους, ανέλαβε να το εξηγήσει ο ίδιος με συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα», ξεκαθαρίζοντας ότι ζητούμενό του είναι οι όροι συνεργασίας με την Τουρκία και το αν η εκάστοτε τουρκική ηγεσία λαμβάνει ή όχι υπόψιν της τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. «Μου δημιουργεί ολοένα αυξανόμενη δυσφορία ο αποσταθεροποιητικός ρόλος που παίζει η Τουρκία στην περιοχή», είπε ο Μενέντεζ και αφού παρέθεσε μια σειρά τομείς όπου οι - κατά τον ίδιο - «απαράδεκτες συμπεριφορές» της Αγκυρας ανησυχούν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ότι ίσως διευκολύνουν σχεδιασμούς της Ρωσίας (Νότιος Καύκασος, Συρία, αγορά ρωσικών «S-400» κ.λπ.), ο «φίλος μας» Μενέντεζ ξεκαθάρισε: «Εννοείται πως θέλουμε μια Τουρκία σύμμαχο στο ΝΑΤΟ που να μοιράζεται τις κοινές αξίες μας»! Αλλά - συνέχισε - «η συμπεριφορά της επί της διακυβέρνησης Ερντογάν καθιστά τη συνεργασία μαζί της ολοένα και δυσκολότερη», γι' αυτό και «οι ΗΠΑ επιβάλλεται να συνεχίσουν να εγκαλούν την Τουρκία στην τάξη...». Το πώς «εγκαλείται στην τάξη» η Τουρκία, βέβαια, φαίνεται κι αυτό από την όξυνση του παζαριού σε άλλα κρίσιμα για τον συσχετισμό δυνάμεων μέτωπα του πλανήτη, όπως το Αφγανιστάν, όπου ΝΑΤΟ - ΗΠΑ «αποχωρούν» παραδίδοντας έτοιμη μια νέα «επιχείρηση για την ασφάλεια» στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την πολύπλευρη προσπάθεια Ρωσίας και Κίνας να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους συνολικά στην Κεντρική Ασία και σε όλο τον Ινδο-Ειρηνικό...

Στον χρηματιστηριακό τζόγο οι εισφορές των εργαζομένων, «καύσιμο» για επενδύσεις των ομίλων

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε χτες η «διαβούλευση» και παίρνει τον δρόμο για τη Βουλή το αντιδραστικό νομοσχέδιο

 

Στην τελική ευθεία προς τη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, μετά και την ολοκλήρωση της λεγόμενης «διαβούλευσης».

Οπως ανέφερε χτες σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Τσακλόγλου, το σχέδιο νόμου θα προωθηθεί στην αρμόδια Επιτροπή και «μετά θα πάρει τον δρόμο και στη Βουλή κανονικά», δίνοντας καθαρό μήνυμα για την αντιασφαλιστική στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης.

«Με τους θεσμούς βρισκόμαστε σε επαφή όλο αυτό το διάστημα και δεν έχουμε καμία αντίρρηση...», ανέφερε ο υφυπουργός, μεταφέροντας τη συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση. Και δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι διαφορετικά, αφού η εφαρμογή των «τριών πυλώνων», η προώθηση της κεφαλαιοποίησης, η ενίσχυση των ιδιωτικών και ατομικών χαρακτηριστικών στην Ασφάλιση, η ανάδειξή της ως χρηματοδοτικού εργαλείου «ανάπτυξης» και εξεύρεσης πόρων για τους καπιταλιστικούς ομίλους και εντέλει η μετατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης σε ατομικό «τζογάρισμα», με ξήλωμα κάθε πρόνοιας, αποτελούν εδώ και χρόνια τη στρατηγική της. Τα παραπάνω καταρρίπτουν για μια ακόμα φορά τα μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ, που στο όνομα των «ευρωπαϊκών κεκτημένων» ανακάλυπτε «διαφωνίες» και «αντιθέσεις» των «θεσμών» προς το νομοσχέδιο, μέχρι και «αποκλίνουσα συμπεριφορά» στην πολιτική της ΝΔ από εκείνη της ΕΕ για το Ασφαλιστικό, αναγορεύοντας την Ευρωπαϊκή Ενωση σε «θεματοφύλακα» της Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΠΟΠΟΚΠ - Καταγγέλλει την επίδειξη αστυνομικής δύναμης και καταστολής στην σημερινή επικοινωνιακή φιέστα του υπ. Εργασίας στον e - ΕΦΚΑ

 

Από την σημερινή «αγωνιστική υποδοχή» της ΠΟΠΟΚΠ στον υπ. ΕργασίαςΑπό την σημερινή «αγωνιστική υποδοχή» της ΠΟΠΟΚΠ στον υπ. Εργασίας

Την επίδειξη αστυνομικής δύναμης και καταστολής στην σημερινή επικοινωνιακή φιέστα του υπουργού Εργασίας στο κεντρικό κτίριο Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, καταγγέλλει και καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Σημειώνεται ότι το πρωί η ΠΟΠΟΚΠ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κτίριο Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22) «κατά της προκλητικής και δημαγωγικής παρουσίας του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στη σημερινή "επικοινωνιακή φιέστα" που έχει προγραμματιστεί για τις υποτιθέμενες "νέες μηχανογραφικές εφαρμογές", οι οποίες αποτελούν προτάσεις και πάγια αιτήματα των εργαζομένων στον φορέα από έναρξης λειτουργίας του και δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά».

Όταν το Διάστημα γίνεται αρένα για την “κούρσα των δισεκατομμυριούχων”…


Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι οθόνες μας γέμισαν με δημοσιεύσεις και ρεπορτάζ για μια «διαστημική» πτήση που πραγματοποιήθηκε από ιδιωτική εταιρεία, ενώ μετέφερε και «ιδιώτες», δηλαδή άτομα που δεν έχουν λάβει επαγγελματική εκπαίδευση αστροναύτη ή πιλότου.
 
 
 

Φυσικά αυτοί οι «ιδιώτες», δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέμε «άνθρωποι της διπλανής πόρτας»… Στις 11 Ιουλίου, ο Βρετανός μεγιστάνας Richard Branson, ιδιοκτήτης του ομίλου «Virgin» συμμετείχε σε πτήση της «Virgin Galactic», που έφτασε σε ύψος 86 χιλιομέτρων στο απόγειό της (το πιο μακρινό σημείο από τη Γη). Χθες, ακολούθησε ο ιδιοκτήτης της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Jeff Bezos, που συμμετείχε σε πτήση της επίσης ιδιόκτητης εταιρείας του, «Blue Origin». Αυτός έφτασε λίγο πιο μακριά, σε ύψος 107 χλμ στο απόγειο.

Βγήκαν, μάλιστα, και τα «μαχαίρια» σχετικά με το ποιος είναι ο «πρώτος ιδιώτης που πήγε στο διάστημα», αφού η πτήση του Branson προηγήθηκε μεν χρονικά, αλλά δεν ξεπέρασε τη λεγόμενη «γραμμή Karnal», που τοποθετείται νοητά στα 100 χλμ από την επιφάνεια της θάλασσας και χρησιμοποιείται συνήθως ως το όριο μεταξύ της γήινης ατμόσφαιρας και του Διαστήματος. Η πλευρά του Branson, βέβαια, αντιτείνει ότι η NASA ορίζει την αρχή του Διαστήματος στα 80 χλμ, ύψος το οποίο ξεπέρασε κατά λίγο, και κάπως έτσι ζήσαμε μια ενδοκαπιταλιστική διαμάχη που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να προβλέψει…