Τρίτη 18 Μαΐου 2021

18/5/1983: Ετοιμάζεται νόμος κατά των απεργιών

 



Ακόμα και νομοθετικά προετοιμάζεται ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας. Εναν τέτοιο - το λιγότερο - προβληματισμό της κυβέρνησης αποκαλύπτει η άρνηση του υπουργού Εργασίας κ. Γιαννόπουλου να απαντήσει σε επίμονες ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ γι' αυτό το θέμα στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Βουλής.

Την ίδια στιγμή οι βιομήχανοι, αξιοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα τις πρόσφατες παρεμβάσεις του υπουργού Εργασίας στο έργο της Δικαιοσύνης καταφεύγουν στα δικαστήρια με στόχο να πλήξουν το απεργιακό δικαίωμα.

Πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» τις μέρες που το νομοσχέδιο συζητιόταν στη Βουλή

Σ' αυτές τις οργανωμένες προσπάθειες αντιδρούν αγωνιστικά και ενωτικά οι εργαζόμενοι. Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιαννόπουλος ουσιαστικά επιβεβαίωσε χτες στη Βουλή με την ένοχη σιωπή του στα επίμονα ερωτήματα των βουλευτών του ΚΚΕ την καταγγελία ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει το δικαίωμα της απεργίας στους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας.

“Ακόμα και το διεθνές δίκαιο είναι ταμπού για τα ελληνικά ΜΜΕ…” – Η “πολυφωνία” των καναλιών δε χωράει την αλήθεια για την Παλαιστίνη!

 


Ν. Κοσματόπουλος:
“Σήμερα το πρωί ένιωσα στο πετσί μου την λογοκρισία, την αλαζονεία και την παθογένεια των ελληνικών συστημικών Μέσων ενημέρωσης. Με έκοψαν μόλις ψιθύρισα την λέξη απαρχάιντ και Νότια Αφρική, ψελλίζοντας με την σειρά τους κάτι για τις βίλες της Χαμάς κι άλλα παραμύθια της χαλιμάς.”

Πόση πολυφωνία μπορούν να αντέξουν τα ελληνικά ΜΜΕ; Άπειρη, αρκεί να υπηρετεί τη δική τους αλήθεια. Αν δεν το κάνει, κινδυνεύει να κοπεί, ακόμα και αν εξηγεί τι ισχύει με βάση το διεθνές δίκαιο. Τα όσα καταγγέλλει ο Νίκος Κοσματόπουλος για τη σημερινή του παρουσία στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open Tv είναι απολύτως χαρακτηριστικά.

Ο οικοδεσπότης φαινόταν να ενοχλείται από όσα έλεγε ο καθηγητής -που παρεμπιπτόντως υποστηρίζει τη λύση ενός ενιαίου κράτους, που είναι πολύ διαφορετική από όσα ζητά η Παλαιστινιακή πλευρά, με βάση τις διεθνείς συμφωνίες του παρελθόντος.

Ο αντικομμουνισμός τυφλώνει σε σημείο αυτογελοιοποίησης

 

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΘ ΤΗΣ ΚΝΕ


 

Τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό της τοιχογραφίας του Μπελογιάννη ως «σεξιστικής» σε εκδήλωση της ΜΚΟ ΦΙΛ.ΙΣ σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Πολυτεχνείου ΑΠΘ της ΚΝΕ:

«Στην πρόσφατη εκδήλωση της ΦΙΛ.ΙΣ, με θέμα "Οικοφεμινισμός, φύλο & χώρος" έγινε μια απαράδεκτη αναφορά στην  τοιχογραφία που με πρωτοβουλία της ΚΝΕ κοσμεί τον χώρο του Πολυτεχνείου στην μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη ως... ακόμη μια ''ένδειξη σεξισμού στο αστικό πανεπιστήμιο''.

Όσο εντύπωση και αν προκαλεί, η τοποθέτηση που πραγματοποιήθηκε από μέλος ΔΕΠ του Ιδρύματος στην εκδήλωση αφορούσε την ανάδειξη της τοιχογραφίας ως ''σεξιστικής'' επειδή αποτυπώνει το "πρότυπο του ισχυρού άνδρα"!! Φαίνεται ότι ο αντικομμουνισμός τυφλώνει σε σημείο αυτογελοιοποίησης! Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ακούσει πολλά ως τώρα για τον κομμουνιστή ήρωα Μπελογιάννη αλλά το τελευταίο ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία!

Αν και η ιστορία μπορεί να "μιλήσει από μόνη της" ας μπούμε στον κόπο για ορισμένα σχόλια.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία και την κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ

 

 

Δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο, με πρωτοβουλία του Νοτιοαφρικανικού ΚΚ, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους το συνεχιζόμενο έγκλημα από το Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση, που συνυπογράφεται και από το ΚΚΕ, έχει ως εξής:

«Εμείς, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που υπογράφουμε αυτήν την ανακοίνωση, καταδικάζουμε έντονα και κατηγορηματικά την ισραηλινή επιθετικότητα ενάντια στους Παλαιστίνιους στην Ιερουσαλήμ, καθώς και τον συνεχή βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας που έχει σκοτώσει δεκάδες Παλαιστίνιους πολίτες και έχει τραυματίσει εκατοντάδες, ανάμεσά τους παιδιά.

Η κατάφωρη παραβίαση, από το Ισραήλ, του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου συνεχίζεται για δεκαετίες, με την πλήρη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και χωρίς ουσιαστική παρέμβαση των διεθνών οργανισμών για τον τερματισμό αυτών των παραβιάσεων ή την καταδίκη τους.

Απαιτούμε:

Δεν είναι ο ιμπεριαλισμός ανίκητος. Ανίκητοι είναι οι λαοί όταν αγωνίζονται για το δίκιο τους!

 

Αποσπάσματα από τους χαιρετισμούς και την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης

 

Μιλώντας στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αμυνας, ο Νίκος Παπαναστάσης, σημείωσε πως «το νέο έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ είναι ένα έγκλημα που γίνεται με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα καλύπτουν ανοιχτά την επιθετικότητα του Ισραήλ. Εχουν ευθύνη αλλά και συμβολή σ' αυτήν την εξέλιξη», τονίζοντας ότι «πάνω απ' όλα βάζουν τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς».

Απευθυνόμενος ειδικά προς τα στελέχη και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που «γνωρίζουμε ότι ανησυχούν για τις εξελίξεις», τόνισε ότι αποστολή των ΕΔ «είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Τελεία και παύλα. Γι' αυτό αντιτασσόμαστε σε κάθε πολιτική, που για την εκπλήρωση ΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών "συμβατικών υποχρεώσεων", τους αναγκάζουν να συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές ληστρικές επιδρομές, αντί να είναι σε μονάδες που υπερασπίζονται τα σύνορά μας».

«Καλούμε τους νέους της χώρας μας να καταδικάσουν το έγκλημα που στηρίζεται φαρδιά - πλατιά από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους. Να καταδικάσουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που μιλάει για "δικαίωμα στην αυτοάμυνα". Να καταδικάσουν τον υποκριτή ΣΥΡΙΖΑ, που ως αριστερή κυβέρνηση του ΝΑΤΟ απογείωσε την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Χρήστος Χαλκιαδάκης, απευθύνοντας το κάλεσμα:

Περί «υπευθυνότητας»

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Η παροιμία πάει γάντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στον λαό, καθιστώντας τον «υπεύθυνο» για ό,τι συμβεί το επόμενο διάστημα σχετικά με την πανδημία και την πορεία της οικονομίας, λέγοντας με θράσος ότι «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα»!

Ποιος τα λέει αυτά; Η κυβέρνηση, που με «υπευθυνότητα» βάζει ένα χρόνο τώρα στην ίδια ζυγαριά την υγεία του λαού με τα κέρδη και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, φροντίζοντας ανελλιπώς για τα δεύτερα.

Που αρνείται να πάρει μέτρα ουσιαστικής θωράκισης του συστήματος Υγείας και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα χωρίς καμιά αποζημίωση, την ώρα που ασθενείς πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Που εναποθέτει την ανάσχεση της πανδημίας αποκλειστικά στην «αυτοδιάγνωση» και στον αναγκαίο εμβολιασμό, ο οποίος, εκτός του ότι απέχει πολύ από το να καταστεί μαζικός, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα αναγκαία μέτρα προστασίας και θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας με ευθύνη του κράτους.