Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Ποιον ενοχλεί η δράση της ΚΝΕ;

 

 

Την καταστροφή πανό της για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, από μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, καταγγέλλει η Οργάνωση Ιεράπετρας της ΚΝΕ, καλώντας την νεολαία της πόλης να βγάλει τα συμπεράσματά της και να συμμετέχει μαζικά στην δραστηριότητα της ΚΝΕ για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, το Σάββατο 5 Ιούνη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία.

Η δράση θα περιλαμβάνει:

  • Escape room με θέμα το περιβάλλον
  • Καθαρισμός βασικών σημείων της πόλης
  • Συζήτηση για τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην Ιεράπετρα

Στην καταγγελία της η ΚΝΕ αναφέρει:

«Μετά από τα περιθωριακά φασιστοειδή που τα έστειλε πίσω στις τρύπες τους η μαζική συμμετοχή των νέων της πόλης μας στο μαθητικό φεστιβάλ, σκυτάλη πήρε η φοιτητική - κυβερνητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ - ΝΔΦΚ.

Καταγγέλλει τον άθλιο και προβοκατόρικο μηχανισμό fake news της κυβέρνησης με αφορμή τα γεγονότα στο λιμάνι


 

Το «όργιο βρώμικων και προβοκατόρικων άρθρων σε ενημερωτικά site, αλλά στα social media που έχει στόχο το ΠΑΜΕ και προέρχεται από το γνωστό μηχανισμό fake news της κυβέρνησης» με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Σημειώνει ότι «είναι γνωστό σε όλους πως η σημερινή απεργία στο λιμάνι που στη συνέχεια ανεστάλη, προκηρύχτηκε από την ΠΕΝΕΝ, συνδικαλιστική οργάνωση που δεν συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Φυσικά, αυτό μικρή σημασία έχει καθώς με αφορμή την απεργία, ο γνωστός προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης προσπαθεί να επιτεθεί με τη γνωστή λασπολογία και τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργατικούς αγώνες, αλλά και στο ΠΑΜΕ που βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της πάλης. Με ψέματα και προβοκάτσιες προσπαθούν να συκοφαντήσουν τους αγώνες, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που η κυβέρνηση προετοιμάζει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα που περιλαμβάνει τις ανατροπές του αιώνα.

Φαρμάκι, όχι φάρμακο

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Πιο προκλητική και από την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ως «επιτυχημένη» τη διαχείριση της πανδημίας, που έχει στοιχίσει ήδη πάνω από 12.000 νεκρούς, είναι η αξιοποίηση της πανδημίας ως «ευκαιρίας» για να προχωρήσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Υγεία.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει το «φαρμάκι» ως «φάρμακο» σε ό,τι αφορά το υποτιθέμενο «νέο» ΕΣΥ, για το οποίο μίλησε ξανά προχτές ο πρωθυπουργός.

Τι λένε; Οτι η πολιτική της ακόμα μεγαλύτερης ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών του κρατικού τομέα της Υγείας, η πολιτική δηλαδή που έχει δοκιμαστεί πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τραγικά αποτελέσματα, είναι αυτή που θα προστατεύσει τάχα την υγεία και τη ζωή του λαού! Προβάλλουν δηλαδή ως «λύση» την ίδια αιτία που δημιουργεί και διογκώνει τα προβλήματα στην πρόληψη και στη θεραπεία.

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος είναι μέρα αγώνα και διεκδίκησης απέναντι στις αιτίες που προκαλούν την καταστροφή του περιβάλλοντος.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  συλλόγων, σωματείων και φορέων

κατά της καύσης απορριμμάτων RDF– SRF

στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θεσσαλονίκη 2/6/21

 

 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 Σάββατο 5 Ιουνίου 10:30πμ

στην πλατεία Ελευθερίας – Ηλιούπολη


Θα προηγηθεί συγκέντρωση 10:00 πμ στο πάρκο στη Μουσών στον Εύοσμο (πίσω από τη ΔΕΗ) και αυτοκινητοπομπή στους δρόμους του Κορδελιού και του Ευόσμου,  από τη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ σωματείων και φορέων ενάντια στη ΔΥΣΟΣΜΙΑ - ΡΥΠΑΝΣΗ από τα ΕΛ.ΠΕ.

 

 

όλοι στη συγκέντρωση

να εκφράσουμε το θυμό μας για το  επώδυνο, διαρκές και επιδεινούμενο έγκλημα με κριτήριο τα κέρδη των λίγων  και με θύματα  τον αέρα, τη γη και το νερό τα συστατικά δηλαδή που κάνουν δυνατή τη ζωή στον πλανήτη μας.

 

να βροντοφωνάξουμε:

Ταξική συνειδητοποίηση



 

Εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι σε χρόνια αβεβαιότητα μετατρέπονται σε ζητιάνους, πιέζονται να ζητιανεύουν καλοσύνη από τους εργοδότες τους. Κι έτσι να γίνει βασικό τους χαρακτηριστικό όχι η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης, αλλά μια ισχυρή αίσθηση στέρησης, ανασφάλειας και  απογοήτευσης.

Η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία βρίσκεται στη μέση ενός παγκόσμιου μετασχηματισμού που φέρνει στο προσκήνιο ξανά την ταξική σύγκρουση με άγριο τρόπο, μετά από δεκαετίες προσπάθειας της καπιταλιστικής εξουσίας να πείσει για την ανυπαρξία της.

Το νομοσχέδιο, που του δόθηκε ο ευφάνταστος τίτλος «Νομοσχέδιο για την προστασία της Εργασίας», του υπουργού Εργασίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, Κ. Χατζηδάκη, αποτυπώνει αυτήν τη σύγκρουση στις αλλαγές που φέρνει στα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας, αν και ο υπουργός προσπαθεί να πείσει πως είναι ευνοϊκές για τον εργαζόμενο. Και αισιοδοξεί πως θα τα καταφέρει, γιατί θεωρεί πως η γλωσσική ηγεμονία του κυρίαρχου λόγου σε όλα τα επίπεδα με τη βοήθεια των ΜΜΕ έχει προλειάνει το έδαφος για την αποδοχή τους. Γι’ αυτό και στον τρόπο που από την κυρίαρχη εξουσία χρησιμοποιείται η γλώσσα, το νόημα των λέξεων και προτάσεων πρέπει να αναζητείται όχι μόνο με όρους του γλωσσικού συστήματος στο οποίο ανήκουν, αλλά και σε συσχετισμό με τις ιδεολογικές αφετηρίες, τις διακηρυσσόμενες θέσεις και ιδίως τις επιδιώξεις της και τα συμφέροντά της. Γιατί με τη γλώσσα συγκαλύπτονται οι ασκούμενες πολιτικές και με λεκτικές κατασκευές παρουσιάζεται η πραγματικότητα διαφορετική από ό,τι είναι. Ένα παράδειγμα είναι η επίμονη χρήση εκφράσεων από τους κυβερνώντες, όπως  διευθέτηση του χρόνου εργασίας ή ευελιξία, με τις οποίες επιδιώκεται κυρίως ο εξωραϊσμός της ασκούμενης πολιτικής, που είναι η κατάργηση ουσιαστικά του οκταώρου. Και είναι αυτός στόχος της κυβέρνησης, γιατί η παράταση της εργάσιμης ημέρας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η εκμετάλλευση της πλεονασματικής εργατικής δύναμης είναι οι διάφοροι μηχανισμοί, εγγενείς στον καπιταλισμό, με τους οποίους τείνει να επεκτείνεται το πλεόνασμα που προκύπτει καθώς η εργατική τάξη πουλάει την εργατική της δύναμη και πληρώνεται μόνο για ένα μέρος της παραγωγικής της αξίας, για να κερδοφορεί το κεφάλαιο.

Ολοι στην απεργία στις 10 Ιούνη - Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα!

 
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

  • Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο! Δεν θα επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα!
  • Στις 10 π.μ. στα Προπύλαια η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα
 
 
«Ολες και όλοι στην απεργία στις 10 Ιούνη, στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις»: Με το κάλεσμα αυτό απευθύνεται το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, για «να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Να παραλύσει η χώρα!».

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στα Προπύλαια, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις.

Αναλυτικά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ:

«Ολες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!