Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Κινητοποίηση συλλόγων και φορέων του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενάντια στις τεράστιες αυξήσεις σε αθλητισμό, πολιτισμό, παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς.

 



Ρεσιτάλ αυταρχισμού και τακτικισμών έλαβε χώρα στη χθεσινή (18/4/2024) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης Συκεών, που στην ημερήσια διάταξη της, υπήρχε το θέμα των αυξήσεων στην ΚΕΥΝΣ.

Όπως είχαμε καταγγείλει πριν μία εβδομάδα, η διοίκηση Δανιηλίδη προσπάθησε να περάσει τεράστιες αυξήσεις – μέσω της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΥΝΣ – στη χρήση όλων των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων (στάδιο, γήπεδα, κολυμβητήριο θέατρα, βιβλιοθήκες, ωδείο, εικαστικό εργαστήριο, κλπ.), όπως και στα τμήματα των ΚΔΑΠ, θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, πρόγραμμα παιδί και θάλασσα, ακόμη και στις συνδρομές παιδικών και βρεφικών σταθμών.

Είναι «Ευρώπη»...


Πηγή: Eurokinissi

 

Η κυβέρνηση «αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα», είπε χτες ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας τον Ε65. Η Ελλάδα όμως είναι «Ευρώπη»...

Είναι «Ευρώπη» στην αντεργατική νομοθεσία, που επιβάλλουν οι οδηγίες για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την «ευελφάλεια», τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, για δουλειά όπως, όποτε και όπου θέλει ο εργοδότης.

Είναι «Ευρώπη» στους κανόνες του «Συμφώνου Σταθερότητας» και στα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει, για να ποτίζονται τα «λεφτόδεντρα» του κεφαλαίου από τη φορολογία και την ακρίβεια στις πλάτες του λαού.

Είναι «Ευρώπη» στο «μνημόνιο των μνημονίων», που ακούει στο όνομα «Ταμείο Ανάκαμψης» και προβλέπει 600 και πλέον αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για να δώσει 33 δισ. «ζεστό» χρήμα στο κεφάλαιο σε δάνεια και επιδοτήσεις για τις επενδύσεις του.

«Αμερικανική Γωνιά» – Η πρεσβεία των ΗΠΑ απλώνει νέα πλοκάμια…

 

Με νέες προσθήκες στον Πειραιά και στο γήπεδο του Ολυμπιακού, «Γ. Καραϊσκάκης», επεκτείνεται το δίκτυο «ήπιας» προπαγάνδας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Τη Δευτέρα 22 Απρίλη, εγκαινιάστηκε το «Αmerican Space Piraeus» («Αμερικανική Γωνιά») στον 3ο όροφο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά από τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον Αμερικανό πρέσβη, Τζορτζ Τσούνις, ενώ στην εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος προανήγγειλε τη λειτουργία χώρου της «Αμερικανικής Γωνιάς» εντός του γηπέδου «Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της, η πρωτοβουλία θέλει να προωθήσει την «αμοιβαία κατανόηση των δύο λαών μέσω μια σειράς πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα διοργανώνονται εκεί για παιδιά και νέους». Ειδικά για την «Αμερικανική Γωνιά» στο «Καραϊσκάκης», ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι «40.000 παιδιά θα λαμβάνουν μέρος στις δράσεις της κάθε μήνα».

* * *

Τι είναι όμως αυτή η περίφημη «Αμερικανική Γωνιά» και πώς συνδέεται με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ στη χώρα μας; Πρόκειται για δίκτυο της αμερικανικής πρεσβείας που περιλαμβάνει άλλες 6 τέτοιες δομές: Το «Athens American Center» στο «Πολιτεία Business Center» και τα αποκαλούμενα «TechLab» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξάνθης, στις Κεντρικές Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε Βέροια, Σπάρτη και Κέρκυρα και στη Θεσσαλονίκη, στη ΧΑΝΘ.