Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Πόσα ψέματα χωράνε σε δυο προτάσεις!!!

 
Πηγή: Eurokinissi

 

Ψέμα πρώτο στη σημερινή ανάρτηση του πρωθυπουργού«Περνάω σε μια αναγκαία αποκατάσταση της αλήθειας: ΔΕΝ καταργείται η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο στην Ελλάδα….»

Ο νόμος 5053/2023, ο περιβόητος νόμος Γεωργιάδη ψηφίστηκε από τη ΝΔ για να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ την πενθήμερη εργασία!!!

Το εξαήμερο σύστημα εργασίας υπήρχε και πριν σε εργαζόμενους όπως για τους  εμποροϋπάλληλους στα Σούπερ Μάρκετ και στα εμπορικά κέντρα όπου το συμβατικό τους ωράριο είναι 6 ώρες και 40 λεπτά την ημέρα, 40 ώρες την εβδομάδα. Εάν κάποιος εργαζόμενος δουλεύει επιπλέον 8 ώρες μέχρι να συμπληρωθεί το νόμιμο ωράριο των 48 ωρών την εβδομάδα αμείβεται με καθεστώς υπερεργασίας. Άλλο παράδειγμα είναι οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία και στον Επισιτισμό όπου με βάση κλαδικές Συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εργοδότες με τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία, η 6η ημέρα εργασίας δεν έχει καμία πρόσθετη αμοιβή.

ΓΑΛΛΙΑ Η πραγματικότητα διαψεύδει και εκθέτει τις «σειρήνες» του συστήματος

 

Από τη συνάντηση Μακρόν - Λεπέν μετά τις εκλογές του 2022, όταν συζητούνταν το ενδεχόμενο «κυβέρνησης εθνικής ενότητας»
Από τη συνάντηση Μακρόν - Λεπέν μετά τις εκλογές του 2022, όταν συζητούνταν το ενδεχόμενο «κυβέρνησης εθνικής ενότητας»
Πηγή: Associated Press

 

Του Κώστα Παπαδάκη*

Οι ιαχές της ΕΕ για πέρασμα της βιομηχανίας της σε λειτουργία «πολεμικής οικονομίας» είναι ενδεικτικές για τη νέα φάση κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των πολεμικών προετοιμασιών, των αυξημένων αναγκών του κεφαλαίου για ενίσχυση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων, όπως άλλωστε και για τα νέα δεινά που προδιαγράφουν συνολικά για τους λαούς. Οχι τυχαία άλλωστε ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η στάση κάθε πολιτικής δύναμης απέναντι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - κατακτητή Ισραήλ έριχναν τη σκιά τους στην προεκλογική συζήτηση στην Ευρώπη.«Πολεμική» η οικονομία... τέτοιο και το αστικό πολιτικό της σύστημα

Αυτές οι προετοιμασίες δεν μένουν μόνο στο οικονομικό επίπεδο, σε συνάρτηση και με την ενδεχόμενη νέα κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Εχουν την άμεση αντανάκλασή τους και στις αντίστοιχες προσαρμογές που επιδιώκουν οι αστικές τάξεις και σε πολιτικό επίπεδο, στη διάταξη των πολιτικών δυνάμεων, έτσι ώστε αυτή να εκπληρώνει κάθε φορά τις νέες αυξημένες απαιτήσεις για την καπιταλιστική κερδοφορία.

Η αλήθεια είναι ότι σε έναν βαθμό έχει δεχτεί πλήγμα η δυνατότητα εναλλαγής των υπαρχουσών αστικών πολιτικών δυνάμεων, που να συνοδεύεται από ανάλογες λαϊκές προσδοκίες του παρελθόντος και να εξασφαλίζει τον αναγκαίο χρόνο «πολιτικής σταθερότητας», προκειμένου να προωθηθεί στον βαθμό που θα ήθελαν και με τους λιγότερους κραδασμούς η αντιλαϊκή τους πολιτική.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ «Ταξίδι» στην ιστορία της Κουβανικής Επανάστασης, στη ζωή και τη δράση Φιντέλ Κάστρο (ΦΩΤΟ)

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Φιντέλ Κάστρο Ρους στην Αβάνα περιλάμβανε το Σάββατο το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κούβα από τις 10 Ιούλη, μετά από πρόσκληση του ΚΚ Κούβας.

Μετά την ξενάγηση στο Κέντρο, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Ελιέρ Ραμίρες Κανιέδο, αναπληρωτή διευθυντή του Κέντρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, βουλευτή στην Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας.