Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Όταν έχεις δάσκαλο το Θεοδωρικάκο – Με το σύνθημα της ΚΝΕ “Πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στους αγώνες” έκλεισε την ομιλία του για τα ΑΕΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης



Η προσπάθεια της ΝΔ να οικειοποιηθεί το σύνθημα για να το φέρει στα μέτρα της “φιλελεύθερης αριστείας” που διαφημίζει ως προμετωπίδα, θα ήταν κωμική, αν δεν ήταν επικίνδυνη σε μια εποχή πλήρους ιδεολογικής θολούρας και διαστρέβλωσης εννοιών.
Είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ να ακούμε υπουργούς και στελέχη του να επικαλούνται το Μαρξ και το Λένιν συχνά – πυκνά για να δικαιολογήσουν τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική τους, φαίνεται όμως πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αλλάξει πίστα, επικαλούμενος παλιά συνθήματα της ΚΝΕ, απογυμνωμένα φυσικά από το νόημά τους, για να νομιμοποιήσει την κατεδάφιση του όποιου δημόσιου χαρακτήρα είχε απομείνει στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα, η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος και ο «σοσιαλισμός» του 20ού αιώνα που γνωρίσαμε…




Το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης, έχει σπρώξει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Γη, στην φτώχεια, στην ανέχεια, στην εξαθλίωση, στην προσφυγιά και στο θάνατο…

Ο καπιταλισμός με την ιμπεριαλιστική του κορύφωση, έχει τα χέρια του βαμμένα με το αίμα όλων αυτών των προλετάριων που ζουν στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας και θυσιάζονται για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου και η βαρβαρότητα που βιώνουν οι λαοί των καπιταλιστικών χωρών δεν έχει τελειωμό…

Οι καπιταλιστές επιλέγουν να αφήσουν πίσω τους συντρίμμια και έτσι να δημιουργήσουν μια νέα γενιά εργατών, που θα είναι «αδύναμη» και υποταγμένη, και άρα ακόμα πιο εκμεταλλεύσιμη.

Εδώ, μερικά από τα πλέον στυγερά εγκλήματα του Κομμουνισμού


Εδώ, μερικά από τα πλέον στυγερά εγκλήματα του Κομμουνισμού😜:

--Επιτρέπει (άκουσον, άκουσον!) -σύμφωνα με τα προχθεσινά στοιχεία της OXFAM- σε είκοσι έξι (26 !) μόνο ανθρώπους να έχουν εισοδήματα όσο το μισό φτωχότερο κομμάτι του πληθυσμού της γης (3,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι)... 


--Επιτρέπει οι 2.153 δισεκατομμυριούχοι της υφηλίου να διαθέτουν περισσότερα χρήματα από ό,τι το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού και ο πλούτος τους αυξάνεται κατά 12%, ετησίως που ισούται με 2,5 δισ. δολάρια την ημέρα.

--Επιτρέπει να γίνονται οι φτωχοί, φτωχότεροι, αφού στο μισό φτωχότερο κομμάτι του πληθυσμού της υφηλίου, το εισόδημά του μειώθηκε κατά 11%, δηλαδή 500 εκατομμύρια την ημέρα.

Και από την άλλη επιτρέπει:

--60.000 άνθρωποι να πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα (ανάμεσα τους 30.000 παιδιά)


--Εκατομμύρια να χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από αδυναμία πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη


--218 εκατομμύρια παιδιά (στοιχεία ΟΗΕ) να εγκαταλείπουν το σχολείο και να δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ για 1-2 δολ. στις χώρες που έχει επικρατήσει ο Κομμουνισμός!





Πού το πάνε;




«Η "υποκατάσταση" μπορεί να οδηγήσει σε επανένταξη», «δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τη μείωση της βλάβης», «αφού είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο η χρήση ουσιών, τότε ο χρήστης ανάλογα και με τη φάση της ζωής του, πρέπει να μπορεί να έχει επιλογές για τη θεραπεία όπως και τα προγράμματα με υποκατάστατα»...

Αν αναρωτιέστε ποιος είπε τα παραπάνω λόγια σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΕΣΥΝ με τον Πανελλήνιο ΓΣ, ενημερώνουμε ότι δεν ήταν ούτε από κάποιον εκπρόσωπο φαρμακοβιομηχανίας, που έχει όφελος από την πώληση μεθαδόνης, βουπρενορφίνης ή προοπτικά και ναλοξόνης. Δεν είναι από κάποιο μέλος του διορισμένου ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, του κατεξοχήν φορέα που υλοποιεί στη χώρα μας τα προγράμματα με υποκατάστατα ηρωίνης.

Τα παραπάνω λόγια ειπώθηκαν από την Φωτεινή Λεομπίλλα, διορισμένη από την κυβέρνηση αντιπρόεδρο του ΚΕΘΕΑ, αλλά και διορισμένη πρόεδρο από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, στα Κέντρα Πρόληψης της Αθήνας. Η Φ. Λεομπίλλα, ως εκπρόσωπος του μεγαλύτερου φορέα θεραπείας στη χώρα μας, αλλά και ως πρόεδρος Κέντρων Πρόληψης, δεν είπε ούτε λέξη για την ανάγκη ενίσχυσης των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων, για την ανάγκη ενίσχυσης της πρωτογενούς πρόληψης. Αντίθετα, επιδόθηκε σε ένα «κρεσέντο» υπεράσπισης της μείωσης της βλάβης, της συντήρησης του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης και των προγραμμάτων με υποκατάστατα ηρωίνης.