Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μέρα ντροπής για τον Δήμο Θεσσαλονίκης με ευθύνη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

Την απαράδεκτη πρόταση και απόφαση της πλειοψηφίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανήμερα της Μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και της δολοφονίας δεκάδων εργατών από την κυβέρνηση του φασίστα Μεταξά το 1936, να τιμήσει υποψήφιο βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ως επιστήμονα(!) καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην ίδια συνεδρίαση, μάλιστα απέρριψε πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου.

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Στις 9 Μάη, η Θεσσαλονίκη τιμά την εξέγερση της εργατιάς το 1936, που κατέληξε στη δολοφονία δεκάδων εργατών από την κυβέρνηση του φασίστα Μεταξά.

Στις 9 Μάη, όλος ο κόσμος, τιμά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, ενάντια στο τέρας του ναζισμού, το 1945.

Αυτή την ημέρα η διοίκηση του δήμου έγραψε μια ακόμα μαύρη σελίδα στη θητεία της.

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ Έντονες αντιδράσεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της παλαιστίνιας δημοσιογράφου

 

  Πηγή: Associated Press

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εν ψυχρώ δολοφονία της παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ από τον ισραηλινό στρατό, σήμερα το πρωί στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής κατήγγειλε τη δολοφονία της δημοσιογράφου ως «εκτέλεση». «Η προεδρία θεωρεί την ισραηλινή κυβέρνηση πλήρως υπεύθυνη για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η δήλωση ανέφερε ότι η δολοφονία «είναι μέρος της κατοχικής πολιτικής να στοχεύει δημοσιογράφους για να συσκοτίσει την αλήθεια και να διαπράξει εγκλήματα σιωπηλά».

11/5/1936 «Επέσατε θύματα... »

 

Ο λαός της Θεσσαλονίκης κατευθύνεται στο νεκροταφείο να θάψει τους νεκρούς του
Ο λαός της Θεσσαλονίκης κατευθύνεται στο νεκροταφείο να θάψει τους νεκρούς του
- Κατάρα στους δολοφόνους!

Εκατόν πενήντα χιλιάδες κραυγές βγαλμένες μέσα από ανταριασμένα στήθεια βροντήξανε χτες το πρωί στην πλατεία της Ελευθερίας στη Σαλονίκη και γέμισαν την Ελλάδα.

- Κατάρα στους δολοφόνους!

Δεν είνε πια πανεργατική απεργία, δεν είνε ούτε παλλαϊκός συναγερμός. Είνε μια πόλη ολάκερη από διακόσιες πενήντα χιλιάδες ψυχές, που κηδεύει τα προχτεσινά θύματα, τα θύματα του καθεστώτος της Γκλεν και του Παπαστράτου και του κράτους των χαφιέδων, «στον τίμιο που πέσαν αγώνα...». Ολη η μεγάλη ματοβαμμένη πολιτεία της Μακεδονίας βρίσκεται στο πόδι. Αντρες και γυναίκες, νέοι και γέροι και παιδιά, λαός και στρατός. Ελληνες και Εβραίοι, με το ίδιο δάκρυ στα μάτια, με το ίδιο αναφιλητό στα στήθεια, με το ίδιο καυτό ανάθεμα στα χείλια.

Και μαζί τους ολάκερη η Ελλάδα, που δουλεύει και μοχτεί και ξέρει τι θα πει πείνα του ψωμιού και εκμετάλλευση του καθενός αφεντικού και βία του κράτους.

Στα σπίτια, στα γραφεία κλεισμένοι, αμπαρωμένοι, με διπλωμένο το βαρύ κορμί, με γοργόχτυπη την καρδιά, με τα χέρια τρεμάμενα και κίτρινο το μούτρο, μένουν μονάχα οι δολοφόνοι, οι ένοχοι, οι υποστηριχτές και οι συνεργοί τους. Αμπαρωμένοι μένουν οι χαφιέδες και τα όργανα της βίας και του εγκλήματος.

Ποιος είναι ο κύριος; - Μέρος 2ο (VIDEO)

 

 
 

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα social media ακούγεται μια γυναίκα να απευθύνεται στα ΜΑΤ που χτυπάνε στο ΑΠΘ, φωνάζοντας αγανακτισμένη «φοιτητές βαράτε». Στο βίντεο, όμως, πέρα από την αγανάκτηση καταγράφεται και το εξής αποκαλυπτικό. Ο «κύριος» που σε άλλα βίντεο καταγράφεται να «προκαλεί» την επίθεση των ΜΑΤ, η οποία τελικά καταλήγει ενάντια στους φοιτητές και ο ίδιος αποσύρεται (καθόλου) διακριτικά, στο συγκεκριμένο βίντεο εμφανίζεται κουλ και άνετος να μιλάει στο κινητό (με ποιον άραγε;) αρκετά πίσω από το μέρος που τα ΜΑΤ ξυλοφορτωνουν φοιτητές. Πολύ άνετος ο «κύριος»... Ή κάτι άλλο;

Εξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία! Να αποσυρθεί τώρα η Συμφωνία!

 

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

  • Στα Προπύλαια στις 7 μ.μ. και σε δεκάδες πόλεις ο λαός θα διαδηλώσει ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία, που βάζει τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών
  • Αποκαλυπτική η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη στρατηγική σύμπλευση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων στην πολιτική της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια | Καταπέλτης οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ
 

 

Απογειώνει την εμπλοκή και τους κινδύνους για τον λαό


Eurokinissi

Ξεκίνησε χτες στην Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, ως «Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ) μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», η κατάπτυστη νέα Συμφωνία για τις Βάσεις, που μετατρέπει και με τη «βούλα» ολόκληρη τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Το κείμενο μπαίνει στην Ολομέλεια για ψηφοφορία αύριο Πέμπτη, προκειμένου να την έχει στις «αποσκευές» του ο Κυρ. Μητσοτάκης στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, στις 16 του μήνα, όπου αναμένεται να αναλάβει πρόσθετες δεσμεύσεις απέναντι στον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό.

Θυμίζουμε ότι, πέρυσι τον Οκτώβρη, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, υπέγραψε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Α. Μπλίνκεν, το Δεύτερο Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας. Η προηγούμενη «ανανέωση» - διεύρυνση της Συμφωνίας υπογράφτηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2019, «χτίζοντας» πάνω στη δουλειά που είχε κάνει ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σιαμαίοι


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Η συζήτηση που ξεκίνησε χτες στη Βουλή για την επ' αόριστον «διεύρυνση» της κατάπτυστης Συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις Βάσεις είναι αποκαλυπτική των στοχεύσεων, αλλά και της ταύτισης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στην πολιτική της εμπλοκής.

Με μοιρασμένους ρόλους - είτε με τα περί «Συμφωνίας που θωρακίζει» είτε με τα περί «λεόντειας» Συμφωνίας - όλοι μαζί προσπάθησαν και χτες να κρύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα της, που μόνο το ΚΚΕ σταθερά αποκαλύπτει: Οτι πρόκειται δηλαδή για μια ξεκάθαρα επιθετική Συμφωνία, στο πλαίσιο του ευρωατλαντικού σχεδιασμού, που μετατρέπει τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και μάλιστα επ' αόριστον.

Γι' αυτό η Συμφωνία πολλαπλασιάζει και διευρύνει τις βάσεις και τις υποδομές, τις οποίες αξιοποιούν οι Αμερικανοί σε όλη την Ελλάδα ως «πολεμικό προγεφύρωμα» για τη σύγκρουσή τους με ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, κυρίως με τη Ρωσία και την Κίνα, μετατρέποντας όλη τη χώρα σε στόχο, με ανυπολόγιστους κινδύνους για τον λαό.