Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι απέναντι στον κοινό αντίπαλο για να κερδίσουν ζωή και δουλειά με δικαιώματα

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

 

Η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι στο DNA του καπιταλισμού, όπου η εργατική δύναμη είναι εμπόρευμα

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης αύριο, Σάββατο 18 Δεκέμβρη και σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: 

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης, το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους μετανάστες, Έλληνες και ξένους, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι και την πατρίδα τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή σε ξένους τόπους.

281 εκατομμύρια μετανάστες παγκόσμια. 40,5 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας τους λόγω καταστροφών, συγκρούσεων και βίας. 21 εκατομμύρια πρόσφυγες. Αυτός είναι ο σύγχρονος καπιταλιστικός "παράδεισος"!

- Ένας κόσμος που ταλανίζεται από οικονομικές κρίσεις, σπρώχνοντας εκατομμύρια ανθρώπους στην ξενιτιά, όπως τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης για να βρουν δουλειά. Βρέθηκαν κι εκεί αντιμέτωποι με την εκμετάλλευση, την εργασιακή ανασφάλεια, τα πετσοκομμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ο κουβανικός λαός θα ανατρέψει τους αντεπαναστατικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ και των στηριγμάτων τους

 

Καταγγελία του νέου απαράδεκτου ευρωενωσιακού ψηφίσματος κατά της Κούβας

 

Από τη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση στήριξης της Επανάστασης στις 27 Νοέμβρη στην Αβάνα
Από τη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση στήριξης της Επανάστασης στις 27 Νοέμβρη στην Αβάνα
Το νέο απαράδεκτο ευρωενωσιακό ψήφισμα για την «κατάσταση στην Κούβα» κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας χτες στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου για μια ακόμα φορά «έδωσαν και πήραν» η αντικομμουνιστική διαστρέβλωση και η συκοφαντία κατά της Κούβας.

Σε συνέχεια του εξίσου απαράδεκτου ψηφίσματος που εγκρίθηκε στις 16 Σεπτέμβρη στην Ευρωβουλή και στο πλαίσιο των συνολικότερων αντεπαναστατικών σχεδιασμών ΗΠΑ - ΕΕ και των στηριγμάτων τους κατά του κουβανικού λαού, το νέο ψήφισμα κατά της Κούβας κατατέθηκε από ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της «Renew Europe» (ευρωομάδα που έχει συγκροτηθεί γύρω από το κόμμα του Εμ. Μακρόν και άλλες αντίστοιχες δυνάμεις) και των «Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών» (ευρωομάδα με πυρήνα το πολωνικό κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» και αντικομμουνιστικές, συντηρητικές δυνάμεις από τις Βαλτικές Χώρες).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χτεσινή συζήτηση κατά της Κούβας ήταν η τρίτη στις τελευταίες 6 συνόδους της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου!

Επιβεβαίωση της εγκληματικής πολιτικής για τις ΜΕΘ

 

Θ. ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΜΕΘ COVID

 

  Πηγή: Eurokinissi

*Του Θοδωρή Αλωνιστιώτη

Τα αποτελέσματα της μελέτης Τσιόδρα - Λύτρα για τη θνητότητα των διασωληνωμένων COVID-19 ασθενών επιβεβαίωσαν αυτό που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και όλοι εμείς που δουλεύουμε με τέτοιους ασθενείς σε ΜΕΘ γνωρίζαμε. Είναι δε ιδιαίτερα χρήσιμη, γιατί αποδεικνύει χαρακτηριστικά την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στον ιδιαίτερο τομέα της ΜΕΘ, μία πολιτική που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στον βωμό του κέρδους και της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας.

Αν μελετήσουμε έναν - έναν τους παράγοντες στην εν λόγω μελέτη οι οποίοι αυξάνουν τη θνητότητα των ασθενών υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, επιβεβαιώνεται ότι αν η κυβέρνηση, το υπουργείο και το κράτος είχαν ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματα του υγειονομικού κινήματος και των γιατρών, η έκβαση για κάποιους ασθενείς μπορεί να ήταν διαφορετική.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Θέλει να προπαγανδίσει στα σχολεία τις αντιδραστικές «αξίες» της ΕΕ - Καταγγελία του ΚΣ της ΚΝΕ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ευκαιρία για να προπαγανδίσει στους μαθητές τις αντιδραστικές «αξίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξωραΐσει στα μάτια της νεολαίας τα πεπραγμένα της βρήκε το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τα 40 χρόνια από την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΕ (τότε ΕΟΚ).

Με μια επείγουσα επιστολή, το υπουργείο καλεί όλα τα σχολεία της χώρας να αφιερώσουν δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες, από τη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη έως την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές «για την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και το κοινό αξιακό σύστημα που συνθέτουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Τη σχετική απόφαση στηλιτεύει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σημειώνοντας:

«Πράσινος» ΕΝΦΙΑ



 

Ένα ασύλληπτο πακέτο, που σε βάθος τετραετίας θα ξεπεράσει πανευρωπαϊκά το 1 τρισ. ευρώ, αμπαλάρουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ για τα μονοπώλια στους κλάδους των Κατασκευών και της Ενέργειας, για τις τράπεζες αλλά και για τους ομίλους του real estate, ανοίγοντας ένα όχι και τόσο νέο κεφάλαιο στην «πράσινη ανάπτυξη». Πρόκειται για την «ενεργειακή αναβάθμιση» όλων των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, η οποία συνοδεύεται με αυστηρά χρονοδιαγράμματα, όπως προκύπτει από την Οδηγία που εξέδωσε την Τετάρτη η Κομισιόν.

Το σχέδιο προβλέπει την ανακαίνιση των κτιρίων, στο όνομα του να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για άλλη μια γενναία κρατική στήριξη στους επιχειρηματικούς ομίλους, με όχημα την «πράσινη μετάβαση», που, όπως και στην Ενέργεια, έχει δύο όψεις.

«Θεόσταλτοι» υπουργοί, «θαυματουργή ανασυγκρότηση»

 


 

Περίσσεψαν για άλλη μια φορά οι φιλοφρονήσεις στη φιέστα που στήθηκε τις προάλλες στη Βόρεια Εύβοια, παρουσία του πρωθυπουργού, με σκοπό την εξαπάτηση του λαού και τη στοίχισή του με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Τα συγχαρητήρια για την «ταχύτητα» των παρεμβάσεων, και για τη δουλειά που γίνεται, έδιναν και έπαιρναν. Πρωθυπουργός, υπουργοί, Μπένος και μελετητές αλληλοσυγχαίρονταν, εξυμνούσαν το μέχρι τώρα έργο τους και εμφανίζονταν ως «σωτήρες» και «αναμορφωτές» του κατεστραμμένου περιβάλλοντος. Ετοιμοι για το «θαύμα της ανασυγκρότησης» που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η οικουμένη.

Πώς λοιπόν να μην παρασυρθεί μία από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων, που προσκλήθηκε στην «αποστειρωμένη» κατά τ' άλλα εκδήλωση και προσπαθώντας να συντονιστεί με το κλίμα της ομήγυρης, χαρακτήρισε τον υφυπουργό Τριαντόπουλο... «θεόσταλτο». Δεν ξέρουμε βέβαια πόσοι από τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας έχουν την ίδια άποψη, ή πόσοι συμμερίζονται την κυβερνητική ευφορία για την πορεία της «ανασυγκρότησης». Εκτός κι αν όλοι αυτοί που αποκλείστηκαν από τις κάθε λογής αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους γύρω από τον χώρο της εκδήλωσης δεν βρέθηκαν εκεί διαμαρτυρόμενοι για την κοροϊδία που βιώνουν, αλλά για ...προσκύνημα στους «θεόσταλτους» υπουργούς και στις «θαυματουργές» παρεμβάσεις της κυβέρνησης.