Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Ολα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις ρε γμτ...




Ανάπυξη! Ανάπτυξη! Επενδύσεις! Επενδύσεις!

Ολα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις ρε γμτ...


Περί επενδύσεων και επενδυτών οι ομιλίες των εισηγητών από κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Λύση και ΜέΡΑ. Ναι στις επενδύσεις και στην επιτάχυνση των διευκολύνσεων των επιχειρηματικών ομίλων από όλους τους!

Το παραμύθι τους που ζητά απ’ το λαό να συνεχίσει δήθεν προσωρινά τις θυσίες και να περιμένει τις καλύτερες μέρες που έρχονται στο απώτερο μέλλον, μόλις αυξηθούν τα κέρδη και οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι καθόλου καινούργιο. Μπορεί να ακούγεται ωραίο στα αυτιά, όμως έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι δεν έχει καμιά σχέση και με την πραγματικότητα...

...Και από ότι φαίνεται έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε το επίπεδο ζωής, τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στις 13 χώρες που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης του πλανήτη και οι επενδύσεις στην κυριολεξία οργιάζουν...

ΠΑΜΕ:Να μην περάσει η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου




«Με το "Καλημέρα", η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τα δόντια της απέναντι στους φοιτητές και τους εργαζόμενους. Η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή στις 23 Ιούλη.
Το έδαφος γι’ αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία έχει στρωθεί όλα
τα προηγούμενα χρόνια με την ανοχή της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως με το περιβόητο "Πόρισμα Παρασκευόπουλου" που έβαλε επίσημα στην ίδια συζήτηση τα διάφορα περιστατικά εγκληματικότητας με τις κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων και των εργαζομένων.

Στη θέση του έβαλε η Αλέκα Παπαρήγα τον Κυρανάκη της ΝΔ: “Μπέρδεψε τον ΕΛΑΣ με τον ΕΔΕΣ και τον Τσαούς Αντών”



Στο KKE που “έσφαζε Έλληνες στην Κατοχή” είχε αναφερθεί προ ημερών ο γνωστός και μη εξαιρετέος νεοεκλεγείς βουλευτής της κυβέρνησης, για να λάβει σήμερα την απάντηση που του άρμοζε από τη βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ. 
Μια μεστή τοποθέτηση έκανε η βουλευτής επικρατείας και τέως γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Τόνισε ότι οι έννοιες της λαϊκής κυριαρχίας και της ισότητας είναι φενάκη όσο ο λαός παραμένει αποξενωμένος από τα μέσα παραγωγής. Υπογράμμισε ότι τη σκυτάλη της διακυβέρνησης πήρε το “αυθεντικό κόμμα του κεφαλαίου, το αυθεντικό κόμμα του αντικομμουνισμού”. Επ’ αυτού αναφέρθηκε ονομαστικά στο βουλευτή πια της συμπολίτευσης Κωνσταντίνο Κυρανάκη, που σε δημόσια τοποθέτησή του πριν κάποιες μέρες, είπε πως “δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες στη διάρκεια της κατοχής”. Δίνοντάς του κυριολεκτικά πληρωμένη απάντηση, ανέφερε σκωπτικά πως “μπέρδεψε το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ με τον Τσαούς Αντών, τους κουκουλοφόρους που υποδείκνυαν κομμουνιστές και αντιφασίστες στους κατακτητές και τη δράση του ΕΔΕΣ και του Ζέρβα”.

Μοντέλα


Λάθος καπιταλιστές στηρίζει η ΝΔ, είπε ουσιαστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο». Στη συνέντευξή του εξέφρασε προβληματισμούς για το ότι στη ΝΔ «προωθούν ένα μοντέλο αντικοινωνικό, ένα μοντέλο που επενδύει στην "τεμπέλικη επιχειρηματικότητα" που προσδοκά κέρδη από τη συμπίεση του εργατικού κόστους», ενώ συνιστά στην κυβέρνηση να επενδύσει σε καπιταλιστές που θα βγάζουν κέρδη «από την καινοτομία, την πρωτοτυπία και τη διακριτή ποιότητα του προϊόντος». Δηλαδή η «υγιής επιχειρηματικότητα» που στηρίζει ο Ν. Παππάς απαρτίζεται από καπιταλιστές που δεν εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους τους!
 Η «Amazon», για παράδειγμα, του τρισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, που αποτελεί σύμβολο καινοτομίας, καθώς ομολογουμένως ανέτρεψε διά παντός τις ισορροπίες στις λιανικές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, βγάζει αστρονομικά κέρδη χωρίς να συμπιέζει το εργατικό κόστος;

Τότε από πού αντλούνται τα κέρδη της, που μόνο στις ΗΠΑ ήταν 5 και 11 δισ. δολάρια το '17 και το '18, όχι μόνο χωρίς να πληρώσει ούτε σεντ ομοσπονδιακού φόρου, αλλά και με επιστροφές φόρου 129 εκατ. δολαρίων το 2018!

Από την «εργασιακή δυστοπία», φυσικά, που καθιέρωσε για τους εργαζομένους της, τους περισσότερους από κάθε άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ που ζουν από κουπόνια σίτισης και αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες, για να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την αποδοτικότητά τους, από την οποία αναλόγως και πληρώνονται. Ορίστε το «κοινωνικό» πρόσωπο της καινοτομίας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 4/2019 ΤΗΣ «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ»


Αποσπάσματα από το Αρθρο της Σύνταξης που αναφέρονται στις εξελίξεις στην περιοχή
 
 
Copyright 2019 The Associated
«(...) Βασική στόχευση της αστικής τάξης στην Ελλάδα είναι αυτήν τη στιγμή η μετατροπή της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και Ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή μεγάλων ελληνικών ομίλων στην αξιοποίηση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων στα ύδατα της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ. Αυτός ο στόχος υπηρετείται - μεταξύ άλλων - από την υπογραφή μιας σειράς συμφωνιών με σχήματα αμερικανικών και ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιρειών (στα οποία συμμετέχουν συχνά και ελληνικοί όμιλοι) για την έρευνα και αξιοποίηση των σχετικών ενεργειακών πηγών στη ΝΑ Μεσόγειο, καθώς και από την πάλη για την υπερίσχυση του υποθαλάσσιου αγωγού «EastMed» για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την κοιλάδα της Λεβαντίνης μέσω της Ελλάδας προς την ΕΕ.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε με τις ευλογίες και τη φυσική παρουσία του Αμερικανού και Γάλλου πρέσβη συμβάσεις μίσθωσης - με προκλητικούς όρους και με κινδύνους για το περιβάλλον της περιοχής - για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε δύο θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης με την κοινοπραξία που αποτελείται από την αμερικανική «ExxonMobil», τη γαλλική «Τotal» και τα ελληνικά ΕΛΠΕ, ενώ τον Ιούνη ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία μεταβίβασης των ναυπηγείων Ελευσίνας από τον όμιλο Ταβουλάρη στην αμερικανική ΟΝΕΧ. Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο ο αρμόδιος Κύπριος υπουργός Γ. Λακκοτρύπης ανακοίνωσε την οριστικοποίηση συμφωνιών με τη γαλλική εταιρεία «Total» για επέκταση της δραστηριότητάς της σε πέντε ακόμα «οικόπεδα» της κυπριακής ΑΟΖ (στα περισσότερα από αυτά σε κοινοπραξία με την ιταλική «ΕΝΙ»), ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι «ανοίγει ο δρόμος για να διοχετευτεί το φυσικό αέριο στα τερματικά της Αιγύπτου και από εκεί στις ευρωπαϊκές αγορές».

«Σε πήρε ο Λαμπράκης, σε πήρε η λευτεριά…Σωτήρη Πέτρουλα…»


Ήταν 21 Ιούλη 1965, όταν ένα παλικάρι, μόλις 23 χρόνων, έπεφτε νεκρό από τα κλομπ των αστυνομικών, και πότιζε με το αίμα του τα πιο ευγενικά ιδανικά της ανθρωπότητας. Ήταν ο αγωνιστής Σωτήρης Πέτρουλας, στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.
Ήταν 21 Ιούλη 1965. Εκείνη τη μέρα, ένα παλικάρι, μόλις 23 χρόνων, άφηνε την τελευταία του πνοή, δολοφονημένο από τα κλομπ αστυνομικών δυνάμεων. Εκεί, στο σταυροδρόμι της Σταδίου και Χρήστου Λαδά, πότιζε με το αίμα του τα πιο ευγενικά ιδανικά της ανθρωπότητας και περνούσε στην ιστορία. Πρόκειται για τον αγωνιστή του κινήματος της νεολαίας, Σωτήρη Πέτρουλα, στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.

Απέναντί σας στέκει το ΚΚΕ για αποτροπή μέτρων, λαϊκή ανακούφιση και πραγματική ανατροπή (VIDEO)





Απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, η δύναμη που οργανώνει την πάλη για να αποτραπούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, ο σοσιαλισμός, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν περίμενε με αγωνία τις προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ, όπως δεν περίμενε με αγωνία και η Κομισιόν για να ανακοινώσει τις συστάσεις της στις 8 Ιούλη. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα έχει μεγάλη δυσκολία να περάσει την πολιτική της στη Βουλή, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αστικά κόμματα στηρίζουν τα προαπαιτούμενα, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις και προβάλλουν το παραμύθι ότι η κοινωνική ευημερία θα έρθει με την ενίσχυση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Πρόσθεσε ότι έχουν κοινό στόχο ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, που ισοδυναμεί με πολιτικές και μέτρα που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, αφαιρούν λαϊκό εισόδημα για να χρηματοδοτηθούν εγχώριοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δήλωσε πως το ΚΚΕ καταψηφίζει μια ακόμη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Κύριε πρωθυπουργέ,