Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Και αυτή «σωστή πλευρά»;

 

INTIME NEWS

Αλλο ένα στασίδι στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας» πιάνει από χτες η κυβέρνηση με την επίσκεψη στην Ελλάδα του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Πρόκειται για χαριεντισμούς με ένα ακόμα κράτος - δολοφόνο, όπου εκτός από θάνατο που σκορπάει σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής (π.χ. Υεμένη), πρωταγωνιστεί, σύμφωνα και με τον ΟΗΕ, στην κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των γυναικών και των παιδιών. Δεν πάει άλλωστε και πολύς καιρός από την αποτρόπαιη εξόντωση του δημοσιογράφου Κασόγκι από το συγκεκριμένο καθεστώς. Αυτά βέβαια αποτελούν «ψιλά γράμματα» για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αφού η Σαουδική Αραβία αποτελεί στρατηγικό τους σύμμαχο, όπως σημείωσε και ο Μπάιντεν που επισκέφθηκε τη χώρα πριν από μερικές μέρες. Ετσι, ενώ περισσεύουν τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από τους συμμάχους της οι επικλήσεις στις «δυτικές αξίες», στον αγώνα τάχα ενάντια στον «ολοκληρωτισμό» και τους «αυταρχικούς ηγέτες», στους οποίους εντάσσουν και τον Πούτιν, όταν συναντιούνται με τους εκπροσώπους τέτοιων καθεστώτων είναι απλά ...Τρίτη. Τα παραπάνω πάνε περίπατο, αφού το ...«ψητό» περιλαμβάνει τις επενδύσεις και τις «μεγάλες προσδοκίες» για το κεφάλαιο, όπως έλεγαν χτες τα κυβερνητικά επιτελεία. Θυμίζουμε ότι δεν εγκαινιάζεται τώρα αυτή η σχέση. Εχει προηγηθεί η αποστολή συστοιχίας πυραύλων «Πάτριοτ», καθώς και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία, ενώ και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν δοσοληψίες στρατιωτικού υλικού. Επομένως, για όλους αυτούς η μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας μόνο «απρόσκλητος επισκέπτης» δεν είναι, αντίθετα περιλαμβάνεται στο «όραμα» της «γεωπολιτικής αναβάθμισης».

Ρήτρα...

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

 

Η πολυαναμενόμενη «κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής», που θα ελάφρυνε δήθεν τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, δεν αποδείχτηκε απλά μία ακόμα «φούσκα». Οσα ανακοίνωσαν την περασμένη Δευτέρα οι προμηθευτές της Ενέργειας και αμέσως μετά η κυβέρνηση, σκιαγραφούν έναν άθλιο μηχανισμό μέσω του οποίου μονιμοποιούνται οι αυξήσεις - φωτιά στο ηλεκτρικό ρεύμα και μάλιστα, χωρίς να μπορεί να προβλέψει κανείς το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν!

Οι χρεώσεις του Αυγούστου ενσωματώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής απευθείας στα τιμολόγια και έτσι οι λογαριασμοί που θα φτάνουν από το φθινόπωρο και μετά στα νοικοκυριά θα είναι διπλάσιοι, τριπλάσιοι και τετραπλάσιοι. Χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής μεν αλλά με μια σταθερή και διαχρονική ρήτρα που καλείται να πληρώσει ο λαός από τις επιπτώσεις της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, της πράσινης μετάβασης και των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων.

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Προκαλεί ο ναζί εγκληματίας Γ. Λαγός

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ευκαιρία για να βγει από το λαγούμι του βρήκε ο ναζί, Γ. Λαγός, στη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την εγκληματική Χρυσή Αυγή. 

Αφού επανέλαβε τα περί «πολιτικής δίωξης» σε βάρος του, φώναξε: «Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας! Λαμόγια!».

Στο συμβάν παρενέβη η Μάγδα Φύσσα και άλλοι που βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά της αίθουσας που φώναξαν: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!», με τα φασιστοειδή να απαντάνε εκ νέου εκτοξεύοντας αθλιότητες στη μάνα του δολοφονημένου μουσικού. 

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη των πλημμελημάτων που αντιμετώπιζαν αρκετοί κατηγορούμενοι, παράλληλα με τις βαρύτερες πράξεις, λόγω παραγραφής, ενώ απέρριψε τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902gr

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Νέο κάλεσμα ΗΠΑ σε «εποικοδομητικό διάλογο» για τις «εντάσεις στο Αιγαίο»

 

Τηλεφωνική συνομιλία υπουργών Αμυνας ΗΠΑ - Τουρκίας, προς αναζήτηση «πραγματιστικών λύσεων»

 

Ως «εντάσεις στο Αιγαίο» περιέγραψε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας τις τουρκικές προκλήσεις και αξιώσεις (φωτ. από συνάντηση των δύο υπουργών τον Φλεβάρη)
Ως «εντάσεις στο Αιγαίο» περιέγραψε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας τις τουρκικές προκλήσεις και αξιώσεις (φωτ. από συνάντηση των δύο υπουργών τον Φλεβάρη)
Νέα ορμή στην προκλητικότητα της Τουρκίας συνεχίζουν να προσφέρουν οι ΗΠΑ, καθώς, ενώ η Αγκυρα δεν σταματά βδομάδα να απειλεί με ανοιχτή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε μια σειρά από νησιά του Αιγαίου, εκείνες επιμένουν να υποβαθμίζουν τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις και να καλούν σε όλους τους τόνους «βρείτε τα», ώστε να διαφυλαχτεί η ΝΑΤΟική συνοχή, απαραίτητη για την αναμέτρηση με Ρωσία και Κίνα.

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Λόιντ Οστιν, είχε προχτές τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλούσι Ακάρ, στην οποία οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν «την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να μειωθούν οι εντάσεις στο Αιγαίο μέσω εποικοδομητικού διαλόγου». Δηλαδή, η Ουάσιγκτον μιλά ξανά απλά για «εντάσεις στο Αιγαίο», ελάχιστα μάλιστα 24ωρα αφού υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ερντογάν (ο ΥΠΕΞ αλλά και ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας) έθεσαν πάλι ζήτημα για το «καθεστώς ιδιοκτησίας» σε μια σειρά από νησιά για τα οποία - όπως ανέφεραν - «η Ελλάδα λέει ότι είναι δικά της» και κατηγόρησαν την Αθήνα για «παραβιάσεις» από τις οποίες, όπως είπαν, «αν δεν κάνει πίσω (...) θα ανοίξουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών».

Με φόντο ωστόσο αυτήν τη διαρκή κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, ο Οστιν συζήτησε με τον Ακάρ για την αξία ενός «εποικοδομητικού διαλόγου», χωρίς την παραμικρή νύξη στις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις.