Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ



            Τα προβλήματα αυτά έχουν τεθεί επανειλημμένα, πριν από πολλούς μήνες από τη Διεύθυνση του Σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων. Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έθεσε το σοβαρό πρόβλημα του Γ΄ Γυμνασίου στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25-5-2020.

          Σύντομα επαναλαμβάνουμε το μεγάλο θέμα της στέγασης του Σχολείου. Την ακαταλληλότητα συνολικά του οικοδομήματος, με τις μικρές αίθουσες, την έλλειψη κλειστού Γυμναστηρίου, εργαστήριου Φυσικής/Χημείας και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, όπως θα έπρεπε να έχει κάθε σύγχρονο σχολείο. Πρόβλημα χώρου υπάρχει και για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών. Η παράλληλη στήριξη, είναι αδύνατη. Το μάθημα της Πληροφορικής, λόγω της έλλειψης κατάλληλου χώρου, γίνεται στο ύπαιθρο.

Οι μαθητές απαιτούν τα αυτονόητα (VIDEO)

 

  

 

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα "Ιανός", περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας της Υγείας στα σχολεία και τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα τόνισε: 

«Ναι, δείξατε μεγάλη "ετοιμότητα" στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Στα σχολεία 25 και πάνω μαθητές, στοιβαγμένοι σε αίθουσες-κλουβιά. Καθαρίστριες λείπουν, εκπαιδευτικοί επίσης. Τα Πανεπιστήμια δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Δική σας είναι η ευθύνη! Πάρτε την ευθύνη σας και ανοίξτε τώρα τα Πανεπιστήμια!

Νέος γύρος αντιασφαλιστικής επίθεσης με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων


Με ολοένα και πιο πυκνές «τροχιοδεικτικές βολές», από τη δημοσιοποίηση της «Εκθεσης Πισσαρίδη» και μετά, με τις τοποθετήσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ την προηγούμενη βδομάδα, αλλά και με «διαρροές» και δημόσιες παρεμβάσεις από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για τον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, για την υλοποίηση του σχεδιασμού της για αμιγώς ιδιωτικό και κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης.

Ανώτατες πηγές του υπουργείου Εργασίας «διαρρέουν» ότι εκτός από την υποχρεωτική ένταξη για τους νέους ασφαλισμένους που θα μπουν στην παραγωγή μετά το 2021, στο νέο ιδιωτικοποιημένο σύστημα θα ενταχθούν «κατ' επιλογή τους» και εργαζόμενοι μέχρι 35 ετών που ήδη ασφαλίζονται στο ΕΤΕΑΕΠ, αφού βεβαίως σταματήσουν να εισφέρουν στο υπάρχον Ταμείο και κατευθύνουν τις εισφορές τους στον τζόγο των αγορών. Επιπλέον, όπως είναι ήδη γνωστό, θα μπορούν να ενταχθούν και κλάδοι ασφαλισμένων, όπως αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, που δεν είχαν μέχρι τώρα επικουρική.

Έγινα κομμουνίστρια πολύ πριν απ’ τον κομμουνισμό» – Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Έλλη Αλεξίου


Πεζογράφος, παιδαγωγός και αγωνίστρια, η Έλλη Αλεξίου έζησε περίπου έναν αιώνα, πάντα κοντά στον άνθρωπο και στα παιδιά που λάτρευε. Πίστευε στην ανθρώπινη αξία. Δεν ανήκε στο ΚΚΕ για να καρπωθεί ή ν’ αναδειχτεί μέσα από αυτό. Όταν ήθελε να ορκιστεί έλεγε: «Στο λόγο της κομματικής μου τιμής»

 

«Έγινα κομμουνίστρια πολύ πριν απ’ τον κομμουνισμό» - Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Έλλη Αλεξίου

 

Πεζογράφος, παιδαγωγός και αγωνίστρια, η Έλλη Αλεξίου έζησε περίπου έναν αιώνα, πάντα κοντά στον άνθρωπο και στα παιδιά που λάτρευε. «Συμβουλεύω στους γονείς ό,τι και στους δασκάλους. Να μην εκνευρίζονται και να προσπαθούν συνεχώς να βλέπουν τα παιδιά τους σαν οντότητες που σκέπτονται και λογικεύονται. Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να υπάρχει αγάπη κι ύστερα μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα» έλεγε.

Το πολύπλευρο έργο της (έγραψε μυθιστορήματα, διηγήματα, παιδικά βιβλία, θεατρικά έργα, εκπαιδευτικά δοκίμια και ανθολογίες για την ποίηση της Αντίστασης) διαπνέεται από την αγάπη για τον άνθρωπο. «Σ’ όλα τα [τριάντα και πλέον] βιβλία της ξεχειλίζουν οι αρχές του κομμουνισμού, τον οποίο πίστευε σα θρησκεία. Επίκεντρο πάντα ο άνθρωπος. Οι αξίες του. (…) Τα βιβλία της ένας θησαυρός όπου κυριαρχούν η αλήθεια, ο αγώνας για δίκαιη μεταχείριση, το δικαίωμα της ζωής, όλα αυτά δηλαδή που σημάδεψαν την πορεία της και την ώθησαν στον κομμουνισμό».

Ο σιορ Πομπέο με τη χατζάρα του...

 



Στο παγκόσμιο καπιταλιστικό ρινγκ τα πολυεθνικά τέρατα που λέγονται φαρμακευτικοί κολοσσοί βαράνε με γάντια, χωρίς γάντια, αγοράζουν κυβερνήσεις, επιστήμονες, διαφημιστικές εταιρείες, για... υψηλούς ανθρωπιστικούς σκοπούς τύπου «για ένα φάρμακο πουκάμισο αδειανό, για ένα εμβόλιο που μπορεί και να το πουν Ελένη».
Στην Ελλάδα, όπου όλοι, χάρη στα ΜΜΕ και την κοινωνική δικτύωση, γίνονται κατά καιρούς σεισμολόγοι, συνταγματολόγοι και εσχάτως ιολόγοι, δίνεται η μεγάλη μάχη της μάσκας του Ματζικέρτ μεταξύ αρνητών και πιστών του υποχρεωτικού ιατρικού φερετζέ, με όρους κυριολεκτικά βυζαντινού ιπποδρομίου.