Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Εμετικό δημοσίευμα του διευθ. συμβούλου της ΕΑΑΣ

 

Οι βαρύγδουπες ανοησίες και οι γελοιότητες, που αραδιάζει με περισσή σοβαροφάνεια ο απόστρατος αξιωματικός Χρηστίδης, σε κείμενό του δημοσιευμένο στη γνωστή φυλλάδα «Δημοκρατία», θα ήταν ανάξιες έστω και της ελάχιστης ενασχόλησης μαζί τους, αν ο συντάκτης του δεν ήταν ταυτόχρονα και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο εν λόγω αντισυνταγματάρχης, πρώην(;) πρωτοπαλίκαρο του γνωστού και μη εξαιρετέου Φαήλου Κρανιδιώτη, αυτού που πρόσφατα συνέπραξε πολιτικά με τον έτερο φασιστικό αστέρα Τζίμερο, ως «πεφωτισμένος» σε αποστολή, στο κείμενό του εκφράζει την άποψη ότι οι «αριστεροί ή κομμουνιστές ή τέλος πάντων προοδευτικοί γενικώς» στρατιωτικοί, στη διάρκεια της καριέρας τους, βίωναν μια διαρκή δυστυχία, απόρροια μιας συγκρουσιακής διαδικασίας, βρισκόμενοι ανάμεσα στην «αντεθνική» και «προδοτική» κομουνιστική ιδεολογία τους απ’ τη μια κι απ’ την άλλη να καλούνται να υπηρετήσουν το καθήκον υπεράσπισης της πατρίδας τους μέσω της επαγγελματικής επιλογής τους. Επίσης «αποκαλύπτει » με… βαρύνουσα «σοβαρότητα», την πιθανότητα στα νεανικά τους χρόνια, να έπεσαν θύματα ύπουλης κομμουνιστικής στράτευσης, με σκοπό την ένταξή τους στις ΕΔ, σε αποστολή απολύτως εθνοκαταστροφική. Τέλος, μεγαθύμως, σε όλα αυτά τα κατά την άποψή του «μιάσματα», εύχεται (μέρες που ‘ναι) ολόψυχα, να « είναι καλά», επαφίοντας στον «πανδαμάτωρ χρόνο, να τους χαρίσει γαλήνη και ηρεμία».

Σηματοδοτεί την επιτάχυνση της πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για να υπηρετήσει τις στοχεύσεις του κεφαλαίου


Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό:

«Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός σηματοδοτεί δύο πράγματα: Αφενός την επιδίωξη για πιο αποτελεσματική προώθηση του αντιλαϊκού έργου, αφετέρου την "επικύρωση" των εγκληματικών ευθυνών στη διαχείριση κρίσιμων τομέων, επιβεβαιώνοντας ότι αυτές ήταν προϊόν συνειδητής πολιτικής επιλογής και όχι αστοχίας κάποιων υπουργών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε συγκεκριμένα υπουργεία, π.χ. Εργασίας, επιλέγονται γνωστοί "άνθρωποι ειδικών αποστολών", προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις περαιτέρω αντιδραστικές αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πανδημία Covid-19: Πρόληψη ή θεραπεία;

 

  Πηγή: Associated Press

 

*Του Αιμίλιου Κακλαμάνου

Με το 2ο κύμα της πανδημίας ακόμη να καλπάζει και τους πρώτους εμβολιασμούς να έχουν μόλις ξεκινήσει, η συζήτηση γύρω από τα εμβόλια έχει φουντώσει.

Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα, παρουσιάζουν το εμβόλιο ως το άμεσο και οριστικό τέλος του κορονοϊού, της αντιμετώπισης της πανδημίας και των βαριών συνεπειών της στην υγεία και τη ζωή των ανθρώπων.

Ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού που θα εξασφαλίζει ικανό επίπεδο ανοσίας μπορεί να έχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Αυτό όμως που δεν πρόκειται - και δεν πρέπει - να κρυφτεί πίσω από τους εμβολιασμούς, είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τα χάλια του δημόσιου συστήματος Υγείας που βρέθηκε «αθωράκιστο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γιατί η πικρή αλήθεια είναι πως ακόμη και κάποια από τα «τελειότερα» - κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - εθνικά συστήματα Υγείας κατέρρευσαν, όχι λόγω του ιού, αλλά λόγω των πολιτικών εμπορευματοποίησης της Υγείας που εφαρμόζουν.

«Σκοτεινά σημεία» στη συλλογή και διαχείριση δεδομένων με πρόσχημα την πανδημία

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - «PALANTIR»

 

Με συστάσεις από τη CIA και με ένα βαρύ βιογραφικό εμπλοκής σε πολεμικούς και άλλους επικίνδυνους σχεδιασμούς, η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται εδώ και μήνες με το ελληνικό κράτος

Στο «πιάτο» μιας αμερικανικής πολυεθνικής, της «Palantir», που έχει «δεσμούς αίματος» με τη CIA, παραδίνονται μια σειρά από ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της διαχείρισης της πανδημίας. Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοινώσεις της ίδιας της εταιρείας και του Αμερικανού πρέσβη, αξιοποιεί ένα εξελιγμένο λογισμικό της συγκεκριμένης εταιρείας για τη σύνδεση, ανάλυση και οπτικοποίηση μεγάλου όγκου προσωπικών δεδομένων που έχουν να κάνουν ευρύτερα με την πανδημία.

Η κυβέρνηση, βέβαια, δεν έχει αναφέρει ποτέ μέχρι σήμερα τη συνεργασία της με την «Palantir». Η σχέση της με το ελληνικό κράτος αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από το «Bloomberg», τον περασμένο Απρίλη, όπου αναφέρθηκε ότι «περισσότερες από δώδεκα χώρες χρησιμοποιούν λογισμικό εξόρυξης δεδομένων που παρέχεται από την "Palantir" για την αντιμετώπιση του κορονοϊού».

Ανώνυμη πηγή, που υποστήριξε πως δεν είχε άδεια να μιλήσει δημόσια για το ζήτημα, ανέφερε πως μετά τις ΗΠΑ και την Βρετανία, το λογισμικό της εταιρείας άρχισαν να αξιοποιούν χώρες όπως η Αυστρία, ο Καναδάς, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Μεγάλο γλέντι στο σπίτι του Λαού την Πρωτοχρονιά!

 

Γύρισε ο χρόνος.

Η πρώτη ημέρα ηλιόλουστη, γεμάτη φως είναι σαν να μας κλείνει το μάτι ο καιρός, λέγοντας πως ο νέος χρόνος θα είναι καλός.

Χαμογελάμε γνέφοντας του με πρόσημο θετικό, κάτι σαν την ελπίδα στο ξέφωτο.

Μήπως θα μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς;

Έτσι που ήρθαν τα πράγματα, μετράμε τις τέσσερεις γωνίες του σπιτιού σαν ορθοστάτες χωρίς το βλέμμα στον ορίζοντα.

Ας είναι….

Έστριψα ακόμη ένα τσιγάρο…

Έριξα  τη ματιά μου στη ντουλάπα, ταξίδεψα στη βιβλιοθήκη και χάιδεψα τα ράφια της σαρώνοντας τους τίτλους των βιβλίων.