Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η ΕΕ και οι μηχανισμοί της είναι «φυλακή των λαών» 
 
Ανακοίνωση σχετικά με τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.
 

Σχετικά με τη συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει: 

«Την ώρα που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της διατηρούν τις αιτίες των προσφυγικών ροών (πόλεμοι, επεμβάσεις κλπ.) και οι πολύνεκρες τραγωδίες στο Αιγαίο συνεχίζονται, την ίδια ώρα ασκούν πιέσεις, με αιχμή την έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, για να εφαρμοστούν ακόμη πιο άγρια μέτρα καταστολής, αυξάνοντας τους τραγικούς θανάτους και το μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Η Συνθήκη Σένγκεν σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται τα "ανοιχτά σύνορα" στην ΕΕ, αφού αυτά ανοιγοκλείνουν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν. Αυτό αποδεικνύουν οι φράχτες, τα τείχη, η βαρβαρότητα των κατασχέσεων, που γίνονται σήμερα, με πλήρη ισχύ της Σένγκεν, στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία, τη Δανία.

Αυτές προφανώς είναι οι "βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ", που φανερώνουν την υποκρισία για τη δήθεν αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, ενώ αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των αντιδραστικών δυνάμεων.
Αυτό μαρτυρά και η ενεργοποίηση σε βάρος της Ελλάδας των άρθρων 19 και 26 της Σένγκεν, που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα οποία είναι δυνατή η παράταση των εσωτερικών ελέγχων μέχρι και δύο χρόνια, με την επίκληση της φύλαξης των "ευρωπαϊκών συνόρων". Τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί υπηρετούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ενώ σκόπιμα κρύβουν το πραγματικό, αντιδραστικό περιεχόμενο της Σένγκεν, ισχυριζόμενοι ότι αυτή σημαίνει "ανοικτά σύνορα, χωρίς διαβατήριο".

Το ΚΚΕ αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή τεκμηριωμένα ότι η κατάργηση των διαβατηριακών ελέγχων ήταν το προπαγανδιστικό πυροτέχνημα της ΕΕ για το πέρασμα της Σένγκεν. Η Σένγκεν δεν καταργεί τους ελέγχους, αντίθετα τους επεκτείνει με διαρκείς, ηλεκτρονικούς, βιομετρικούς ελέγχους στοιχείων που συνοδεύονται από ένα τεράστιο πλέγμα κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Πρόκειται για οργανωμένο  μηχανισμό καταστολής της ΕΕ που θεριεύει τα κυκλώματα των διακινητών, στα νύχια των οποίων πέφτουν χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην παγιδευτούν στην προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της αστικής αντιπολίτευσης. Η ΕΕ είναι φυλακή των λαών όπως και οι διάφοροι μηχανισμοί της, η Σένγκεν, το Δουβλίνο, η FRONTEX κ.ά. Να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα απευθείας μεταφοράς των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους. Πάνω από όλα να παλέψουν για να εξαλειφθούν οι αιτίες που γεννούν και οξύνουν το δράμα των προσφύγων».