Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

«Βραβείο ειρήνης» στον…. Ερντογάν θα απονείμει η Παγκόσμια Παιδιατρική Ομοσπονδία!








Από atexnos


Θα μπορούσε να είναι ένα κακόγουστο ανέκδοτο, κι’ όμως, είναι πραγματικότητα. Όπως αναφέρει το τουρκικό portal sol news, η Παγκόσμια Παιδιατρική Ομοσπονδία (IPA) ανακοίνωσε πως θα απονείμει στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν… το «διεθνές βραβείο ειρήνης» εξαιτίας- όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία- της βοήθειας που παρείχε η κυβέρνηση του στα παιδιά-πρόσφυγες του πολέμου!


Σύμφωνα με τον επικεφαλής διεθνών σχέσεων της IPA Κερέμ Χασάνογλου, η Ομοσπονδία αποφάσισε να βραβεύσει τον Ερντογάν αναγνωρίζοντας την συμβολή της τουρκικής κυβέρνησης στη δημιουργία υποδομών και υπηρεσιών προς όφελος των παιδιών-προσφύγων που φιλοξενούνται στη χώρα. 

ΗΠΑ-Ισραήλ ματώνουν την Παλαιστίνη

 

 

13-03-2018

Φωτορεπορτάζ από τη χτεσινή κινητοποίηση της ΚΝΕ στην ισραηλινή πρεσβεία, ενάντια στο ματοκύλισμα της Παλαιστίνης και την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ.


Φωτορεπορτάζ από τη χτεσινή κινητοποίηση της ΚΝΕ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, ενάντια στο ματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, με την ανοχή και την ανοιχτή στήριξη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να σταματήσει τώρα το έγκλημα στην Παλαιστίνη, και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προκλητική αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ.

Δεν προκαλεί ασφαλώς έκπληξη, αλλά πρέπει να σημειωθεί, ότι η διαδήλωση συνάντησε απέναντί της ένα τείχος από αστυνομικές κλούβες, που μετέτρεψαν την ισραηλινή πρεσβεία σε κλειστό φρούριο.

«SELECTA HELLAS» Με την «πατέντα του εργόσημου» απολύθηκαν 15 εργαζόμενες


Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Με την «πατέντα του εργόσημου» απολύθηκαν 15 εργαζόμενες την Παρασκευή 9 Μάρτη από την εργοδοσία της ανθοκομικής επιχείρησης «Selecta Hellas», στην Χρυσούπολη Καβάλας, ενώ παράλληλα δεν δικαιούνται ούτε ταμείο ανεργίας αφού εμφανίζονται ως εποχικές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

«Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ένα έργο που η εργοδοσία της "Selecta" έχει σκοπό να το ανεβάζει κάθε χρόνο, αφού πήγε καλά εισπρακτικά, και έχει τίτλο “Η πατέντα του εργοσήμου”.

Το τι σημαίνει δουλειά με εργόσημο το νοιώθουμε στο πετσί μας.

1. Σημαίνει δουλειά χωρίς σταθερούς όρους εργασίας, αφού το πόσες μέρες και ώρες θα δουλεύουμε εξαρτάται μόνο από τις ανάγκες τις εταιρείας και όχι από τις ανάγκες μας ή τις αντοχές μας.

2. Όταν μας χρειάζονται θα δουλεύουμε 6 ημέρες την εβδομάδα, 10 ώρες την ημέρα, και ούτε λόγος για προσαυξήσεις της υπερωρίας. Όταν δεν μας χρειάζονται, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι απλώς να μας ανακοινώσουν ότι αυτή είναι η τελευταία μας μέρα και πως όταν μας ξαναχρειαστούν θα μας πάρουν τηλέφωνο, όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα με 15 συναδέλφισσες. Ακόμα και αυτοί που συνεχίζουν να δουλεύουν προσπαθούν να ζήσουν με 2 μεροκάματα την εβδομάδα. Οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί την επόμενη κιόλας στιγμή να χάσει την δουλειά του.

Πόλεμος και πολιτική : Για την φενάκη περί υπεράσπισης της πατρίδας



Η απουσία αντιπολεμικού κινήματος με εργατικά επαναστατικά χαρακτηριστικά και στις δύο πλευρές του Αιγαίου δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στις αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας να παίζουν επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια σε βάρος των συμφερόντων και των πραγματικών αναγκών του κόσμου της εργασίας. Οξύνονται τα εθνικιστικά πάθη, ανασύρεται για άλλη μια φορά η μυθοπλασία της υπεράσπισης της πατρίδας , και σύρονται οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές μάζες σε ένα γαϊτανάκι πολεμοχαρούς κενότητας που στην πραγματικότητα δεν τους αφορά.

γράφει ο  Χρήστος Μιάμης

Την ίδια στιγμή οι φασίστες της ΧΑ αδράχνουν την ευκαιρία προκειμένου ερεθίσουν τα πατριωτικά συναισθήματα των μαζών μετατρέποντάς τα σε ένα πρωτόγονο εθνικισμό με σαφή φασιστικά χαρακτηριστικά, σε μια απόπειρα να επανακτήσουν το χαμένο πολιτικό έδαφος, προκειμένου να αποτελέσουν ξανά δεσπόζουσα πλευρά του αστικού πολιτικού παιγνίου. Ο κίνδυνος του φασισμού στην χώρα, που σε καμία χρονική στιγμή τα τελευταία χρόνια δεν έπαψε να υφίσταται, επανεμφανίζεται τώρα αναβαπτισμένος, όπως και υποβοηθούμενος από τη αστική πολιτική που διατηρεί τον πολιτικό ρόλο της ΧΑ ως την τελική εφεδρεία του καθεστώτος,  για την συντριβή του κόσμου της εργασίας.

Λίστες


Με διαρροές στον Τύπο, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με την απόφαση του ECOFIN στις 23/1/2018 να διαγράψει οκτώ χώρες από την κατηγορία των «μη συνεργάσιμων περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας». Ανάμεσα σ' αυτούς τους φορολογικούς «παραδείσους» ήταν και ο Παναμάς, για τον οποίο η κυβέρνηση έχει πει τα μύρια όσα, κραδαίνοντας τη λίστα με τους Ελληνες φοροφυγάδες που ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τα λεγόμενα «Panama papers». Τώρα, το υπουργείο ισχυρίζεται ότι η εξαίρεση του Παναμά από τη λίστα με τους «ύποπτους» φορολογικούς προορισμούς δεν σημαίνει ότι του δίνεται «άφεση αμαρτιών», αλλά μια ευκαιρία να μην επιστρέψει στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ, αν συνεργαστεί με την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων. Σημειώνουμε ότι η απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ήταν ομόφωνη, που σημαίνει ότι την ψήφισε και η ελληνική κυβέρνηση. Οπως και να 'χει, τόσο ο ντόρος που σήκωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τα «Panama papers», όσο και η απόφαση αυτή του ECOFIN, επιβεβαιώνουν την υποκρισία ενός συστήματος όπου η φοροαποφυγή για το κεφάλαιο έρχεται να συμπληρώσει τα φορολογικά και άλλα προνόμια που απολαμβάνει «νόμιμα». Αλλωστε, οι μεγαλύτεροι φορολογικοί «παράδεισοι» βρίσκονται σε κράτη - μέλη της ΕΕ, ενώ οι όποιες υποθέσεις αποκαλύπτονται, συνδέονται τις περισσότερες φορές με ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα και καπιταλιστικά κράτη. Μέχρι να επιτευχθεί ξανά κάποιου είδους συμβιβασμός και το χρήμα να συνεχίσει να ...αναπαύεται ανενόχλητο στον έναν ή στον άλλο «παράδεισο».

Όταν οι βδέλλες του ποδοσφαίρου πλασάρονται ως «σωτήρες»



Τέσσερις περιπτώσεις και τέσσερα παραδείγματα που απαντάνε στο ερώτημα:


Οι «επενδυτές» σώζουν το ποδόσφαιρο ή μήπως το καταστρέφουν;

Όταν οι βδέλλες του ποδοσφαίρου πλασάρονται ως «σωτήρες»
Έσοδα ελληνικών ομάδων από τα μπόνους συμμετοχής στο Champions League την 20ετία 1995-2016 – Δεν περιλαμβάνονται έσοδα από εισιτήρια, συνδρομές μελών ή πωλήσεις ρούχων

Περίπτωση 1η. Εφοπλιστής «επενδυτής» πήρε κυριολεκτικά τζάμπα μια μεγάλη ομάδα της Αθήνας, αφού πρώτα την έριξε στη Γ’ κατηγορία για να «καθαρίσει» από τα χρέη που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενοι «σωτήρες» της.
Μετά από τρία χρόνια περιπλάνησης παίζοντας στα χωράφια σχεδόν των ποδσφαιρικών χωριών της Ελλάδας, ο νέος «σωτήρας» με σχεδόν μηδενικό κόστος  έφτασε να διεκδικεί τα πολυπόθητα εκατομμύρια από την ενδεχόμενη είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! (λέγε με και πρωτάθλημα).
Πρέπει να σημειώσουμε πως τα χρέη αυτά μαζεύτηκαν παρόλο που μόλις 10 χρόνια πριν ένας άλλος «επενδυτής» είχε εκμεταλλευτεί το τότε νομικό πλαίσιο-διάταξη, το επονομαζόμενο «άρθρο 44», για να διαγράψει επίσης χρέη δεκάδων εκατομμυρίων προηγούμενων προκατόχων του (μεταξύ των οποίων κι της «αγαπούλας»).

Στο σαπισμένο σύστημά σας… σάπιο και το ποδόσφαιρο



«Είμαι περήφανος για την εργατική μου καταγωγή. Όντας μέλος της εργατικής τάξης έμαθα την αξία της συντροφικότητας, της συνύπαρξης, της συνεργασίας για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Αυτή η αξία είναι καθοριστικής σημασίας για το ποδόσφαιρο, μιας και έντεκα άντρες παλεύουν για τη νίκη και φτάνουν σε αυτή μόνο όταν συνεργάζονται καλά μεταξύ τους, όταν γίνονται μια γροθιά. Έντεκα άλλοι άνδρες, πιο δυνατοί, πιο τεχνίτες από αυτούς μπορεί να μην τα καταφέρουν τόσο καλά επειδή δεν είναι αδελφωμένοι μεταξύ τους.», Alex Ferguson, προπονητής.

Εφοπλιστές, τραπεζίτες, πετρελαιάδες, καπνέμποροι, μεγαλοξενοδόχοι με πούρα ή χωρίς πούρα, με πιστόλια ή χωρίς πιστόλια, ξεκουμπιστείτε από το ποδόσφαιρο, μπάλα παίζουν οι παίκτες, όχι εσείς. Από μόνοι σας -το ξέρουμε- δεν θα το κάνετε, άλλα όταν η εργατική τάξη αντιληφθεί τη δύναμή της, θα σας στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.