Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Αποδέχτηκαν στα μουλωχτά την αποθήκευση και φύλαξη δεκάδων κοντέινερ με πολεμικό υλικό για λογαριασμό των ΗΠΑ

 

Αμείλικτα ερωτήματα: Πού τα έχουν αποθηκεύσει; Γιατί δεν τα δέχτηκε άλλη ευρωπαϊκή χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ; Τι περιέχουν τα κοντέινερ; Υπάρχουν σ' αυτά όπλα λευκού φωσφόρου;

 

Δεν έχει πάτο η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, που σπέρνουν σε όλη τη χώρα εστίες πολέμου και στόχους πιθανόν αντιποίνων από τα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα σε περίπτωση γενίκευσης των συγκρούσεων.

Τελευταίο τέτοιο κρούσμα είναι η αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση του αμερικανικού αιτήματος να φιλοξενηθεί σε στρατιωτικές αποθήκες μια μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό αίτημα κατέθεσε η αμερικάνικη πρεσβεία στην Ελλάδα και έγινε δεκτό από την κυβέρνηση και την ηγεσία του στρατού.

Σαν αποτέλεσμα, δεκάδες εμπορευματοκιβώτια με πυρομαχικά βρίσκονται αποθηκευμένα σε άγνωστη στρατιωτική τοποθεσία, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη πρεσβεία ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να υποδεχτεί το φορτηγό πλοίο «SAGAMORE» και να «φιλοξενήσει» προσωρινά το φορτίο του. Είχε προηγηθεί η άρνηση άλλης ευρωπαϊκής χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ να το ξεφορτώσει - όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο - και να αποθηκεύσει αυτή το πολεμικό υλικό, επικαλούμενη διάφορα κωλύματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Η παραδοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ θέτει ξανά στο προσκήνιο τα ερωτήματα για την παραποίηση των στοιχείων

 

Πηγή: Associated Press

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις αναφορές του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ σχετικά με την παραποίηση και διαρροή στοιχείων: 

«Η παραδοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ ότι υπήρξε παραποίηση και διαρροή κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων του εγκλήματος των Τεμπών, που αξιοποιήθηκαν στην πορεία για να ενισχυθεί η κυβερνητική θεωρία του ''ανθρώπινου λάθους'' ως κύριας αιτίας του συμβάντος, θέτει ξανά στο προσκήνιο τα ερωτήματα για το πώς, από ποιους και με ποιων εντολή έγινε αυτή η παραποίηση και διαρροή.

Πρόκειται για ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα και που η κυβέρνηση προσπαθεί συστηματικά να αποφύγει, παριστάνοντας την ανήξερη και κυρίως την αθώα». 

 

902gr

ΤΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ο λαός και η νεολαία της πόλης δεν τρώνε κουτόχορτο

 

Σχόλιο για την επίσκεψη του Κ. Μητροτάκη στη Δ. Θεσσαλονίκη

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Με παρατρεχάμενους τους βουλευτές της ΝΔ, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Παύλου Μελά και "κυβερνητικούς" δημοτικούς συμβούλους από διάφορες δημοτικές παρατάξεις του Δήμου, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη δυτική Θεσσαλονίκη συνοδεύτηκε με το γνωστό κυβερνητικό αφήγημα περί "αστάθειας", προκειμένου να αποφύγει την λαϊκή αποδοκιμασία στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε το θράσος στην ομιλία του στην Πολίχνη να μιλήσει για "κυβέρνηση που πρώτη φορά σκύβει πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης"» επισημαίνει σε σχόλιό της για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη, ηΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και αναρωτιέται «αλήθεια, ποιόν κοροϊδεύει;»

Κοινό πρόγραμμα


Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

 

Μόλις δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά της έχουν καταρτίσει το «κυβερνητικό πρόγραμμα» που θα υλοποιήσουν από κοινού τα επόμενα χρόνια και στη χώρα μας. Ο τίτλος του είναι: «Νέο Δημοσιονομικό Πλαίσιο».

Το «Νέο Δημοσιονομικό Πλαίσιο» κλιμακώνει την πολιτική που έχει οδηγήσει σήμερα 2,6 εκατομμύρια ανθρώπους στα πρόθυρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Φέρνει όμως και νέα σκληρά μέτρα, που σωρεύονται στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Τα περιέγραψε την περασμένη βδομάδα ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης και μόλις προχτές ο Γ. Στουρνάρας, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στον πυρήνα του προγράμματος βρίσκονται η κλιμάκωση των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% του ΑΕΠ, η παραπέρα καθήλωση των μισθών, η ένταση της φοροαφαίμαξης των λαϊκών νοικοκυριών με «πράσινα» χαράτσια, η ένταση των πλειστηριασμών και των απειλών για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.