Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ !!! [ video ]

 


Συνέντευξη Τύπου με θέμα το θαλάσσιο μέτωπο, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και έκανε γνωστό, ότι απέστειλε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιστολή, με την οποία ζητά συνάντηση μαζί του εντός του επόμενου 15νθημέρου με αίτημα την οριστική παραχώρηση της λιμενικής ζώνης στο λαό της Πάτρας

  

Αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας



Με χαρές και πανηγύρια «υποδέχτηκε» η κυβέρνηση την απόφαση του Γιούρογκρουπ, η οποία επιβραβεύει το έργο της και ανοίγει το δρόμο για την «επόμενη μέρα» της αντιλαϊκής επίθεσης, με στόχο τη στήριξη της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάνει λόγο για «σημαντική μέρα για την Ελλάδα», πανηγυρίζει γιατί η πρώτη «αξιολόγηση» «ολοκληρώθηκε με επιτυχία», καμαρώνει γιατί θα εκταμιευτούν συνολικά 10,3 δισ. ευρώ και μιλά για «παροχή πολύτιμης ρευστότητας», καθώς 3,5 δισ. ευρώ από αυτά θα δοθούν στην «πραγματική οικονομία», ενώ καυχιέται ότι για πρώτη φορά υπάρχει «σαφής και δεσμευτικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους».

«Προσπερνά», βέβαια, το «ζουμί» σε ό,τι αφορά το λαό, το οποίο αποτυπώνεται ανάγλυφα και στο ίδιο το κείμενο της απόφασης του Γιούρογκρουπ: Οπως ακριβώς προϋπόθεση για το κλείσιμο της περιβόητης πρώτης «αξιολόγησης» ήταν η προώθηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων του προηγούμενου διαστήματος, έτσι ακριβώς προϋπόθεση για την «πολύτιμη ρευστότητα» του κεφαλαίου, καθώς και για την όποια «ελάφρυνση» του κρατικού χρέους είναι η προώθηση αλλεπάλληλων νέων αντιλαϊκών «προαπαιτούμενων» για τις αξιώσεις του κεφαλαίου και των «εταίρων» του, η οποία θα συνεχιστεί για πολύ πέρα από το 2018 και την τυπική λήξη του τρίτου μνημονίου...

Τα κυβερνητικά πανηγύρια για το «κλείσιμο του φαύλου κύκλου της αβεβαιότητας και της ύφεσης» και τη «δημιουργία προϋποθέσεων εξόδου της χώρας στις αγορές» - άσχετα από το αν επιβεβαιωθούν, δεδομένων και των εντεινόμενων «αβεβαιοτήτων» στη διεθνή και την ευρωπαϊκή οικονομία - είναι πανηγύρια που αφορούν το εγχώριο κεφάλαιο, το οποίο προσδοκά ανάκαμψη των κερδών του.