Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Ο ένοχος έχει όνομα: Καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης


  
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ 21 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Ο πραγματικός ένοχος...
Κείμενο της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ
Μετά τα τραγικά γεγονότα της προηγούμενης βδομάδας ακολούθησε μια χυδαία επικοινωνιακή προσπάθεια. Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες για την καταστροφή στον καιρό, στην κλιματική αλλαγή, σε διάφορους υπηρεσιακούς παράγοντες, στους δημάρχους της περιοχής ή στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ η ΝΔ καταγγέλλει την κακοδιαχείριση και την κυβερνητική ανικανότητα των τελευταίων ετών ως τη βασική αιτία της καταστροφικής πλημμύρας.
Όμως, όσο κι αν προσπαθούν, δεν μπορούν να συγκαλύψουν πως ο πραγματικός ένοχος για την καταστροφή της προηγούμενης βδομάδας έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ - ΕΟΠΥΥ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΟΑΕΔ Περικοπές και αυξημένες φέρνουν τα πλεονάσματα




Τα ματωμένα πλεονάσματα της σκληρής ταξικής πολιτικής σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων αποτυπώνονται με τον πιο παραστατικό τρόπο και στα στοιχεία του «ενοποιημένου κοινωνικού προϋπολογισμού».

Οπως ομολογούν ανοιχτά οι συντάκτες του, «ο κοινωνικός προϋπολογισμός για το 2018 συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θεσμοθετήθηκε με τους νόμους 4336/2015 και 4387/2016 και από τις αλλαγές που αυτή επιφέρει»! Δηλαδή από τους νόμους - λαιμητόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τους οποίους, στα βήματα όλων των προηγούμενων αντιλαϊκών ανατροπών, μειώθηκαν εκ νέου οι συντάξεις, αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, κατακρεουργήθηκε το ΕΚΑΣ, συρρικνώθηκαν οι παροχές και αυξήθηκαν οι εισφορές εργαζομένων και συνταξιούχων.

Η έρημος της Μάνδρας




1. Μέσα στη χαοτική κατάσταση της χώρας, προστέθηκαν και 21 νεκροί από τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής. Οι αρμόδιοι της δημόσιας διοίκησης, αντί να πετρώσουν από λύπη, προσπάθησαν να περάσουν τη σκυτάλη της ευθύνης από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Η γνωστή πρακτική του Νεοέλληνα απέναντι στην ανάληψη των ευθυνών: κανείς δεν έχει ποτέ ευθύνη για τίποτα! Πάντοτε είναι θέμα κάποιου άλλου. Και αυτό αποτελεί ένα μόνο σύμπτωμα από τις παθογένειες αυτής της χώρας. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, όλοι μαζί αγκαλιά ανακάλυψαν τον νέο εχθρό, του οποίου το όνομα είναι Φύση. Για δες, η Φύση είναι άδικη και επιβλαβής! Ευκαιρίας δοθείσης, ζήσαμε άλλη μια κοκορομαχία ανάμεσα στους δύο αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων. Και η ζωή συνεχίζεται απαράλλαχτα και βασανιστικά ίδια και απαράλλακτη.

Τέσσερεις γυναίκες που βίωσαν μέχρι θανάτου τη βία του αστικού κράτους





 
Με αφορμή τη σημερινή «Παγκόσμια Μέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών» θυμηθήκαμε τέσσερις γυναίκες που γράψανε  ηρωικές σελίδες.
 Τέσσερις κομμουνίστριες που δεν κακομοιριάσανε, δεν σταυρώσανε μοιρολατρικά τα χέρια και θυσίασαν τα ολάνθιστα νιάτα τους για να πάψει απ’ τον κόσμο η βία της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τέσσερεις γυναίκες που βίωσαν μέχρι θανάτου τη βία του αστικού κράτους
Αθηνά Μπενέκου