Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Ζωτικής σημασίας


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

 

Κάθε δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας γίνεται με ένα και μόνο σκοπό: Να στηριχθεί το «αφήγημα» της ατομικής ευθύνης και να πετάξει από πάνω της τις τεράστιες ευθύνες που έχει κυρίως για την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας. «Εμβολιασμοί ή μέτρα», «υποχρεωτικότητα ή κίνητρα», «προνόμια ή απαγορεύσεις» είναι στοιχεία της κυβερνητικής προπαγάνδας που επαναλαμβάνονται αυτές τις μέρες.

Και ενώ ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας καιροφυλακτεί εξαιτίας των μεταλλάξεων, η κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά να απορρίπτει τις δίκαιες και επείγουσες διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος για άνοιγμα όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μέσα, υποδομές και προσωπικό. Πηγαίνει μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα, αναγγέλλοντας νέες συγχωνεύσεις και λουκέτα σε περιφερειακά νοσοκομεία, κλιμακώνοντας την πολιτική της εμπορευματοποίησης, που πληρώνει ακόμα και με τη ζωή του ο λαός.

Ταμείο Επικουρικής Κοινωνικής Ασφάλισης ή χρηματοπιστωτική επιχείρηση;


Η ασφάλιση, τόσο η κύρια όσο και η επικουρική μετατρέπονται σε στοίχημα

 

 

* Του Τάσου Ζερβού, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων  

 

Διαβάζοντας το νέο νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση αναρωτιέται κανείς αν διαβάζει ένα νομοσχέδιο-καταστατικό ίδρυσης ασφαλιστικού ταμείου ή μίας χρηματοπιστωτικής εταιρείας  με την μορφή ΝΠΔΔ.

Όροι όπως κεφαλαιοποιητικό σύστημα, επένδυση, χρηματοοικονομικά προϊόντα, επενδυτικό πρόγραμμα κύκλου ζωής, επενδυτικός κίνδυνος, αποθεματικό σώρευσης, επιτροπή κεφαλαιαγοράς, διαχειριστής επενδύσεων, θεματοφύλακας, ατομικά επενδυτικά χαρακτηριστικά και αρκετά άλλοι, κυριαρχούν σε όλο το νομοσχέδιο καταστατικό του υπό ίδρυση ταμείου ΤΕΚΑ (Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής  Ασφάλισης)

Τα όργανα διοίκησης του ΤΕΚΑ θα επιλέγονται από επιτροπή αποτελούμενη από τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον πρόεδρο της κεφαλαιαγοράς, τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, τον Γενικό Δ/ντή του οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ), επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα ταμείο κοινωνικής ασφάλισης.