Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 6-7 Αυγούστου 2022

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 6-7 Αυγούστου 2022:

Αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

«Απελευθερωμένα» κέρδη για τους ομίλους, ενεργειακή φτώχεια για τον λαό

Ένας χρόνος από τις πυρκαγιές σε βόρεια Εύβοια και Αττική

Μάχη επιβίωσης στα αποκαΐδια που ‘άφησε η εγκληματική πολιτική

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Για τα 77 χρόνια από το πυρηνικό έγκληµα του αµερικάνικου ιµπεριαλισµού σε Χιροσίµα – Ναγκασάκι

ΕΕ∆ΥΕ - Ε∆ΥΕΘ

Την Τρίτη 9 Αυγούστου οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κυβέρνηση - ΕΥΠ

Παραιτήσεις λόγω των παρακολουθήσεων τηλεφώνων

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες, προκύπτουν νέα ερωτηµατικά

Ινδο-Ειρηνικός

Σε τροχιά σύγκρουσης ΗΠΑ - Κίνα, μετά την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στη ΧΑΝΘ το ραντεβού των συνδικάτων

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Πλούσιο πρόγραµµα στις 22, 23 και 24 Σεπτέµβρη στο Πάρκο Τρίτση

«Απελευθερωμένα» κέρδη για τους ομίλους, στο δόκανο της ενεργειακής φτώχειας ο λαός

 

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πώς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσαν το τοπίο από το 1999 έως το 2016 και μέχρι σήμερα, που ο λαός δεν μπορεί να αντέξει την ασφυξία της «απελευθέρωσης» και της «πράσινης μετάβασης»

 

Eurokinissi

Εκατομμύρια εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά ζουν κάτω από τον πέλεκυ της ενεργειακής φτώχειας. Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος από τον Οκτώβρη του 2021 μέχρι και σήμερα βρίσκονται σε ένα συνεχές ανοδικό ράλι και πλέον, από τον επόμενο μήνα, περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα πρέπει να πληρώσουν, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις κυβέρνησης και προμηθευτών Ενέργειας για τις νέες χρεώσεις.

Οι αυξήσεις φτάνουν ήδη ακόμα και το 900% και καμιά ουσιαστική ανακούφιση δεν μπορεί να υπάρξει από την περίφημη κρατική επιδότηση, η οποία είναι ούτως ή άλλως λεφτά που πληρώνει με τους φόρους του ο λαός.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κυρίαρχη προπαγάνδα κυβέρνησης και αστικών επιτελείων αναπαράγει μια σειρά ψεύτικα επιχειρήματα, αποδίδοντας την αιτία των υπέρογκων αυξήσεων είτε στον πόλεμο (ΝΔ) είτε σε διαχειριστικές αστοχίες, που μπορεί τάχα να «διορθωθούν» με μια άλλη διαχείριση (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ).

Η πραγματικότητα βέβαια είναι διαφορετική και σε αυτές τις συνθήκες έχει ιδιαίτερη αξία να ξετυλίξουμε το «νήμα» προς τα πίσω, για να αποκαλυφθεί το πώς φτάσαμε έως εδώ. Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα ο λαός δεν μπορεί να απολαύσει φτηνή και επαρκή για τις ανάγκες του Ενέργεια, αλλά βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στην ενεργειακή φτώχεια, ακόμα και στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, όπως είναι για παράδειγμα η Γερμανία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Μεγάλο συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην πλατεία ΧΑΝΘ

 

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, παλεύουμε για συντονισμό, για να μην πληρώσει και πάλι ο λαός

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

«Μπροστά στη ΔΕΘ δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, παλεύουμε για συντονισμό των σωματείων και εργαζόμενων, για να μην πληρώσει και πάλι ο λαός», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και καλεί όλα τα εργατικά σωματεία, όλους τους εργαζόμενους της περιοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στην πλατεία ΧΑΝΘ ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης. 

Παράλληλα στέκεται στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της πόλης που αγωνίζονται να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και χαιρετίζει «τα δεκάδες εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους που από την πρώτη στιγμή έδειξαν την γνήσια ταξική αλληλεγγύη σε όλους αυτούς τους αγώνες, βρέθηκαν στο πλάι των απεργών σε κάθε χώρο δουλειάς». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που το τελευταίο διάστημα έχουν επιλέξει τον δρόμο του αγώνα, βρίσκονται σε μεγάλες κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.