Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ Παρέμβαση των ΦΣ Αθήνας: Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί - Όλων των νεκρών είμαστε φωνή!


 

Ενώ το Καλλιμάρμαρο συνεχίζει να γεμίζει για τη συναυλία για το έγκλημα των Τεμπών, οι ΦΣ, που πρωτοστάτησαν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που συνέβαλλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, πραγματοποίησαν εξόρμηση-παρέμβαση στο χώρο δηλώνοντας πως:

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τις τεράστιες ευθύνες όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα! Την εγκληματική πολιτική της Ε.Ε. με την απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων που αντιμετωπίζει και τις μεταφορές ως πεδίο κερδοφορίας και για αυτό τα μέτρα ασφάλειας των επιβατών μετρώνται ως κόστος. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλη την ΕΕ ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας λειτουργούν μόλις στο 13% των δικτύων. Αυτή η πολιτική ετοιμάζει τα «νέα Τέμπη» που βρίσκονται γύρω μας καθημερινά: στα τρένα που μέχρι και σήμερα οι μηχανοδηγοί καταγγέλλουν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, στην άθλια κατάσταση των ΜΜΜ, στις επικίνδυνες υποδομές των σχολείων, στα σμπαραλιασμένα νοσοκομεία και σε τόσα άλλα…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και το νέο κυβερνητικό σχέδιο αποπροσανατολισμού και συκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος


 

To Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ «καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής στο ιστορικό κτίριο της Παλιάς Φιλοσοφικής, τις συλλήψεις 5 φοιτητών και το νέο κυβερνητικό σχέδιο αποπροσανατολισμού και συκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος, που εξελίσσεται για άλλη μια φορά με επίκεντρο το ΑΠΘ». 

«Κυβέρνηση - πρυτανική αρχή και ΙΝΕΔΙΒΙΜ φέρουν ακέραια την ευθύνη για το πρόσφατο -παρ’ ολίγον- τραγικό περιστατικό με την πτώση χαλασμένου και ασυντήρητου ασανσέρ στο κτίριο της Γ’Εστίας, το βράδυ της Δευτέρας 7/10. Από τύχη, για πολλοστή φορά, δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν ευτυχώς συμφοιτητές μας εστιακοί μέσα στο ασανσέρ», αναφέρει, προσθέτοντας: 

Μια «εξαιρετικά δύσκολη συζήτηση» στη Φινλανδία

 

Τα φορολογικά έσοδα δεν θα καλύπτουν στο άμεσο μέλλον τις υπηρεσίες Υγείας, επομένως πρέπει να γίνει μια «επιλογή» στις θεραπείες που θα προσφέρονται και στους «δικαιούχους». Με αυτό το επιχείρημα η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές της Φινλανδίας ετοιμάζονται να επιβάλουν νέες περικοπές θεραπειών, υπηρεσιών Υγείας και κλινικών, αλλά και απολύσεις υγειονομικών.

Ετσι, έχει ανοίξει συζήτηση για τις «περιττές» θεραπείες, τις «υπερβολικές» εξετάσεις και τις κλινικές με λίγα περιστατικά, που σε τελευταία ανάλυση μόνο «κοστίζουν», χωρίς να έχουν κάποιο «όφελος». Πάντα κοινός παρανομαστής - για κάθε καπιταλιστικό κράτος - είναι η μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των οικογενειών τους, με ελαχιστοποίηση των κοινωνικών δαπανών και μεγαλύτερο μέρος του κρατικού προϋπολογισμού να κατευθύνεται με κίνητρα, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές σε επιχειρηματικούς ομίλους. Και, βέβαια, στη χρηματοδότηση της πολεμικής οικονομίας, καθώς η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και η πολεμική προπαρασκευή επιβάλλουν αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες - μέλη της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

* * *

Μια ομάδα «ειδικών» στον τομέα της Υγείας είπε στην εφημερίδα «Ilta-Sanomat» ότι το φινλανδικό δημόσιο σύστημα Υγείας πρέπει να προετοιμαστεί για το μέλλον, όταν τα φορολογικά κεφάλαια δεν θα μπορούν να καλύψουν το τρέχον επίπεδο υπηρεσιών.

Θα πρέπει να υπάρξει μια «εξαιρετικά δύσκολη συζήτηση» για τις παροχές της δημόσιας Υγείας, λένε οι «ειδικοί», για τη μείωση των θεραπειών που έχουν «ελάχιστα οφέλη». Αποθεώνοντας την πολιτική του «κόστους - οφέλους», προτείνουν να ανανεωθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα. Για παράδειγμα, ποιος θα «δικαιούται» να λαμβάνει ακριβές θεραπείες για τον καρκίνο; Ποιος ασθενής θα δικαιολογείται να χειρουργείται στο γόνατο και πώς θα αντιμετωπίζονται οι ασθένειες για τις οποίες «ευθύνεται» ο τρόπος ζωής; Συζητιέται εν ολίγοις αν ο καπνιστής ή ο παχύσαρκος θα υπάγεται στα ίδια θεραπευτικά πρωτόκολλα, θα έχει τα ίδια δικαιώματα στη θεραπεία με τον μη καπνιστή και τον αδύνατο!