Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 12-9-2022




Θέμα :  Αίτημα για την παροχή έκτακτης κρατικής χρηματοδότησης προς το Δήμο και τις Σχολικές Επιτροπές για να ανταποκριθούν στις συνθήκες της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, για μέτρα στήριξης των λαϊκών οικογενειών.

          Τα τελευταία χρόνια, το ύψος της χρηματοδότησης προκειμένου να καλυφθούν οι αρμοδιότητες που έχουν μετακυλιστεί στον Δήμο, είναι ανεπαρκέστατο ακόμα και για τη στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών των σχολείων.

          Αποτέλεσμα ήταν τα σχολεία να λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις σε παιδαγωγικά μέσα, εξοπλισμό, με σοβαρά κτιριακά προβλήματα υποσυντήρησης. Οι ίδιοι οι γονείς από τη τσέπη τους χρηματοδοτούν τα σχολεία από την αγορά χαρτικών, μέχρι τον εξοπλισμό και τη συντήρηση.

          Στη φετινή σχολική χρονιά, έρχεται να προστεθεί η αλματώδης αύξηση των τιμών σε όλα τα προϊόντα και η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, ως αποτέλεσμα της “απελευθερωμένης” αγοράς ενέργειας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία επέτεινε αυτή τη κατάσταση.

ΚΟΒ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και να δοθούν αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς στο ύψος των αναγκών

 

 

Τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης, Περιφέρειας και δημοτικής διοίκησης για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και τις καταστροφές και ζημιές σε κατοίκους και επαγγελματίες, καταγγέλλει η ΚΟΒ Πολίχνης του ΚΚΕ με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών. 

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως «τη στιγμή που δίνονται πακτωλοί χρημάτων από το κράτος και την ΕΕ σε επενδύσεις που εντάσσονται σε σχέδια μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την ίδια στιγμή έργα και υποδομές που μπορούν να θωρακίσουν τη ζωή του λαού μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Με κινητοποίηση αποτράπηκε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Ανάλογη κινητοποίηση και στην Καβάλα

 

 
 

Τον προγραμματισμένο για σήμερα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ενός αυτοαπασχολούμενου απέτρεψαν με την κινητοποίησή τους, στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών (μέλος της ΟΓΕ) και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Με παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Τράπεζας, όπου οι συγκεντρωμένοι φώναζαν το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», απαίτησαν τη διακοπή της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπρόσωπο της τράπεζας, και κάτω από την πίεση του κινήματος διακόπηκε η διαδικασία και η τράπεζα δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε νέο διακανονισμό.

Προσαρμογές...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Οι άθλιες δηλώσεις του αν. υπουργού Εσωτερικών, ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που περιμένει τον λαό, δεν αποτελούν μόνο μνημείο κυνισμού, που δίκαια προκαλεί οργή και αγανάκτηση. Δείχνουν ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να «τρέξει» την πολιτική που οδηγεί τον λαό ολοταχώς σε μεγαλύτερη φτώχεια για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Ακριβώς αυτή είναι η «ραχοκοκαλιά» και των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «μέτρα στήριξης». Τέτοια όμως είναι μόνο για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας, κατασκευαστικών και τραπεζών.

Για τον λαό είναι κάλεσμα να «προσαρμόσει» κι άλλο τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του προς τα κάτω. Να δεχτεί νέες θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία, να συμβιβαστεί με τη φτώχεια που συνεχώς διευρύνει η στρατηγική του κεφαλαίου.