Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Το στεγαστικό πρόβλημα στην ΕΣΣΔ




Η ΕΣΣΔ, αν και ήταν μια ερειπωμένη χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τα δύο πρώτα πεντάχρονα προγράμματα ανοικοδόμησης κατόρθωσε να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα και να αποκαταστήσει τις κατεστραμμένες υποδομές (δρόμους, γέφυρες, σχολεία, νοσοκομεία, δημόσια κτίρια, λιμάνια, αεροδρόμια).
Κάθε πολίτης της ΕΣΣΔ είχε το κατοχυρωμένο δικαίωμα να αποκτήσει διαμέρισμα, εντελώς δωρεάν.

Ναι, απολύτως δωρεάν, δεν χρειαζόταν να πληρώσει. Το αποκτούσε με επίσημα έγγραφα στο όνομά του για πάντα και μπορούσε να το δώσει στα παιδιά του αργότερα.

Κατοικία ΕΣΣΔ

Φυσικά, υπήρχαν λίστες αναμονής, αλλά κάθε μήνα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ελάμβαναν δωρεάν διαμερίσματα από το σοβιετικό κράτος.

Χάρη σε αυτό, ακόμα και σήμερα, υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια ιδιοκτήτες σπιτιών στη Ρωσία.

Αυτό το δικαίωμα κατοχυρώθηκε στην ΕΣΣΔ για πρώτη φορά στον κόσμο.

Συνεκπαιδεύσεις με Ελλάδα και Τουρκία από το αεροπλανοφόρο που πλέει στη Μεσόγειο


Από τη συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο
Από τη συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο
 
Αποκαλυπτικά για τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή και την ελληνική εμπλοκή είναι τα όσα συμβαίνουν με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», το οποίο επιστρέφοντας από την ανάπτυξή του στη Μέση Ανατολή (συνοδεύεται από το καταδρομικό «USS San Jacinto» και το αντιτορπιλικό «USS Truxtun»), πέρασε το Σουέζ και πραγματοποίησε συνεκπαιδεύσεις τόσο με το ελληνικό ΠΝ όσο και με την ελληνική ΠΑ.
 
 Κατά πηγές, οι συνεκπαιδεύσεις με την ΠΑ (αερομαχίες σε ρόλο τόσο επιτιθέμενου όσο και αμυνόμενου) έγιναν τα μεσημέρια Σαββάτου και Κυριακής, με τετράδες ελληνικών «F-16» από τη Σούδα να ανοίγονται στην Ανατολική Μεσόγειο και αμερικανικά «F-18» να έρχονται μέχρι τα Κύθηρα, πραγματοποιώντας βολές στο Πεδίο Βολής «Καράβια» στο Μυρτώο, όσο και δυτικά της Κρήτης.

Οι απειλές, ο αυταρχισμός της κυβέρνησης για να εκφοβίσει τη νέα γενιά, τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, θα πέσουν στο κενό!



Για την προσαγωγή 8 μελών της  ΚΝΕ από ομάδα ΔΙΑΣ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε σχόλιό του τονίζει: 


«Σήμερα, Τρίτη 28 Ιούλη, ημέρα συμπλήρωσης 40 χρόνων από τη δολοφονία της φοιτήτριας Παντείου, ΚΝίτισσας, Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομίας προχώρησε στην προσαγωγή 8 μελών της ΚΝΕ, που προετοίμαζαν το χώρο, όπου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής της από το Φοιτητικό Σύλλογο Παντείου, καθώς και άλλους Φοιτητικούς Συλλόγους και εργατικά σωματεία.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Οι απειλές, ο αυταρχισμός, η καταστολή της κυβέρνησης, με στόχο να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τη νέα γενιά, τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ θα πέσει στο κενό!

Ο «καλός δρόμος»


  Πηγή: Eurokinissi

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», διαμηνύει η κυβέρνηση σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά, σε μια προσπάθεια εφησυχασμού μετά την κλιμάκωση της έντασης την περασμένη βδομάδα, με αφορμή την τουρκική NAVTEX νότια του Καστελόριζου.

Ο «καλός δρόμος» που πλασάρει η κυβέρνηση στο λαό κρύβει «κάτω από το χαλί» το γεγονός των τετελεσμένων που δημιουργεί κάθε κίνηση της τουρκικής αστικής τάξης, αλλά και ότι έχουν ανοίξει «κεφάλαια» της συνεκμετάλλευσης και της συνδιαχείρισης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, υπό την εποπτεία ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Το κυβερνητικό αφήγημα επικαλείται την «ετοιμότητα» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στηρίζεται στις γνωστές υπερβολές περί «διεθνώς απομονωμένου» Ερντογάν, που εισέπραξε τάχα «παγκόσμια κατακραυγή» και άλλα παρόμοια. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχουμε «ισχυρούς συμμάχους», διαφημίζοντας τη «στήριξη» που λέει ότι πήρε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Να αποδοθούν τώρα όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς περικοπές και προαπαιτούμενα (VIDEO)





Να αποδοθούν τώρα όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς περικοπές και προαπαιτούμενα, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε εκπομπή της ΕΡΤ-1.

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο Δ. Κουμπούρης, με τους αγώνες μας διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από τις διαχρονικά εφαρμοζόμενες αντισυνταξιουχικές πολιτικές, γιατί είναι χρήματα για τα οποία έχουμε δουλέψει όλη μας τη ζωή.

Είχαμε πει στους συνταξιούχους, πρόσθεσε, «να μην πηγαίνουν στα μεγαλοδικηγορικά γραφεία πληρώνοντας και από πάνω. Είναι άλλο πράγμα συγκροτημένα 50 - 100 συνταξιούχοι που θα τους κατευθύνουν τα σωματεία τους να κάνουν μια προσφυγή και άλλο πράγμα να στέλνεις 2.5 εκατομμύρια συνταξιούχους και να το προπαγανδίζεις ότι πρέπει να τρέχουν στα δικαστήρια».

«Είναι δεδικασμένο, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας, είναι ένα μικρό μέρος απ' ό,τι έχουμε χάσει και πρέπει η κυβέρνηση να αποδώσει το ποσό εφάπαξ τώρα, χωρίς κανένα "κούρεμα"», κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης.
 

Απολογισμός ... διετίας



«Υποστηρίξαμε αναπτύξεις πλοίων και υποβρυχίων. Υποστηρίξαμε αναρίθμητες μετασταθμεύσεις αεροσκαφών. Βελτιώσαμε την ετοιμότητα και την ασφάλεια της εγκατάστασης με συνεχείς ασκήσεις. Σαν αποτέλεσμα αναγνωριστήκαμε σαν η καλύτερη μικρή εγκατάσταση του Ναυτικού των ΗΠΑ σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή». Αυτά τόνισε ο απερχόμενος διοικητής της βάσης των ΗΠΑ στη Σούδα πλοίαρχος, σε μήνυμά του προς το προσωπικό της, λίγο πριν παραδώσει τη διοίκηση, την προηγούμενη Παρασκευή, στον διάδοχό του, περιγράφοντας τι πέτυχε η βάση επί ημερών του, τα τελευταία δύο χρόνια. Μια διετία που σε «θεσμικό» - κυβερνητικό επίπεδο σημαδεύτηκε από την έναρξη του λεγόμενου «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ, επί ΣΥΡΙΖΑ, το Δεκέμβρη 2018, και την υπογραφή της νέας, επικαιροποιημένης «Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας», επί ΝΔ, τον Οκτώβρη του 2019. Με ό,τι ακολούθησε.

***
 
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, επιθεωρώντας στα μέσα Ιούνη φέτος τη βάση, συνοδευόμενος από τον Ελληνα υπουργό Αμυνας, σε ομιλία του εκεί, την χαρακτήρισε «κόσμημα στο στέμμα» και «ναυαρχίδα» της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας. «Καμία έκπληξη για το γεγονός ότι είναι σήμερα πιο δραστήρια από ποτέ», υπογράμμισε, τονίζοντας πως η Σούδα «είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα μας για την προβολή της αμερικανικής δύναμης σε μια στρατηγικά δυναμική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Από τη Συρία έως τη Λιβύη έως το σημείο ελέγχου της Μαύρης Θάλασσας (Δαρδανέλια), αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πλεονέκτημα για τις ΗΠΑ, καθώς η αεροπορική μας δύναμη, το Ναυτικό και άλλοι πόροι χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των υποχρεώσεων της Συμμαχίας μας».