Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Οι βετεράνοι της Μπλέ Μεραρχίας και η σκανδαλώδης χορήγηση σύνταξεων από το γερμανικό κράτος




Οι βετεράνοι της Μπλέ Μεραρχίας και η σκανδαλώδης χορήγηση σύνταξεων από το γερμανικό κράτος

 

 
 
Η Μπλέ Μεραρχία ή 250 Infanterie-Division, ήταν ένα σώμα Ισπανών εθελοντών που πολέμησαν στο πλευρό του Χίτλερ, στο ανατολικό μέτωπο. Η δύναμη της Μεραρχίας, έφτασε στο απόγειό της στους 45.500 εθελοντές. Το 2015 έγινε γνωστό πως η Γερμανία κατέβαλε και συνεχιζει να καταβάλει συντάξεις στους Ισπανούς επιζώντες του μετώπου. Όπως ήταν αναμενόμενο, η αποκάλυψη προκάλεσε οργή στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.

ΠΑΟΚ σημαίνει προσφυγιά, όχι ρατσισμός







Από atexnos

Γράφει ο Νίκος Μόττας 

Τα πρόσφατα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και μεταναστών από το Πακιστάν αποτελούν άλλη μια απόδειξη της εισχώρησης του εθνικιστικού-ρατσιστικού δηλητηρίου στις κερκίδες του ποδοσφαίρου. Είναι αναρίθμητες οι περιπτώσεις όπου φασιστικά στοιχεία, εκμεταλλευόμενα τον απολιτίκ χαρακτήρα του χουλιγκανισμού, «τρυπώνουν» σαν τα ποντίκια στις τάξεις των ελλήνων οπαδών, προκειμένου να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό. 

Βοθρο-βλήματα για το «ντιλ» του θανάτου




Βοθρο-βλήματα για το «ντιλ» του θανάτου – του Γεράσιμου Χολέβα

 

 
 
   Μια από τις πιο χυδαίες συνεδριάσεις της ελληνικής Βουλής εξελίχθηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2017,  και οι πρωταγωνιστές της είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν για την επικοινωνιακή τους νίκη. 

   Όποιος είχε το κουράγιο να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση- έστω σε αποσπάσματα – μπορεί να βγάλει ένα συμπέρασμα: Παρακμή και απανθρωπιά.
  Αυτοί οι τύποι, χωρίς να έχουν κανένα ηθικό (;) πρόβλημα, μιλάνε για πώληση πολεμικού υλικού, δηλαδή για «ντιλ» μαζικών δολοφονιών με τη Σαουδική Αραβία

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο σε νέα έκδοση 40 σελίδων


ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ




Από το Σάββατο 9 Δεκέμβρη ανοίγει μια νέα σελίδα για τον «Ριζοσπάστη». Η ύλη που φιλοξενείται στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» ενισχυμένη, με περισσότερες σελίδες, εντάσσεται στη νέα έκδοση που θα κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο.

Ένας πιο ενισχυμένος «Ριζοσπάστης», καλύτερο εφόδιο στις μάχες που δίνει το Κόμμα. Επιδίωξη ο «Ριζοσπάστης» να αναβαθμιστεί, να ανεβάσει την ποιότητά του περιέχοντας πιο πλούσια ύλη από αυτήν που έβρισκαν μέχρι τώρα οι αναγνώστες του στην κυριακάτικη έκδοση, εμπλουτισμένη και με άλλα θέματα της επικαιρότητας, αφού θα ενσωματώσει και ένα μέρος της ύλης που τώρα δημοσιεύεται στο σαββατιάτικο φύλλο. Η νέα έκδοση θα έχει 40 σελίδες, με αρθρογραφία, ρεπορτάζ, έρευνες, ειδικές σελίδες για τους εργαζόμενους, για τις γυναίκες, για τους στρατευμένους, την ιδεολογία, την επιστήμη κ.ά.

Χυδαίοι σε όλα


Ο ένας, κυβερνητικός βουλευτής και διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Ζαχαριάδης), με το χυδαίο ύφος της ΝΑΤΟικής «αριστεράς», αναρωτιόταν πονηρά: «Μήπως θα έρθει η ειρήνη στην Υεμένη, αν δεν πουλήσουμε εμείς βλήματα στη Σ. Αραβία;». Ο άλλος (Δ. Καμμένος), βουλευτής της συμπολίτευσης, έλεγε ότι το να πουλάς βλήματα με τα οποία η Σ. Αραβία επεμβαίνει σε χώρες της περιοχής είναι ακριβώς το ίδιο με το να πουλάς «αβοκάντο και κόκα - κόλα». Μάλιστα, χτες μπήκε στη συζήτηση από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόστυχο «επιχείρημα» ότι το να πουληθούν τα βλήματα αυτά, που θα έμεναν αχρησιμοποίητα, είναι «ρεαλισμός» και «σεβασμός στα χρήματα του λαού», γιατί αλλιώς η καταστροφή τους θα «κόστιζε»! Κι από την άλλη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που σε όλα τα επίπεδα σπρώχνουν την κυβέρνηση να «τρέξει» πιο γρήγορα την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, αν και «ανακάλυψαν» όψιμα ότι πεθαίνουν παιδιά στην Υεμένη, λένε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι ίδιες οι συμφωνίες, αλλά να γίνονται αυτές χωρίς μεσάζοντες! Ολοι μαζί, πέρα από τα μεταξύ τους καβγαδάκια και τα βρώμικα επιχειρηματικά παιχνίδια, λένε στο λαό το ίδιο πράγμα: Οτι οι επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, το μακέλεμα των λαών της περιοχής, είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «ευκαιρία» για την Ελλάδα. Που σημαίνει ευκαιρία για το κεφάλαιο και τους στόχους του στην ευρύτερη περιοχή.