Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «Σκοτώνει» με συνειδητά ψέματα την Ιστορία η κα Βούλτεψη

 

 

«Η Νεοδημοκράτισσα υφυπουργός και δημοσιογράφος κ. Σοφία Βούλτεψη, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ 8 Μάρτη 2024 και στους δημοσιογράφους Δημ. Οικονόμου- Ακη Παυλόπουλο, ισχυρίστηκε ότι "το ΚΚΕ χρησιμοποιούσε τις γυναίκες αντάρτισσες στην πράξη για να πλέκουν κάλτσες". Χαρακτηριστικό δείγμα φαιδρότητας ανθρώπου που φαντασιώνεται ότι αντικρούει πολιτικά τον αντίπαλό της "σκοτώνοντας" συνειδητά την Ιστορία η Νεοδημοκράτισσα υφυπουργός και δημοσιογράφος, γιατί το είπε, εν γνώσει της ότι αντί για πολιτικά επιχειρήματα, λέει ψέματα. Ασέβεια στο λαό και το αίμα του που πότισε τη Λευτεριά που ζει σήμερα και η κα Βούλτεψη σε ετούτο τον τόπο» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Σημειώνει ακόμα πως «η Ιστορία όμως δεν γράφεται ούτε με την φαντασία, κατά πως βολεύει τον καθένα, πολύ περισσότερο ούτε με συνειδητά ψέματα αν και είναι η εποχή της διαστρέβλωσής της από την αστική πολιτική αλλά με τα πραγματικά γεγονότα. Την πληροφορούμε λοιπόν για το τι πραγματικά ισχύει, ώστε να μην καταφεύγει στη φαντασία της η κα Βούλτεψη» και συμπληρώνει ότι τη δεκαετία 1940-1949, «οι γυναίκες πολέμησαν με το όπλο στο χέρι δίπλα στον αντάρτη μαχητή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Στα μαύρα χρόνια της κατοχής, οι γυναίκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών βγαίνουν στο προσκήνιο του αγώνα, με την ιδιαίτερη πρωτοπόρα δουλειά του ΚΚΕ».

Αυτογελοιοποίηση και τίποτα περισσότερο...


 

Λύσσαξαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με την αναφορά του ΓΓ της ΚΕ, στη Βουλή, ότι το κόστος φοίτησης στα πανεπιστήμια, ειδικά εκεί που είναι ιδιωτικά, οδηγεί και σε φαινόμενα σήψης, όπως το να αναζητούν νέες κοπέλες «διέξοδο» σε πλατφόρμες «sugar daddy». Οι πλατφόρμες αυτές είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στο εξωτερικό, απευθύνονται κατά κανόνα σε φοιτήτριες και χρησιμοποιούν ως δόλωμα αυτό ακριβώς που τις «καίει» περισσότερο: Πώς θα εξασφαλίσουν τα έξοδα των σπουδών. Η λύση που προσφέρουν, είναι να τις «υιοθετήσει» κάποιος εύπορος «sugar daddy», με τα ανάλογα βέβαια ανταλλάγματα. Αρέσει - δεν αρέσει στα κόμματα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στηρίζουν την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης, οι πλατφόρμες αυτές υπάρχουν και λειτουργούν. Πού πήγαν λοιπόν οι ευαισθησίες όλων αυτών, που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για τα δικαιώματα των γυναικών, όταν αντί να καταγγέλλουν αυτές τις πλατφόρμες, καταγγέλλουν το ΚΚΕ που τις αποκαλύπτει και τις καταγγέλλει; Η υποκρισία και η ξεδιαντροπιά τους βγάζουν μάτι. Εκτός αν στο πλαίσιο του «ατομικού δικαιωματισμού» και της «αυτοδιάθεσης», η πορνεία βαφτίζεται «σεξεργασία» και τα κόμματα αυτά δεν βρίσκουν τίποτα μεμπτό στη λειτουργία τέτοιων ιστοσελίδων και στην πρακτική του «sugar daddy».

Πόρισμα


 

Το ότι από τύχη δεν είχαμε νέα Τέμπη στις 23/12/2023, είναι η απόδειξη ότι όλες οι αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα με τους 57 νεκρούς πριν έναν χρόνο, παραμένουν και προειδοποιούν για τα επόμενα.

Το ΚΚΕ καταθέτει σήμερα το πόρισμά του από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη και σ' αυτό αναφέρει με σαφήνεια το πώς και γιατί φτάσαμε στην τραγωδία.

Καταγράφει όμως και μεγάλα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων, να παραμείνουν στο σκοτάδι οι πραγματικές αιτίες και οι ένοχοι.

Η Εξεταστική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε με πρόταση του ΚΚΕ, πρόσφερε σημαντικά συμπεράσματα και στοιχεία, με καθοριστική συμβολή των κομμουνιστών βουλευτών.

Κι αυτό παρά τα εμπόδια από την κυβερνητική πλειοψηφία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους, παρά τις επιλεκτικές προσκλήσεις μαρτύρων και τον αποκλεισμό άλλων, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση καθόρισε την εξέλιξη των εργασιών και το αποτέλεσμά της.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Απάντηση στις λαθροχειρίες της κυβέρνησης (VIDEO)

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σε λαθροχειρία προέβη η υφυπουργός Παιδείας της ΝΔ, Ζ. Μακρή, στη συζήτηση στη Βουλή, ενοχλημένη -όπως και όλη η κυβέρνηση- από τη συμβολή του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις ενάντια στο έκτρωμα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και στην αποκάλυψη του αντιδραστικού χαρακτήρα του νομοσχεδίου. 

Απαντώντας στις καταγγελίες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα για τα κυκλώματα εκμετάλλευσης και εκπόρνευσης φοιτητών και φοιτητριών, είπε ότι «η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα έλεγε ή δεν θα επέμενε ποτέ σε κάτι τέτοιο».

Πρόκειται για την ίδια υφυπουργό που είχε απαντήσει κυνικά σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με αναπληρώτρια εκπαιδευτικό στην Κρήτη με δίδυμη επαπειλούμενη κύηση, που δεν της δίνεται άδεια, πως «θα μπορούσα να πω ότι ο νόμος δεν αλλάζει και να λήξει εδώ η συζήτηση».

Με αφορμή αυτή την λαθροχειρία, η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ προέβη στην παρακάτω δήλωση:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕ ΚΚΕ Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο, καταστάσεις, «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη»

 

Η διαφήμιση που είχε ταράξει την Σουηδία  Φωτο από  libre.gr

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από στελέχη της κυβέρνησης με αφορμή την αναφορά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή για την πικρή εμπειρία που υπάρχει σε αρκετές χώρες από την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, όπως στη Σουηδία, όπου νέες κοπέλες οδηγούνται να αναζητούν «sugar daddies» για να χορηγήσουν τις σπουδές τους. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Ρωμανός επιτέθηκε στο ΚΚΕ κατηγορώντας το για «σεξισμό» ενώ διαστρεβλώνοντας τη θέση του, ισχυρίστηκε ότι ο ΓΓ έκανε την «αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους "θα αναγκάζονται να αναζητούν "sugar daddies" με τα γνωστά ανταλλάγματα".