Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Ξεπέρασε και τον εαυτό του στα ψέματα ο πρωθυπουργός

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΪ»
 
«Μπάζωσε» την αλήθεια για το έγκλημα στα Τέμπη

Eurokinissi

Ντράπηκε και η ντροπή με όσα είπε χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών, σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ».

Η ύβρις στους νεκρούς και η προσβολή των συγγενών τους έφτασαν σε τέτοιο σημείο, που με ψέματα παραποίησε ακόμα και πραγματικά γεγονότα τα οποία ακόμα ζητούν απαντήσεις. Στόχος του η συγκάλυψη των προσωπικών πολιτικών του ευθυνών, αλλά και των ποινικών ευθυνών υπουργών του και κυβερνητικών στελεχών. Και, βέβαια, συνέχισε το ρεσιτάλ της συγκάλυψης των διαχρονικών πολιτικών του ευθυνών για την υλοποίηση της πολιτικής της «απελευθέρωσης» των Μεταφορών, των ιδιωτικοποιήσεων και της υποστελέχωσης των σιδηροδρόμων, που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «εμείς κάναμε την καλύτερη δουλειά που πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε», κάτι που προκαλεί οργή και αγανάκτηση. Στη συνέχεια, για να δικαιολογήσει το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος, έφτασε στο σημείο να πει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτό έγινε ...ώστε να ψάξουν για αγνοούμενους! Μπάζωσαν δηλαδή τον χώρο για να ψάξουν. Είπε: «Τις επόμενες μέρες (σ.σ. από το δυστύχημα) έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί, να βρούμε αν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι μέσα στα συντρίμμια».

Οι αντάρτισσες και οι κάλτσες της Βούλτεψη.

 

 

 


 

 
 
 
 
Οι αντάρτισσες και οι κάλτσες της Βούλτεψη. 
 
 

 
"Όταν ξεκινούσαμε για το Γράμμο είχαμε το οπλοπολυβόλο. Λέει η καημένη η Φώνη: "να βοηθάμε και μεις, να μπαλώσουμε, να ράψουμε...". 
 
Λέω εγώ: "ΕΓΩ ΔΕ ΒΓΗΚΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΡΑΒΩ!"
 
"Συνεδρίασαν τα αδέλφια μου με τον πατέρα μου στο βουνό, εκεί που ήταν η στρούγκα μας, το μαντρί μας. Μου λέει ο πατέρας μου: 
 
"Παιδί μου, άκου να σου πω. Ο μπαρμπα-Θύμιος λέει να σε πάω υπηρέτρια, να φύγετε, να γλιτώσετε. Αλλά εγώ, παιδάκι μου, όλη μου τη ζωή πάλευα για την ελευθερία όλου του κόσμου. Να σκλαβώσω το παιδί μου σ΄ αυτούς; Δεν ξέρω, ρε παιδί μου, τι να κάνω;" 
 
Λέω, αυτό είχες να μου πεις πατέρα; Εγώ την απόφασή μου την έχω πάρει. Θέλω να βγω στο βουνό!" 

(Μικρο)αστική ηθική και αντικομμουνιστική υστερία

 

Η πρόσφατη συζήτηση και η ψήφιση του άθλιου νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών «πανεπιστημίων» στη χώρα θα μείνει σίγουρα στην κοινοβουλευτική Ιστορία ως μία ακόμα απεχθής, κορυφαίας όμως σημασίας πράξη εξυπηρέτησης των οικονομικών συμφερόντων των ημεδαπών και αλλοδαπών αρπακτικών, σε βάρος κάθε έννοιας δημοκρατίας, συνταγματικότητας, ακαδημαϊκότητας, και αποποίησης κάθε κυβερνητικής ευθύνης και υποχρέωσης απέναντι στους νέους αυτής της χώρας, απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στην Εκπαίδευση.

Ομως η επίθεση στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με αφορμή την ανάδειξη εκ μέρους του, κατά τη σχετική συζήτηση, του γεγονότος ότι η εισαγωγή δυσβάσταχτων διδάκτρων στην Ανώτατη Εκπαίδευση πολλών χωρών οδηγεί στην εκπόρνευση φοιτητριών και φοιτητών, θα μείνει στην κοινοβουλευτική Ιστορία, και όχι μόνο, ως μια κορυφαία έκφραση μιας αντικομμουνιστικής υστερίας, η οποία από καιρό σιγόβραζε και επιζητούσε κάποια «αφορμή» για να ξεσπάσει, αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο των (μικρο)αστικών, (ακρο)δεξιών και ψευδο-«προοδευτικών» κομμάτων στο ελληνικό κοινοβούλιο και των συνοδοιπορούντων με αυτούς.

ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» - Έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 μη επανδρωμένων Αεροχημάτων




Εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τις πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα «Ύδρα» στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES,  έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), τα οποία απομακρύνθηκαν.

Το συμβάν καταρρίπτει τους ισχυρισμούς και τα έωλα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι η ελληνική φρεγάτα βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα για "ειρηνική" αποστολή και επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ ότι συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, προασπίζοντας τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των εμπορικών τους πλοίων. 

Αποκτά ιδιαίτερη σημασία το παλλαϊκό αίτημα «Να γυρίσει εδώ και τώρα πίσω η φρεγάτα «Ύδρα».

 

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ «ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ «Φύλλο πορείας» Ελλήνων στρατιωτικών σε μονάδες του αμερικανικού στρατού!

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νομοθετεί απευθείας υπαγωγή Ελλήνων στρατιωτικών στον στρατό των ΗΠΑ!
 

Τα όσα πρωτόγνωρα και επικίνδυνα προβλέπουν τα μνημόνια αποκάλυψε και κατήγγειλε στη Βουλή το ΚΚΕ

 

Eurokinissi

Το «στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας» κάνει πράξη η κυβέρνηση Μητσοτάκη και εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμα πιο βαθιά στα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, στέλνοντας στελέχη να υπηρετήσουν σε πόστα των Αμερικανών στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και όπου απαιτηθεί παγκοσμίως υπό τις διαταγές τους, ακόμα και για ανάληψη δράσης σε σύρραξη.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα εισήχθησαν στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής δύο νομοσχέδια του υπουργείου Αμυνας.

Το πρώτο αφορά την «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εκπροσωπούμενου από τον Στρατό των ΗΠΑ και του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφορικά με την απόσπαση / τοποθέτηση ελληνικού Προσωπικού Αμυνας στον Στρατό των ΗΠΑ» και το άλλο την «Κύρωση του Μνημονίου Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως εκπροσωπείται από την Ελληνική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, και του Υπουργείου Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπως εκπροσωπείται από τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, με αντικείμενο την τοποθέτηση Προσωπικού Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ».

Αφωνία


 

Αν και στην Ερυθρά παραμονεύουν μεγάλες φουρτούνες για το πλήρωμα της φρεγάτας «Ύδρα», στην Ελλάδα η κυβέρνηση πλέει σε ...μπουνάτσα σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις των άλλων αστικών κομμάτων στην πολιτική της, που βυθίζει τη χώρα και τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους.

Η φρεγάτα βρίσκεται στο «στόμα του λύκου», 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, σε πολεμικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εναντίον των Χούθι, προς υποστήριξη των ευρωατλαντικών συμφερόντων στην περιοχή, ενάντια στην Κίνα και στη Ρωσία. Τι λένε γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και οι άλλοι; Απολύτως τίποτα! Πλήρης αφωνία!

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας αναγνωρίζει τον κίνδυνο που έχει αυτή η αποστολή και προκλητικά εύχεται στο πλήρωμα ...«καλή τύχη και ό,τι καλύτερο». Προσπαθεί μάλιστα με αγωνία να τους πείσει ότι δεν βάζουν «τζάμπα και βερεσέ» τη ζωή τους σε κίνδυνο, ότι με τη συμμετοχή τους στην ευρωατλαντική αποστολή υπερασπίζονται τα «εθνικά συμφέροντα».