Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Ομάδα δυνατή! Οχι άλλοθι ναζί

 

Κανένα έθνος, καμιά πατρίδα, καμιά ομάδα, όσο κι αν πονέσει, δεν θα φτάσει ποτέ την οδύνη της μάνας, του γονιού που χάνει το παιδί του μες στο παράλογο, το κτηνώδες και αναίτιο. Αυτό το πένθος το προσωπικό δεν το φτάνει και δεν το απαλύνει ούτε η συλλογική ενοχή, ούτε οι πρόσκαιρες μαζικές τύψεις. Γιατί το έδαφος της κερκίδας με τα ζιζάνια του πάθους, της συσσωρευμένης αγωνίας, της διογκούμενης μάζας τεστοστερόνης που παραδίνεται σε ρυθμούς σχεδόν αμόκ, είτε επί νίκης είτε επί ήττας, μετά ή άνευ ουσιών και αλκοόλ, η ομάδα που παίζει στο γήπεδο είναι το άλλοθι της αγέλης που τη στηρίζει. Κι όταν το κτήνος μέσα μας απελευθερωθεί και φύγει κι απ' το μυαλό κι απ' τα κάγκελα και ξεχυθεί στους δρόμους, τότε η αγέλη συγκροτείται εύκολα σε τάγμα εφόδου.

Δεν είναι τυχαίο που ο σύγχρονος φασισμός - ναζισμός επιλέγει ως φυτώριο τις κερκίδες όπου Γης, κυρίως δε στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου γεννήθηκε, ανδρώθηκε και αιματοκύλισε τον κόσμο όλο ως ιδεολογία και κόμμα. Ως χουλιγκάνοι οι ναζί αποκτούν γρηγορότερα απ' ό,τι στο πεδίο της πολιτικής, και ευκολότερα από τις οργανώσεις της μαφίας, ένα κοινωνικό πάσο - μάσκα, που μεγαλώνει το επίπεδο ανοχής μιας κοινωνίας απέναντι στη βία και στο αίμα. Βολεύονται πολλοί πίσω από τα άλλοθι των ομαδικών συμβόλων, των πρόχειρων κοινωνιολογικών και ψυχολογικών αναλύσεων και την προκλητική καταστολή ή την προκλητική αδιαφορία, έτσι ώστε στο πεδίο της πολιτικής να διευκολύνεται η χειραγώγηση των μαζών με μόχλευση θηριωδών οικονομικών συμφερόντων.

Ορμητήρια πολέμου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ξανά η Θεσσαλονίκη και η Αλεξανδρούπολη

 

Το «Frankfurt am Main» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Το «Frankfurt am Main» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

 

Σε ορμητήρια των αμερικανονατοϊκών έχουν μετατραπεί τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της ολοένα και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία και ευρύτερα.

Στο πλαίσιο αυτό, το περασμένο Σάββατο κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Γερμανικό πολεμικό πλοίο «Frankfurt am Main» το οποίο ξεφόρτωσε δεκάδες κοντέϊνερς με πολεμικό υλικό προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Τα κοντέϊνερς φορτώθηκαν σε φορτηγά οχήματα και ξεκίνησαν για τον προορισμό τους.

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητά ο αδελφός του Μιχάλη - «Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ΄τα σπίτια τους»

 

 

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε σήμερα, o αδελφός του θύματος, ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη οπαδού της ΑΕΚ από έφοδο των φασιστών χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας

Στο υπόμνημα - αίτημά του, ζητά τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων «με σκοπό τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων καθώς και για την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος και τη διερεύνηση της τέλεσης λοιπών αξιόποινων πράξεων».

Η Ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά το λαό μας στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου με ανυπολόγιστες συνέπειες

 

 

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με δημοσιεύματα για τη συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας και τα συγχαρητήρια του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Η εμπλοκή της Ελλάδας στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία περνάει σε ανώτερο και πιο επικίνδυνο για το λαό μας επίπεδο, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση, υλοποιώντας τις πρόσφατες αποφάσεις-υποδείξεις του ΝΑΤΟ ως μέλος του, ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι της Ουκρανίας.