Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ Λειτουργική και προσβάσιμη για όλους η Πάτρα


 

Η Πάτρα αλλάζει προς το καλύτερο, την κάνουμε λειτουργική και προσβάσιμη για όλους, τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με θέμα το δεύτερο στάδιο των διαδικασιών εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την πόλη. 

Ο δήμαρχος συνέδεσε το Σχέδιο και με το γραμμικό πάρκο που θέλει να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή, από το Ρίο μέχρι την Πάτρα, με υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και στο τμήμα από το Ρίο έως την οδό Κανελλοπούλου. Όποιος σκέφτεται το μέλλον, δεν μπορεί να μη βλέπει ότι μόνο με την υπογειοποίηση του τρένου και με τη δημιουργία του γραμμικού πάρκου θα πετύχει το ΣΒΑΚ Πάτρας, είπε ο Κ. Πελετίδης και συμπλήρωσε ότι αυτό υπαγορεύει άλλωστε και ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός της πόλης και αυτό θέλει ο πατραϊκός λαός.

Απροσάρμοστη Εικονογράφηση

 


Το μαρτύριο της υπέρ-παρά-υπό-πληροφόρησης είναι μια εμπορικής φύσης μάστιγα των καιρών με κυριολεκτικά σαδομαζοχιστικά χαρακτηριστικά.

Το μαρτύριο της υπέρ-παρά-υπό-πληροφόρησης είναι μια εμπορικής φύσης μάστιγα των καιρών με κυριολεκτικά σαδομαζοχιστικά χαρακτηριστικά. Ο νους του καθημερινού ανθρώπου, δηλαδή όλων μας, πέφτει ημιεκούσια ή ημιακούσια στην κινούμενη άμμο μιας εντυπωσιακής αντιφατικότητας, χωρίς, εν μέσω ομαδικών πυρών, να υπάρχει χρόνος για επεξεργασία των αντιφάσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων και θέσεων. Ακούγεται περίπλοκο αλλά δεν είναι, πρόκειται για μια μορφή – από τις ισχυρότερες όμως – χειραγώγησης των μαζών. Είναι επιστημονικά επεξεργασμένη. Διαθέτει τεράστιο οπλοστάσιο και μέσα για παραγωγή θηριώδους όγκου πληροφοριών και εντυπώσεων, και εμπεριέχει την εμπέδωσή τους σε τέτοιο βαθμό, που να μοιάζει με καλοδεχούμενη ως αναγκαία πλύση εγκεφάλου.

Ορόσημο... εμπλοκής

 

κατεχόμενα στην Κύπρο (Βαρώσια) 
κατεχόμενα στην Κύπρο (Βαρώσια)
Πηγή: Associated Press

 

Πανηγυρίζουν τα αστικά επιτελεία για το «ηχηρό μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία» με το «ορόσημο» της πλήρους άρσης του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο. Η αλήθεια είναι όμως ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη εντάσσεται στον περιβόητο «East Med Act», τον νόμο για την Ανατ. Μεσόγειο που ψήφισαν οι ΗΠΑ επί κυβέρνησης Τραμπ και «αναβάθμισαν» τον περασμένο Δεκέμβρη οι Δημοκρατικοί του Μπάιντεν.

Ο νόμος αυτός λέει ότι χρειάζονται «εμβάθυνση» των σχέσεων Κύπρου - Ελλάδας με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, επέκταση των ΝΑΤΟικών υποδομών στην Ελλάδα, με την ανανέωση της Συμφωνίας για τις βάσεις, δημιουργία ευρωατλαντικών «πατημάτων» στην Κύπρο, όπως και να «τρέξουν» τα σχέδια συνεκμετάλλευσης και «εξαγωγής» φυσικού αερίου από την Ανατ. Μεσόγειο.

Ολα αυτά με σκοπό «την αντιμετώπιση της κακόβουλης επιρροής της Κίνας και της Ρωσίας» στην περιοχή. Ο όρος που έθεσαν άλλωστε από την πρώτη στιγμή οι ΗΠΑ, είναι να σταματήσει ο ελλιμενισμός ρωσικών πλοίων στην Κύπρο, όπως και η «υποδοχή» ρωσικών κεφαλαίων στο νησί.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Επιδοτήσεις χωρίς αντίκρισμα για τον λαό που καταλήγουν στους επιχειρηματικούς ομίλους

 

 

Ουσιαστική ανακούφιση του λαού είναι η αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ακρίβεια στην Ενέργεια.

Αναλυτικά:

«Όσο ενισχύονται οι παράγοντες αναπαραγωγής της ενεργειακής ακρίβειας και φτώχειας, δηλαδή η στρατηγική της "πράσινης μετάβασης" και η Ενέργεια-εμπόρευμα, οι όποιες επιδοτήσεις θα είναι χωρίς αντίκρισμα για τα λαϊκά νοικοκυριά και θα καταλήγουν τελικά στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό που απαιτείται άμεσα για την ουσιαστική ανακούφιση του λαού είναι η αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια. Οτιδήποτε άλλο, που προτείνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ανακύκλωση του προβλήματος».

O φασισμός δεν ανακόπτεται με δικαστικές αποφάσεις αλλά με μαζική λαϊκή δράση

 

ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
 



Με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Τμήμα Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι κάθε προοδευτικός δικηγόρος και νομικός, κάθε εργαζόμενος και αυτοαπασχολούμενος στον χώρο της Δικαιοσύνης έχει σήμερα ακόμα περισσότερα στοιχεία για να δει και να αναγνωρίσει τα όρια της αστικής Δικαιοσύνης, που:

«"Χρειάστηκε" πεντέμισι χρόνια για να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης και να εκδοθεί καταδικαστική απόφαση (...)

"Χώρεσε" την ανεξίτηλη στη μνήμη του λαού μας προκλητική πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, η οποία πρότεινε να απαλλαγούν όλοι οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής πλην του Ρουπακιά.

Με τη δικαστική απόφαση έριξε "στα μαλακά" τους φασίστες για την υπόθεση σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ (...)

Διαβεβαιώσεις

 

 

Καβγά για το «δημοσιονομικό κόστος» των μέτρων έστησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Η κοροϊδία πάει σύννεφο και ο λαός πρέπει να τους την επιστρέψει...

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόστος του προγράμματός του ξεπερνάει τα 10 δισ. ευρώ και οδηγεί τη χώρα σε νέα μνημόνια, ο δε ΣΥΡΙΖΑ απαντάει ότι τα μέτρα του κοστολογούνται όσο περίπου και της ΝΔ και ότι δεν απειλούν τη «δημοσιονομική σταθερότητα».

Διαβεβαιώνουν και οι δύο ότι οι «αντοχές της οικονομίας» είναι ο «θεμέλιος λίθος» της πολιτικής τους. Η οικονομία τους όμως «αντέχει» μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου και γι' αυτά συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ενέργεια: Είτε με τις «στοχευμένες επιδοτήσεις» της ΝΔ στα τιμολόγια του ρεύματος είτε με τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ και άλλων φόρων «στα κατώτερα όρια που προβλέπει η ΕΕ», η πανάκριβη Ενέργεια δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί ούτε πρόκειται να ανακουφιστούν πραγματικά τα λαϊκά νοικοκυριά από το κόστος της.