Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Τα δύο πρόσωπα της αστικής Δικαιοσύνης!



Τα δύο πρόσωπα της αστικής Δικαιοσύνης!

 

Φτύστε τον φασιστόπαπα Αμβρόσιο! (Με τη βούλα της Δικαιοσύνης)

Ο βρικόλακας Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο φασιστόπαπας, ο χουντοταγματάρχης της χωροφυλακής, αθωώθηκε.

Πριν είχε δηλώσει στο δικαστήριο: 
«Το φτύστε τους είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο και μπορούσα από το νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε».
Τα δύο πρόσωπα της αστικής ΔικαιοσύνηςΓεγονός το οποίο, απ’ ότι φαίνεται, εκτιμήθηκε αρκούντως από τους αξιότιμους και αδέκαστους δικαστές και τον αθώωσαν.
Ευχαριστούμε τους αδέκαστους δικαστές που μας επέτρεψαν να μιλήσουμε ελεύθερα για τέτοια ξερατά της κοινωνίας με τα ίδια τους τα λόγια.
Με τη βούλα του δικαστηρίου λοιπόν, μπορούμε να πούμε για τον φασιστόπαπα και τους ομοίους του:
Πρόκειται για:
«Αποβράσματα της κοινωνίας που σήκωσαν κεφάλι. Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια, ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας. Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!
Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!
Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!»

Οι Τούρκοι εισβολείς «απελευθερώνουν» το Αφρίν από τους… κατοίκους του




Οι Τούρκοι εισβολείς «απελευθερώνουν» το Αφρίν από τους… κατοίκους του — του Ανδρέα Δενεζάκη

 


Τουρκικές δυνάμεις εισβολής με τους συμμάχους τους, ακραίους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εισέβαλαν σήμερα το πρωί σε άδειες από τους κατοίκους συνοικίες του Αφρίν. Μετά από 57 μέρες σφοδρών βομβαρδισμών  από βαρύ πυροβολικό και αεροπλάνα, παρά την ηρωική αντίσταση του λαού του Αφρίν και των μαχητών και μαχητριών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG/YPJ), τα θύματα, νεκροί και τραυματίες, ανάμεσα στους αμάχους πολίτες, ηλικιωμένοι, γυναίκες και δεκάδες παιδιά, οι ερημώσεις χωριών,  οι καταστροφές κτιρίων (κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία) οδήγησαν στην επιλογή, από την μεριά των Κούρδων μαχητών, να εκκενωθεί η πόλη από τους μαχητές και από κατοίκους, προκειμένου να αποφευχθούν οι σφαγές των κατοίκων και η ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης.

Μέχρι αυτή την ώρα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)  προσπαθούν να μεταφέρουν τον άμαχο πληθυσμό έξω από την βομβαρδισμένη πόλη του Αφρίν που δέχεται σφοδρή επίθεση.

Κάτω από τα παγωμένα και αδιάφορα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας ο τουρκικός ιμπεριαλισμός, ξεφτιλίζοντας αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις 24 Φλεβάρη, για κατάπαυση του πυρός σε όλη τη Συρία, προχωράει σε εθνοκάθαρση και γενοκτονία στη περιοχή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Αφρίν


 
Πηγή: Associated Press 
 
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Αφρίν, που καταλήφθηκε από την Τουρκία: 

«Η κατάληψη της πόλης του Αφρίν, στη Βόρεια Συρία, είναι ακόμα ένας επικίνδυνος κρίκος στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της επιθετικότητας της Τουρκίας, η οποία με δύο ήδη στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη χρησιμοποίηση μισθοφόρων του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” κατέχει συριακό έδαφος και προωθεί σχέδιο διαμελισμού της χώρας.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τουρκική επιθετικότητα και την εμπλοκή ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Συρία. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό και ιδιαίτερα στο λαό της Βόρειας Συρίας, που βιώνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου». 

Ειδήσεις


Είθισται το τελευταίο διάστημα, οι «ειδήσεις» για την πορεία των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην Ελλάδα να «βγαίνουν» από εκπροσώπους των ΗΠΑ και όχι από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να θολώσει τα νερά, παρά τα όσα έχει συμφωνήσει ο πρωθυπουργός με την κυβέρνηση Τραμπ τον περασμένο Οκτώβρη. Για παράδειγμα, όταν ρωτούσαν τον υπουργό Αμυνας για το ενδεχόμενο να φτιαχτεί αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, αυτός απαντούσε αόριστα ότι υπάρχουν συζητήσεις και για άλλα μέρη. Τις ίδιες απαντήσεις έδιναν κυβερνητικά στελέχη και για το αμερικανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι και τα ναυπηγεία της Σύρου. Μέχρι που ο Αμερικανός πρέσβης ανέλαβε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ανακοινώνοντας ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να φτιάξουν βάση στην Αλεξανδρούπολη και, εκτός από τα ναυπηγεία, να αξιοποιήσουν και το λιμάνι της Σύρου για στρατιωτικούς σκοπούς. Επομένως, τα «ήξεις - αφήξεις» της κυβέρνησης καμιά αμφιβολία δεν πρέπει να αφήνουν στο λαό ότι η υλοποίηση της συμφωνίας ΗΠΑ - Ελλάδας για αναβάθμιση της «αμυντικής» συνεργασίας «τρέχει με χίλια» και ότι αυτό συνιστά βαθύτερη εμπλοκή σε μεγάλους κινδύνους για τα λαϊκά στρώματα. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Π. Καμμένος διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες του ΚΚΕ ότι η βάση του Αραξου προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει ΝΑΤΟικά όπλα «ειδικού σκοπού», δηλαδή και πυρηνικά, πολύ φοβόμαστε ότι δεν είναι μακριά η μέρα που ο πρέσβης των ΗΠΑ θα βγει να το ανακοινώσει επίσημα...