Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Η πολιτική εμένα δεν μ' ενδιαφέρει


        Οι ανελέητες επιθέσεις στο λαϊκό εισόδημα είναι ατέλειωτες. Περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, παιδεία, ιατρική περίθαλψη και πρόνοια, ανεργία, υποβάθμιση της ζωής, όλα αυτά λογικά θα έπρεπε να ξεσηκώσουν σύσσωμο το λαό σε οργανωμένη αντίσταση.

apolitiki ImgF
 

Όμως ένα μικρό μόνο τμήμα του λαού αντιστέκεται. Το μεγαλύτερο παρακολουθεί όσα κακά του συμβαίνουν απογοητευμένο, αμήχανο, σαστισμένο, φοβισμένο, πολιτικά αποστασιοποιημένο.

Στη μνήμη του Θανάση Τον Θανάση τον δολοφόνησαν…





 
Η μάνα μου, όταν ήμουν πολύ μικρός, μου έλεγε να χαιρετάω πάντα τους μεγάλους και να μην απλώνω ποτέ τα χέρια μου όταν μπαίνουμε στα μαγαζιά. Μια φορά που μ’ έστειλε στο φούρνο, λιμπίστηκα μια τσίχλα απ’ αυτές που έκαναν μεγάλες φούσκες. Την πλήρωσα στον φούρναρη και αυτός μου είπε να την πάρω από ένα κουτί που είχε πολλές. Εγώ πήρα δυο. Στο σπίτι τα ρέστα περίσσευαν. Ομολόγησα. Αφού έφαγα κάμποσες σχετικές, η μάνα μου με πήρε από τ’ αυτί και γυρίσαμε στο φούρνο, όπου μ’ έβαλε να ζητήσω συγνώμη. Παρακαλούσα  ν’ ανοίξει η γη και να με καταπιεί.

Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" ο σαλτιπάγκος πουλά τα νούμερα φτηνά δραχμή τα ακροβατικά οι αλυσίδες δωρεάν το πήδημα θανάτου δυο δραχμές χωρίς σκοινιά, περάστε κόσμε.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«Οικονομικά προσιτοί» για τους επενδυτές οι εργαζόμενοι 

 

Πηγή: Eurokinissi


Πεδία κερδοφορίας στους επενδυτές υπόσχεται η κυβέρνηση πάνω στα διαλυμένα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento» δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ταξικό περιεχόμενο των «μεταρρυθμίσεων» που προωθεί η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων.

Αφιερωμένο στη ζωντανή μνήμη του!!!


«Είμαι ο Φιντέλ» – YO SOY FIDEL

 

 

Όταν σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του Φιντέλ Κάστρο, ένα σύνθημα απλώθηκε σαν βουβό ποτάμι απ’ άκρη σ’ άκρη στο νησί της Κούβας «Είμαι ο Φιντέλ».

Ο Φιντέλ, ο επαναστάτης, η μεγαλοφυία, ο οργανωτής, ο κομαντάντε των κομαντάντε, ο ακούραστος αγωνιστής, που απέδειξε ότι δεν υπάρχει ακατόρθωτο όταν το δίκιο αναμετρηθεί με την αδικία.

Ο Φιντέλ έδειξε στους καταπιεσμένους της γης ότι η εκμετάλλευση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά έχει ημερομηνία λήξης, όταν οι ιδέες νικήσουν το  φόβο και τα όπλα βρουν τη θέση τους στα χέρια ενός αποφασισμένου λαού.
Ο Φιντέλ  οδήγησε τους Κουβανούς στο δρόμο της πλήρους και οριστικής ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας, της περηφάνιας, της τιμής.

Γεννήθηκε στις 13 του Αυγούστου 1926 και έφυγε από τη ζωή στις 25 του Νοέμβρη 2016.

Ο λαός της Κούβας τιμά τον μεγάλο ηγέτη του υπερασπιζόμενος τις ιδέες και τα επιτεύγματα της Επανάστασης, δείχνοντας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του.

 ***
“Το όνομά του είναι Φιντέλ”

ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Κατασκευάζοντας τα επόμενα προσχήματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων


ANSA
Μια ακόμα προκλητική Εκθεση, ενδεικτική των προσχημάτων αλλά και των μέσων που αξιοποιούνται για να ξεδιπλωθούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί της ΕΕ, ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι στο Ευρωκοινοβούλιο.
 Η Εκθεση, που έχει τίτλο «Σχετικά με την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένης της γενοκτονίας», έρχεται στα γνώριμα μονοπάτια αντίστοιχων εκθέσεων και «διακηρύξεων», ουσιαστικά να κατασκευάσει τα προσχήματα της «επόμενης μέρας», ζητώντας από τα όργανα της ΕΕ να ενισχύσουν την «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας» και τις... προληπτικές επεμβάσεις τους, ενώ αποτυπώνει και την όξυνση των ανταγωνισμών με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.