Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ εκφράζει ο Κώστας Κάππ

 

Τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ εκφράζει σε δήλωσή του ο Κώστας Κάππας, Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

«Γιατί το 2023 (στις μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές) θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ.
Ούτε οι χαρτορίχτρες και οι καφετζούδες των πρωινάδικων, ούτε ο Ανάδρομος Ερμής χρειάζονται, για να γνωρίζουμε προκαταβολικά και με απόλυτη σιγουριά τι θα συμβεί μέσα στην τετραετή κοινοβουλευτική περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας:

Το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται σε κάθε εργοστάσιο, βιοτεχνία, οικοδομή και πλοίο, θα υπερασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα γεμίζει την πλατεία Συντάγματος με ένα ποτάμι αποφασισμένων αγωνιστών (την ίδια ώρα, εάν θα ψάχνετε τη ΓΣΕΕ, θα τη βρείτε σύσσωμη να πίνει καφέ στο πρώτο τραπεζάκι αριστερά όπως μπαίνεις στη στοά, δίπλα στου "Zara", στην πλατεία Κλαυθμώνος).

Μαζική σύσκεψη των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας (VIDEO -ΦΩΤΟ)





«Το κίνημα δεν σταματάει, ούτε και οι αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος. Είμαστε σε ετοιμότητα αγώνων» τόνισε, μιλώντας κατά τη μαζική σύσκεψη των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και μέλος της ΣΕΑ Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο των πανελλαδικών συσκέψεων που γίνονται αυτό το διάστημα για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των δράσεων του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και η οργάνωση του αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Όπως ξεκαθάρισαν και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι συνταξιούχοι δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα με όποια κυβέρνηση κι αν έχουμε μετά τις εκλογές.

Πίσω από τα φώτα


Την απειλή της «ακυβερνησίας» επιστρατεύει η ΝΔ, για να εκβιάσει ψήφο αυτοδυναμίας στις εκλογές. Οπως έλεγε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί με αυτοδυναμία, θα ξανακάνει εκλογές τον Αύγουστο. Κάπου εκεί εμφανίστηκε το ΚΙΝΑΛ να διαβεβαιώσει ότι ως «δύναμη ευθύνης» δεν πρόκειται να αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη και το καράβι να πέσει στα βράχια, και ότι γι' αυτό ετοιμάζεται να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΝΔ, προκειμένου να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, να ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση και να διαπραγματευτεί τους δημοσιονομικούς στόχους με τους δανειστές. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι «ο πρώτος (στις εκλογές) θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση», ενώ δεν λείπει και η σεναριολογία από στελέχη της ΝΔ, που προλειαίνουν το έδαφος για μια συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ. Τι δείχνουν όλα αυτά; Οτι στο παρασκήνιο ετοιμάζεται ήδη η επόμενη μέρα της κυβερνητικής εναλλαγής. Οσο όμως κι αν προσπαθούν να στρέψουν τα φώτα στο ποιος θα είναι πρωταγωνιστής και ποιος κομπάρσος στις 8 Ιούλη, σημασία για το λαό έχει ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, αυτοδύναμης ή συνεργασίας, είναι το ίδιο με της σημερινής και ότι θα βαδίσει στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες. Γι' αυτήν την επόμενη μέρα πρέπει να προετοιμάζεται ο λαός, παίρνοντας από τώρα τα μέτρα του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα συνεχιστεί με όποιο κυβερνητικό σχήμα κι αν προκύψει. Και αυτό προϋποθέτει να είναι όσο γίνεται ψηλότερα το ΚΚΕ, ο οργανωτής της πάλης και των διεκδικήσεων του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή.

Να μη λείψει κανείς!


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Δέκα μέρες προεκλογικής μάχης έμειναν μέχρι τις 7 Ιούλη, που ανοίγουν οι κάλπες. Και σ' αυτές τις δέκα μέρες βάζουμε τον πήχη ψηλά, για να δυναμώσει όσο γίνεται περισσότερο το ΚΚΕ.

Δίνουμε μια σκληρή μάχη για να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, είτε στα κόμματα των επιχειρηματικών ομίλων, της συνέχισης της αντιλαϊκής επίθεσης και των μνημονίων, είτε στα αζήτητα της αποχής.

Το δίλημμα που μπαίνει μπροστά στους εργαζόμενους είναι σαφές:

Είτε θα δώσουν άφεση αμαρτιών στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για όλη τους την αντιλαϊκή πορεία όλα αυτά τα χρόνια, είτε θα στηρίξουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που βρέθηκε σταθερά και διαχρονικά απέναντι σε αυτήν την πολιτική.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ πραγματική επένδυση για το μέλλον των εργαζομένων


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στον τ/σ «Open» και τους δημοσιογράφους Ι. Χασαπόπουλο και Γ. Σαραντάκο

-- Κύριε Πρόεδρε (...) υπάρχει μια εκτίμηση ότι είναι πολύ επίπεδη αυτή η προεκλογική καμπάνια και υπάρχει ο φόβος από όλα τα κόμματα να υπάρξει αποχή. Το βλέπετε αυτό; Το διαπιστώνετε στις επαφές με τους πολίτες;
 -- Ναι, υπάρχει αυτό το κλίμα, έως ένα βαθμό εξηγείται. Η προηγούμενη προεκλογική περίοδος ήταν πολύμηνη με ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές εκλογές. Για πρώτη φορά γίνονται εκλογές καλοκαίρι. Είναι χαλαρό το κλίμα, δυσκολεύει τα πράγματα. Εδώ και στα πολιτικά κόμματα, αυτοί που ασχολούνται με την προεκλογική περίοδο ενεργά, νιώθουν την κόπωση, πόσο μάλλον ο ελληνικός λαός, που παρακολουθεί και δεν βλέπει διέξοδο. Είναι όλα αυτά τα ζητήματα που έχουν φορτωθεί στις πλάτες του, οικονομικά, άλλα προβλήματα, επαγγελματικά, οικογενειακά που μετράει. Με βαριά καρδιά πήγε στις ευρωεκλογές, κατά την άποψή μας, και ψήφισε. Εχει απαξιωθεί το πολιτικό σύστημα, δεν βλέπει πραγματική διέξοδο, δηλαδή να υπάρχει με μια νέα κυβέρνηση άνοδος του εισοδήματός του, επίλυση των προβλημάτων...

-- Μα του λένε ότι δεν θα γίνει το ίδιο.

-- Μα θα γίνουν τα ίδια πράγματα. Ηδη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει δρομολογήσει, έχει βάλει στις ράγες με τις αποφάσεις και του 3ου μνημονίου αλλά και μετά, με τη «μεταμνημονιακή» εποχή, από τον προηγούμενο Αύγουστο, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, για εποπτεία. Ολα αυτά είναι συμφωνημένα και βεβαίως οι αναδιαρθρώσεις, οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις είναι πάλι σε μια κατεύθυνση συμφωνίας με τον ΣΕΒ εδώ στη χώρα μας και με την ΕΕ.

Στην ανάπτυξη που τάζουν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ πάντα ζημιωμένος είναι ο εργαζόμενος