Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Χρυσαυγίτικης κοπής επιχειρήματα από τον Γ. Βρούτση



Με χρυσαυγίτικης κοπής ρατσιστικά επιχειρήματα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επιβεβαίωσε ότι το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, πέραν όλων των δραματικών περικοπών του νόμου Κατρούγκαλου, θα διατηρήσει ατόφια και την απαράδεκτη διάκριση στη χορήγηση σύνταξης εις βάρος των ξένων εργατών και των ομογενών οι οποίοι κυριολεκτικά έχτισαν τη χώρα.


Το ΚΚΕ, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, ζήτησε να καταργηθεί η διάκριση του χρόνου διαμονής στην Ελλάδα για τη χορήγηση της λεγόμενης εθνικής σύνταξης. 
 
Με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, η εθνική σύνταξη καταβάλλεται στους δικαιούχους εφόσον διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον δεκαπέντε έτη. Όμως, το χειρότερο είναι πως για τους ξένους εργάτες και τους ομογενείς που βγαίνουν στη σύνταξη, το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα ετών διαμονής τους στην Ελλάδα. Δηλαδή, για να πάρουν αυτοί οι άνθρωποι ολόκληρη την πενιχρή εθνική σύνταξη, θα πρέπει να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα για 40 έτη.

“Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή!” – Οι Μανταμαδιώτες έδιωξαν τους φασίστες από τη συγκέντρωση των νησιωτών



Οι χρυσαυγίτες μυρίστηκαν ψητό στη συγκέντρωση για το προσφυγικό και θέλησαν να την καπηλευτούν. Αλλά οι νησιώτες, με μπροστάρη τον Σύλλογο Μανταμαδιωτών “ο Ταξιάρχης”, τους κατήγγειλαν και τους απομάκρυναν από τη συγκέντρωσή τους.

Εκατοντάδες κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, τοπικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, αντιδρώντας στα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαχείριση του Προσφυγικού.
Προφανώς η σύνθεση του συγκεντρωμένου πλήθους δεν ήταν ενιαία, τον τόνο όμως για το γενικό κάλεσμα τον έδιναν συνθήματα όπως “Απεγκλωβισμός ΤΩΡΑ”, “Ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες – μετανάστες”, “Όχι άλλη Μόρια”, “Όχι άλλες φυλακές ψυχών στο Βόρειο Αιγαίο”.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Πάρτε όλοι μέρος στη συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης στις 18 Φλεβάρη 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Φωτό αρχείου
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, που διοργανώνουν την Τρίτη 18 Φλεβάρη, στις 10:30 π.μ., στην Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.


Στο κάλεσμά τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις αναφέρουν τα εξής:

«Αφού προεκλογικά κορόιδεψε τους συνταξιούχους και τους πήρε την ψήφο με την υπόσχεση ότι θα καταργήσει τον νόμο 4387/16 του Κατρούγκαλου, τώρα όχι μόνο δεν τον αλλάζει αλλά έρχεται να τον εφαρμόσει με το πιο επιθετικό τρόπο.

Με ψέματα και μισές αλήθειες εφαρμόζει όλες τις αντιασφαλιστικές νομοθετικές διατάξεις που μέχρι σήμερα έχουν ψηφισθεί, ισχύουν στο ακέραιο και προσθέτει νέες.

Με το νέο νομοσχέδιο παραμένουν στο ακέραιο.

Καταστολή και ενσωμάτωση στην υπηρεσία της αντιλαϊκής «σταθερότητας»




Η συζήτηση την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή γύρω από την ένταση της καταστολής, μετά από σχετική Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παραπάνω από αποκαλυπτική για το πώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας «κόβοντας» και ο άλλος «ράβοντας», προωθούν με μοιρασμένους ρόλους την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, που έχει για απαραίτητο συμπλήρωμα την καταστολή.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης διά του αρμόδιου υπουργού να υπερασπιστεί το δόγμα «νόμος και τάξη» επιβεβαίωσε ότι κάθε άλλο παρά «μεμονωμένα περιστατικά» είναι τα κρούσματα της κρατικής βίας και της αστυνομικής αυθαιρεσίας που έχουν πυκνώσει, όπως μαρτυρούν άλλωστε και οι εικόνες από επιθέσεις αστυνομικών σε βάρος διαδηλωτών, με πάνοπλους αστυνομικούς να μπουκάρουν σε σπίτια και να δένουν πισθάγκωνα όσους βρίσκονται στο διάβα τους. Επιχειρήσεις που γίνονται παράλληλα και «εργαστήρια» δοκιμών και νομιμοποίησης όλου του κατασταλτικού οπλοστασίου που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Η αστυνομική βία βέβαια είναι ένα μόνο μέρος της καταστολής σε βάρος του λαού. Συμπληρώνεται από τις κρατικές παρεμβάσεις στη λειτουργία μαζικών φορέων και συνδικάτων, που νομοθέτησε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, από την προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες, όπως με τα σχέδια να μπουν «στο γύψο» οι διαδηλώσεις, από την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς που φτάνει μέχρι το σημείο εργάτες μετανάστες να πυροβολούνται από αφεντικά, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, από τις Μόριες και τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών που είναι «στα σκαριά».

Οι υποδομές στρατηγικής σημασίας να γίνουν πραγματικά λαϊκή περιουσία, για να υπηρετήσουν τις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού


Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

Eurokinissi
Κυρίες και κύριοι,Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε το κύριο είναι η ΛΑΡΚΟ να σωθεί ολόκληρη και όχι μόνο τμήματά της, διχοτομημένα ή τριχοτομημένα.

Αυτήν την ώρα που μιλάμε η ΛΑΡΚΟ δεν πρέπει να ξεπουληθεί στο αδηφάγο ιδιωτικό μεγάλο κεφάλαιο, εγχώριο ή ξένο.

Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ είναι στο δρόμο, χτες έκαναν μια καθολική μεγάλη απεργία στη Λάρυμνα, σε όλους τους χώρους, σήμερα βρέθηκαν πάνω στην Εθνική οδό, στο ύψος του Μαρτίνου, διεκδικώντας τη δουλειά και τη ζωή τους.

Αυτήν την ώρα που μιλάμε στη Βουλή πάνω σε μια πραγματικά κατάπτυστη τροπολογία, η μόνη σοβαρή, η μόνη συνετή πράξη που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να αποσύρει αμέσως την τροπολογία που υποθηκεύει το μέλλον των εργαζομένων, αλλά και της ίδιας της χώρας.

Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση.

Η ΛΑΡΚΟ είναι από τις ναυαρχίδες της ελληνικής οικονομίας.

Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες, στον ελληνικό λαό.

Πρέπει να τελειώσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες ενάντια στους εργαζόμενους.

Τα διακινούν οι εκάστοτε κυβερνώντες, οι εκάστοτε ιδιοκτήτες, οι εκάστοτε παρατρεχάμενοι της εξουσίας, που τους διορίζουν τα επιτελεία, για να χρεοκοπήσουν τη ΛΑΡΚΟ και να τη δώσουν ως φιλέτο σε ξένα ή εγχώρια funds οικονομικών άνομων συμφερόντων.

Ολοι αυτοί οι λακέδες - γιατί δεν χωράει λιγότερη κουβέντα από αυτό - καθυβρίζουν τις οικογένειες των εκατοντάδων νεκρών της ΛΑΡΚΟ, που έπεσαν στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους και της συνεχούς απαξίωσης της παραγωγής.

Για να μην κλέψουν τη ζωή μας!


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Οι νέοι εργαζόμενοι, η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, η νεολαία που σήμερα είναι στην κατάρτιση, στην πρακτική άσκηση, που σπουδάζει για να πάρει τη θέση των γονιών της στην παραγωγή, έχουν χίλιους λόγους να απεργήσoυν την Τρίτη και να διαδηλώσουν με τα συνδικάτα, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου - Βρούτση.

Δίπλα στους σημερινούς συνταξιούχους και τους παλιότερους εργαζόμενους, η νεολαία είναι στο στόχαστρο και αυτής της αντιδραστικής μεταρρύθμισης, που προστίθεται στο ξήλωμα των Συλλογικών Συμβάσεων, στη γενίκευση της εργασιακής ανασφάλειας, στην περιπλάνηση ανάμεσα στη μισοδουλειά και την ανεργία. Γι' αυτό χρειάζεται να απαντήσει μαχητικά, με μαζική συμμετοχή στην απεργία!

Οι νέοι εργαζόμενοι είναι αυτοί που για να συγκεντρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του νόμου Βρούτση - Κατρούγκαλου θα πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα.