Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Σε διαθεσιμότητα ακόμη και νεκρή!!!

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ. ΝΤΡΟΠΗ... Νεκρή Λαρισαία εκπαιδευτικός στις λίστες του Παιδείας!

 
To υπουργείο Παιδείας έδωσε σήμερα 31 Ιουλίου 2013 τις λίστες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.
 

Στις λίστες του υπουργείου συμπεριλαμβάνεται και το όνομα της νεκρής Λαρισαίας καθηγήτριας Κλεοπάτρας (Κλαίρης) Καψαχάτη.
Η άτυχη καθηγήτρια το απόγευμα της 27 Ιουλίου 2013 ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε προδομένη από την καρδιά της. Ήταν παντρεμένη και μητέρα δύο ενήλικων κοριτσιών. Η Κλαίρη Κοψαχάτη υπηρετούσε τα τελευταία 15 χρόνια στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου και ήταν συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λάρισας. Ήταν μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ και παλιότερα μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας. Η εκπαιδευτικός γνώριζε ότι ήταν στη λίστα των Λαρισαίων εκπαιδευτικών που έβγαιναν σε διαθεσιμότητα. Ο αδόκητος χαμός της συνδικαλίστριας, στις 27 Ιουλίου 2013, σόκαρε τον εκπαιδευτικό κόσμο και την τοπική κοινωνία της Λάρισας. Δυστυχώς όμως η είδηση δεν ταρακούνησε κανέναν στο υπουργείο Παιδείας. Έτσι, στη σημερινή λίστα που αναρτήθηκε βρίσκεται και το όνομα της νεκρής καθηγήτριας. Ντροπή!                                                                                                                                                        
πηγή : larissanet.gr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Η NSA συλλέγει δεδομένα για «ό,τι κάνει ένας χρήστης στο Internet»

Είμαστε στο 2013, όχι το 1984 γράφει το πλακάτ του ακτιβιστή σε διαμαρτυρία κατά της NSA   (Φωτογραφία:  Reuters )
 
Ουάσινγκτον
Τεράστιο όγκο δεδομένων που συλλέγονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο μπορούν να ερευνήσουν οι αναλυτές της NSA χωρίς να έχουν εκ των προτέρων εξουσιοδότηση, αποκαλύπτει απόρρητη εσωτερική παρουσίαση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας που φέρει στο φως ο Guardian στο πλαίσιο των αποκαλύψεων από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Το πρόγραμμα XKeyscore μέσα από ένα απλό γραφικό περιβάλλον με μενού και πληθώρα επιλογών μπορεί να ερευνά email, ηλεκτρονικές συνομιλίες (τσατ) και ιστορικό πλοήγησης από εκατομμύρια άτομα.

Είναι το ευρύτερης κλίμακας πρόγραμμα για την επεξεργασία πληροφοριών από το Internet λέει η NSA στην παρουσίαση που χρονολογείται πριν από κάποια χρόνια και ίσως είναι πλέον παρωχημένη, με την έννοια ότι το πρόγραμμα είναι πιθανό να έχει διευρυνθεί κατά πολύ.

Ο Σνόουντεν είχε πει εξαρχής ότι, καθισμένος στο γραφείο του, μπορεί να παρακολουθήσει τον οποιονδήποτε «μέχρι και τον πρόεδρο [των ΗΠΑ] αν έχω ένα προσωπικό email».

Αυτή η παρατήρηση, που είχε αμφισβητηθεί για το πόσο εφικτή είναι, φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες αποκαλύψεις. Και μάλιστα ένα email μπορεί να μην είναι καν απαραίτητο αν υπάρχει τηλέφωνο, όνομα, διεύθυνση IP και λέξεις κλειδιά.

Το XKeyscore είναι μέρος μόνο της τεράστιας υποδομής της NSA για την παρακολούθηση πρακτικά ολοκλήρου του Internet.

Καταγράφει δεδομένα και μεταδεδομένα από την καθημερινή δραστηριότητα ενός χρήστη στο Internet. Ο όγκος είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να διατηρηθούν παρά για λίγες ημέρες ή 24 ώρες. Τα πιο ενδιαφέροντα μεταφέρονται σε άλλες βάσεις όπου διατηρούνται μέχρι και πέντε χρόνια.

Η υπηρεσία έχει και άλλες πλατφόρμες συλλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης και όλες λειτουργούν έξω από οποιοδήποτε εσωτερική εξουσιοδότηση και, όπως φαίνεται, έξω από τον έλεγχο και των τριών εξουσιών.

Αποχαρακτηρισμοί εγγράφων

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα σχετικά με τη συλλογή δεδομένων από τηλεφωνικές κλήσεις.

Είναι τρία έγγραφα με τα οποία δινόταν η έγκριση και παρέχονταν εξηγήσεις για τη συλλογή τηλεφωνικών πληροφοριών αναφορικά με ένα από τα προγράμματα παρακολούθησης, την ύπαρξη των οποίων αποκάλυψε ο Σνόουντεν.

Ένα μεγάλο μέρος από το περιεχόμενο των εγγράφων έχει ήδη παρουσιαστεί δημοσίως μέσα από τις καταθέσεις αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών στο Κογκρέσο, στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τι ακριβώς ήταν τα στοιχεία που αποκάλυψε ο Σνόουντεν. Κάποιες σελίδες παραμένουν πάντως διαγραμμένες για λόγους ασφάλειας.

* Πέραν αυτών, ο υποδιευθυντής της NSA Τζον Ίνγκλις διαβεβαίωσε ότι κανένας δεν απολύθηκε, ούτε και υπέβαλε την παραίτησή του, με αφορμή το γεγονός ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση και να υποκλέψει μεγάλο όγκο απόρρητων δεδομένων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της.
πηγή: in.gr