Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Αν δεν οργανωθώ ΕΓΩ, αν δεν οργανωθείς ΕΣΥ…

Αυτή τη φωτιά φοβάσαι ακόμα να την ανάψεις, αυτή την πέτρα δε τολμάς ακόμα να την ρίξεις






Τι ωραίες εικόνες έχουν γεμίσει σήμερα το φωτογραφικό μου αρχείο. Πόσο μαμάτη ατμόσφαιρα, τέρμα κινηματογραφική. Οι φωτιές να γλύφουν την άσφαλτο, μολότοφ να καίνε μπάτσους, τι ωραίο θέαμα, κι αν το πειράξω και λίγο στο φώτοσοπ θα βγεί τέρμα καλλιτεχνικό.

Πωωωω να κι ο τύπος με την κουκούλα ντυμένος στα μαύρα, πόσο ωραία γράφει πίσω από τους καπνούς των χημικών. Αχ κι αυτός που κρατάει μια πέτρα κοιτάει στο φακό μου.

Ο κόσμος που τρέχει τον έχω πιάσει πάνω στην κίνηση, μοναδικό πλάνο.

Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Mε μια μαζική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο Πέμπτη  στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.



Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα νέα μέτρα, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».
Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό της Σοφίας Εξαδακτύλου, αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, η οποία τόνισε ότι ο αγώνας για σταθερή και μόνιμη δουλειά συνεχίζεται με την κάθοδο των εργαζομένων στην Αθήνα την Πέμπτη (Δείτε ΕΔΩ βίντεο)

Από την πλευρά των εργαζομένων στον «Καρυπίδη» μίλησε η Νόπη Μουστακίδου, η οποία τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δίνουν τον αγώνα για το αυτονόητο, όπως είπε, για τις θέσεις εργασίας και την καταβολή των μισθών (Δείτε ΕΔΩ βίντεο)

Μη μου το ξεπούλημα τάραττε




Μη μου το ξεπούλημα τάραττε

 

 
 
Ηταν αρχές Μαίου όταν μαθαίναμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού  προτίθεται να επαναφέρει προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων το θέμα του χαρακτηρισμού ως μνημείων εκείνων τον κτηρίων που στην εν λόγω συνεδρίαση, τον Οκτώβριου του 2016 δεν είχαν κηρυχθεί ως τέτοια. Ηδη η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικό είχε καταθέσει προς την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου αίτηση Ανάκλησης και Τροποποίησης (Θεραπείας) της απόφασης που έλαβε η πλειοψηφία του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (13/10/2016) περί μη χαρακτηρισμού ως διατηρητέων μνημείων κτιρίων και τεχνικών εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.

Θυμίζουμε ότι το ΚΣΝΜ είχε απορρίψει εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΠΠΟ, η οποία πρότεινε τον χαρακτηρισμό:
  • του κελύφους του αρχικού κτηρίου του Δυτικού Αεροσταθμού (αίθουσα αφίξεων – αναχωρήσεων.
  • του παλαιού πύργου ελέγχου του Αεροσταθμού.
  • του αρχικού πυρήνα του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων Αθηνών (νυν κτήρια Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας).

ΠΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ


Θεσσαλονίκη 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου!