Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΝΑΤΟικό «σκαλοπάτι» η Ελλάδα για προβολή ισχύος μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό

 


Η έκθεση μιας ισχυρής ισραηλινής «δεξαμενής σκέψης» «δίνει στο πιάτο» τι κρύβεται πίσω από την Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις βάσεις και τα «πολυμερή σχήματα» συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή

 

Τριμερή σχήματα, όπως αυτό των Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ, αναδεικνύονται σε «προωθητές» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών

Eurokinissi

Τριμερή σχήματα, όπως αυτό των Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ, αναδεικνύονται σε «προωθητές» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών
Τις διεργασίες στο «τρίγωνο» ΗΠΑ - Ισραήλ - Ελλάδα, που βάζουν τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, με «κρίκο» τη συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, αποτυπώνει μια αποκαλυπτική έκθεση του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA), μιας «δεξαμενής σκέψης» του ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ, με στενούς δεσμούς με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Τίτλος της έκθεσης είναι «Στο κέντρο των σταυροδρομιών: Μια νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ανατ. Μεσόγειο» και στις σελίδες της ξεδιπλώνεται η «μεγάλη εικόνα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή, τα επιθετικά αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και ο ρόλος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ανατ. Μεσόγειος θα πρέπει να αποτελέσει μια «πολυδιάστατη πλατφόρμα προβολής ισχύος» προς τον Ινδικό Ωκεανό μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη.

Αυτό μπορεί να γίνει με τη «δέσμευση πρόσθετων στρατιωτικών στοιχείων στην περιοχή», με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάταξης των στρατιωτικών τους δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, έχοντας ήδη εκδηλώσει τις προθέσεις τους για μείωση των στρατευμάτων και ενοποίηση βάσεων στη Μ. Ανατολή και την Αφρική.

“Κομμουνισμό στην Ελλάδα δεν έχουμε, ούτε θα έχουμε”, “καλώς έκλεισα τα νοσοκομεία” – Ρεσιτάλ θράσους από τον Άδωνι Γεωργιάδη (VIDEO)



 

Συνεχίζει να καμαρώνει για το καταστροφικό έργο του ο πρώην υπουργός υγείας, επισείοντας το “φάντασμα του κομμουνισμού” για να ξεφύγει από την αμείλικτη πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από τις πιο πετυχημένες δηλώσεις υπουργού υγείας σε αυτό τον τόπο, υπήρξε εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη, που, όντας σε αυτό το χαρτοφυλάκιο επί Σαμαρά, έκλεισε μαζικά νοσοκομεία, ζητώντας “να μην του πάρει τη δόξα ο Τόμσεν”. Ανάμεσά τους και το Λοιμωδών, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχουν πια πανδημίες στις μέρες μας.

Παρά τα χαστούκια από την ίδια την πραγματικότητα, ο σημερινός υπουργός ανάπτυξης, παραμένει αμετανόητος, μη χάνοντας ευκαιρία να το διατυμπανίζει, κάθε φορά που έχει συνομιλητή απέναντί του που του υπενθυμίζει τα έργα και τις ημέρες του στον τομέα της υγείας. Εν προκειμένω, τη Μαίρη Αγρογιάννη, γιατρό στη μονάδα Covid του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας και μέλους τους ΔΣ των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, απέναντι στην οποία, ο Γεωργιάδης επιστράτευσε μπόλικο θράσος, αλλά και αντικομμουνισμό, ελλείψει οποιουδήποτε σοβαρού επιχειρήματος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση για την περιοδεία του Αλ. Τσίπρα σε Λάρισα και Βόλο

 

 

Σε ανακοίνωσή της για την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στη Λάρισα και τον Βόλο, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Μια "σούπα" ξαναζεσταμένων αυταπατών σε έναν λαό που δοκιμάζεται από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, "σέρβιρε" ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στη Λάρισα και τον Βόλο.

Το παραμύθι της "προοδευτικής" διακυβέρνησης και των "δημοκρατικών μετώπων" που σέρβιρε έχει "δράκο". Και ο "δράκος" αυτός λέγεται υποταγή στα "θέλω" των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στον βωμό των οποίων θυσιάζονται οι λαϊκές ανάγκες και τα οποία υπηρέτησε και ο ίδιος ως κυβέρνηση.

Για το λόγου του αληθές έχουμε και λέμε:

ΚΟΥΒΑ Κανένας θάνατος από την COVID-19 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

 

Πηγή: Associated Press

 

Την ώρα που αρκετές χώρες της Ευρώπης καταγράφουν καθημερινά αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους από τον κορονοϊό, η Κούβα, παρά το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ και την εχθρική πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Χθες Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος ασθενούς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ επιβεβαιώθηκαν 186 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Για άλλη μια χρονιά «κλήρωσε λαχείο» για τους επιχειρηματικούς ομίλους

 

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022



Να δεις τι σου 'χω για μετά: Επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023, με ενσωματωμένα τα «κόστη» από τα επεκτατικά μέτρα διαχείρισης της κρίσης

 

Παραπέρα ώθηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων έρχεται να δώσει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021, του οποίου η συζήτηση ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην αρμόδια Επιτροπή, για να μπει στην Ολομέλεια στις 14 Δεκέμβρη.

Και αυτός ο Προϋπολογισμός, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, επιβεβαιώνει ότι είτε σε ανάπτυξη είτε σε κρίση, με όλες τις μορφές διαχείρισης, ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που για τα έτη 2021 και 2022 προβλέπεται να «τρέξει» με ρυθμούς 6,9% και 4,5% αντίστοιχα.

Γελάνε μέχρι και τα ...μουστάκια των ομίλων

Τι σημαίνουν όμως για τον λαό αυτά τα νούμερα, που κάνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους να γελάνε μέχρι και τα μουστάκια τους; Ο Προϋπολογισμός δίνει μια ενδεικτική εικόνα για το ποιος θα πληρώσει και τον επόμενο χρόνο το μάρμαρο της καπιταλιστικής ανάκαμψης:

Με «ψίχουλα» δεν ζει ο λαός, διεκδικώντας το «καρβέλι» περνάει στην αντεπίθεση

 

INTIME NEWS

«Κοινωνικό μέρισμα», «μπόνους», «έκτακτο βοήθημα», «ελάχιστο εισόδημα»: Είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις όταν παίρνουν μέτρα για την ανακύκλωση της φτώχειας, όταν πασχίζουν να «βουλώσουν στόματα», να μετριάσουν - όσο γίνεται - την εξαθλίωση, μοιράζοντας πότε πότε κανένα «αντίδωρο» στα θύματα της βάρβαρης στρατηγικής τους. Αυτές οι λέξεις ήρθαν ξανά στο προσκήνιο τόσο με τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό όσο και για την ακρίβεια που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα.

Μια συζήτηση που γίνεται αφορμή για τη γνωστή «ψιχουλομαχία» ανάμεσα σε νυν και πρώην κυβερνήσεις, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από το ποιος αποδείχθηκε πιο ικανός να κόψει στα δύο ή στα τρία το ξεροκόμματο που περισσεύει από την καπιταλιστική ανάπτυξη, ποιος μπορεί να μοιράσει πιο «δίκαια» τη φτώχεια στους πολλούς ως αντιστάθμισμα της συγκέντρωσης του πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μετόχους τους.

Τα «ψίχουλα» της κοροϊδίας...

Για όποιον πάρει στα σοβαρά αυτήν την αντιπαράθεση, για όποιον μείνει στο «δέντρο» όσων μοιράζονται ως περισσευούμενα από τις κυβερνήσεις, το συμπέρασμα που θα μείνει είναι το «από το ολότελα, πάλι καλά που τα πήραμε κι αυτά». Ακριβώς εκεί στοχεύει η διαμάχη ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα ποσά που δαπανά η κάθε κυβέρνηση ως «κοινωνικό μέρισμα»: Να μένουν στον πάτο οι απαιτήσεις των εργαζομένων, να κυριαρχεί το πώς και πόσο μοιράζεται η φτώχεια, να προσαρμόζεται διαρκώς η ζωή με βάση τις «δυνατότητες της οικονομίας». Τελικά να μένει στο απυρόβλητο η ίδια η πηγή της μιζέριας. Να συγκαλύπτεται η απόσταση που χωρίζει τις σύγχρονες δυνατότητες ζωής της εργατικής τάξης, με βάση τον πλούτο που παράγει, και την πραγματικότητα που βιώνει, μια απόσταση που διαρκώς διευρύνεται.