Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Ευθύνη της κυβέρνησης η προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών


Η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας
Κινητοποίηση την Τρίτη 25 Αυγούστου στο υπουργείο Παιδείας


«Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν επιτέλους την κρατική ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία!», απαιτούν εκπαιδευτικοί και γονείς και καλούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, προτάσσοντας τα αιτήματα για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και ταυτόχρονα μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, που «είχαν στη διάθεσή τους όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να σχεδιάσουν το άνοιγμα των σχολείων με τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αδιαφόρησαν και "έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους" τις προτάσεις εκπαιδευτικών και γονιών. Εξάντλησαν όλη τους την προσπάθεια στη νομοθέτηση αλλεπάλληλων αντιεκπαιδευτικών νόμων και εκτρωματικών διατάξεων (πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, νόμος για τα ιδιωτικά σχολεία, ΠΝΠ για τις κάμερες στις τάξεις, διαδικασίες εξπρές για τις υπηρεσιακές μεταβολές, διατάξεις για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης κ.α.). Χωρίς ντροπή προχώρησαν στην αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, εν μέσω πανδημίας και με όλους τους ειδικούς να προτείνουν το ακριβώς αντίθετο. Αποτέλεσμα της στάσης της κυβέρνησης και της εγκληματικής αδιαφορίας για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, για τη μόρφωση των μαθητών, είναι το άνοιγμα των σχολείων χωρίς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων».

Συνέπεια λόγων και έργων: Για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στα Δικαστήρια, στο πλευρό των εργαζομένων

 
 
21-08-2020
Η Δημοτική Αρχή, από το 2014, με συνέπεια λόγων και έργων, έχει αγωνιστεί μαζί με τους εργαζομένους και τον λαό της Πάτρας, ενάντια στην ανεργία, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Αυτή τη φορά βρέθηκε στα δικαστήρια στο πλευρό των εργαζομένων στο 8μηνο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Για μια ακόμα φορά, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, βρέθηκε σήμερα στα Δικαστήρια, στο πλευρό των εργαζομένων στο 8μηνο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ζήτησε από το Δικαστήριο να γίνει αποδεκτό το αίτημα των εργαζομένων. Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, αγωνίζεται για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η Δημοτική Αρχή, από το 2014, με συνέπεια λόγων και έργων, έχει αγωνιστεί μαζί με τους εργαζομένους και τον λαό της Πάτρας, ενάντια στην ανεργία, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Εκατομμύρια οικογένειες αντιμέτωπες με ανεργία και εξώσεις


Η έκρηξη της ανεργίας στις ΗΠΑ, και λόγω πανδημίας, αναμένεται να προκαλέσει πρωτόγνωρο κύμα εξώσεων τους επόμενους μήνες
Η έκρηξη της ανεργίας στις ΗΠΑ, και λόγω πανδημίας, αναμένεται να προκαλέσει πρωτόγνωρο κύμα εξώσεων τους επόμενους μήνες
Οταν ξεκίνησε η πανδημία στις ΗΠΑ, περίπου 20,8 εκατομμύρια νοικοκυριά (δηλαδή το 47,5% των οικογενειών που νοικιάζουν σπίτι) πλήρωναν το 1/3 του εισοδήματός τους σε ενοίκιο. Με την κλιμάκωση της καπιταλιστικής κρίσης, που η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης και επιταχυντής της, κάπου 10,9 εκατομμύρια νοικοκυριά άρχισαν να ξοδεύουν το 50% του εισοδήματός τους σε ενοίκιο και να ρίχνονται με μεγαλύτερη αγωνία στη μάχη της επιβίωσης. Στη μέγγενη της φτώχειας πλέον στενάζουν πάνω από 40.000.000 Αμερικανοί νέοι άνεργοι. Εκατομμύρια άλλοι, που είναι πάνω από δύο χρόνια ή και περισσότερο στην ανεργία, «απλώς» δεν συμπεριλαμβάνονται στα επίσημα στοιχεία...
 
 Σε κάθε περίπτωση, η καλπάζουσα πανδημία στις ΗΠΑ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο τον εφιάλτη της ανεργίας αλλά και της στεγαστικής κρίσης, που εντείνεται από τις απώλειες θέσεων εργασίας, τη μείωση ή τη μη καταβολή μισθών. Μέχρι τον Ιούλη φέτος, περίπου 50 εκατομμύρια Αμερικανοί έκαναν αιτήσεις για βασική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση λόγω ανεργίας. Μεταξύ Μάρτη και Ιούλη, τα επίπεδα ανεργίας κυμαίνονταν επισήμως μεταξύ 11,1% και 14,4% και ήδη γίνονται συγκρίσεις με την περίοδο της Μεγάλης Υφεσης του 1929.

Η πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο εκθέτει τη δημόσια υγεία αλλά τροφοδοτεί σκοταδιστικές θεωρίες


  Πηγή: Eurokinissi

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησης, αναφέρει:  

«Οι αντιφατικές δηλώσεις της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, τα πρωτόκολλα που ρυθμίζονται ανάλογα με τα "θέλω" ισχυρών οικονομικών συμφερόντων (Μεταφορές, Τουρισμός, κλπ.), η έλλειψη ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, αφενός εκθέτουν τη δημόσια υγεία σε μεγάλους κινδύνους και αφετέρου τροφοδοτούν όχι μόνο την όποια χαλαρότητα, αλλά και τις διάφορες ανορθολογικές, σκοταδιστικές θεωρίες συνωμοσίας».

Σφαγείο



Η σοσιαλδημοκράτισσα πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, την Τρίτη 18 Αυγούστου, παρουσίασε ένα νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό, συμπλήρωμα της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης του 2006. Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον χώρο των σφαγείων «Danish Crown» στην πόλη Χόρσενς, μιας εταιρείας γνωστής (και από δημοσιεύματα στον «Ριζοσπάστη») για τις κατά καιρούς μαζικές απολύσεις, την εκμετάλλευση φτηνής εργατικής δύναμης από άλλες χώρες και τελευταία για τα πολλά κρούσματα κορονοϊού, που οδήγησαν στο κλείσιμο ενός από τα πολλά εργοστάσιά της στο Ρίνγστεδ, αφού δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργατών.

Το νομοσχέδιο, βασισμένο στη «μεταρρύθμιση για την Κοινωνική Πρόνοια» που ψήφισαν το 2006 οι «φιλελεύθεροι» μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες και τους ακροδεξιούς, προβλέπει ότι για να είναι βιώσιμο το σύστημα, ο συνταξιούχος δεν θα ...πρέπει να ζει περισσότερα από 14,5 χρόνια κατά μέσο όρο μετά τη συνταξιοδότησή του!

* * *
 
Η πρωθυπουργός, έχοντας εξασφαλίσει την απόλυτη συμφωνία των άλλων κομμάτων της Βουλής, αλλά και της ηγεσίας του εργοδοτικού συνδικαλισμού, εκπρόσωποι του οποίου συμμετείχαν στη ...φιέστα στο σφαγείο, προσπάθησε να παρουσιάσει το «κρέας για ψάρι», ισχυριζόμενη ότι «εκπληρώνει την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων, ώστε να έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν στη σύνταξη όταν πια το σώμα τους δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της δουλειάς τους». Αυτό που στην πραγματικότητα κάνει όμως το εν λόγω νομοθέτημα, είναι να βάζει άλλο ένα καρφί στο «φέρετρο» της Κοινωνικής Ασφάλισης και να εκπληρώνει άλλη μια επιθυμία της μεγαλοεργοδοσίας.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Χιλιάδες διακοπές ρεύματος, εκβιασμοί και ενεργειακή φτώχεια, η άλλη όψη της «απελευθέρωσης»
 
 
Eurokinissi
Ακόμα βαθύτερα βυθίζει χρόνο με το χρόνο το λαό στην ενεργειακή φτώχεια η πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας που υλοποιούν με συνέπεια όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις πατώντας πάνω στις κατευθύνσεις της ΕΕ, για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο.
 
 Αποκαλυπτικά ως προς αυτό είναι τα επίσημα στοιχεία για τις εντολές αποσύνδεσης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα και αποτυπώνουν το «πογκρόμ» εκβιασμών και διακοπών ρεύματος που γίνεται σε βάρος των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν τα τσουχτερά τιμολόγια και τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Οπως παρουσιάζεται στην έκθεση πεπραγμένων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για το 2019, οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας απέστειλαν στον ΔΕΔΔΗΕ ούτε λίγο ούτε πολύ 360.644 εντολές αποσύνδεσης των παροχών πελατών τους, από τις οποίες εκτελέστηκαν οι 227.418.

Από αυτούς 111.298 επανασυνδέθηκαν, δηλαδή «προσήλθαν στο ταμείο» ή προχώρησαν σε κάποιου είδους διακανονισμό όταν τους κόπηκε το ρεύμα, με το μαχαίρι στο λαιμό δηλαδή και κόβοντας από άλλες στοιχειώδεις ανάγκες τους, ενώ 116.120 καταναλωτές έμειναν χωρίς ρεύμα!