Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΗMΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ;

Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΗMΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ;



του Μ.Δούκα 






Όταν περάσει καιρός η ιστορία των λαών θα ζητήσει το λογαριασμό. Όπως τον ζητά πάντα. Κι όσα παιδιά Σύριων και Αφγανών γλυτώσουν και καταφέρουν να μεγαλώσουν ... θα γράψουν βιβλία. Και θα γράψει η ιστορία της ζωής :

- Γιαγιάδες, ψαράδες, λιμενικοί της Λέσβου ... ήρωες του πολιτισμού των ανθρώπων... πηγαίνετε να καθίσετε δίπλα στους αντάρτες και στο λόρδο Βύρωνα.


- Κυβερνήσεις, Ευρώπες και ισχυροί του κόσμου ... εγκληματίες πολέμου κατά της ανθρωπότητας... καθίστε μαζί με το Χίτλερ και τον Αττίλα.


- Ρατσιστές, φασίστες και σωβινιστές ... ένοχοι εσχάτης προδοσίας σε βάρος του ανθρώπου... καθίστε με τον Εφιάλτη και τον Πήλιο Γούση.

- Πολίτες αδιάφοροι, παπάδες στρουθοκάμηλοι και επιχειρηματίες επιτήδιοι ... ύποπτοι συνεργασίας με τον εχθρό της ανθρωπότητας... Καθίστε με τους μαυραγορίτες και με τους Γερμανούς πολίτες που ... "δεν ήξεραν".








Mια ντουζίνα Αμερικάνους για τον Αλέξη…


ΤΣΙΠΡΑΣ - ΗΠΑ



Όλοι ξέρουμε για τους «θεσμούς». Αυτούς δηλαδή που κάποτε τους λέγαμε τρόικα και τώρα πήραν αυτό το όνομα, μπας και αμβλυνθούν οιλαϊκές αντιδράσεις….


Ξέρουμε επίσης πως στην Ελλάδα, στη χώρα δηλαδή που βρίσκεται υπό καθεστώς επιτήρησηςκαι υλοποιούνται και από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα πιο σκληρά μέτρα, η τρόικα αναβαθμίστηκε και έγινε κουαρτέτο.


Ξέρουμε τέλος για την εμπλοκή των ΗΠΑ στην τοπική πολιτική και οικονομική ζωή, αλλά και για τα διαπιστευτήρια που έχει δώσει αυτή η κυβέρνηση στους Αμερικάνους.