Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτικοί εκφράστηκαν θετικά για μαθητικές καταλήψεις και διώκονται ποινικά

Για υποκίνηση κατηγορούνται καθηγητές λυκείου της Ιτέας, οι οποίοι εξέφρασαν την στήριξη τους στην απόφαση των μαθητών για κατάληψη. Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Φωκίδας


Άσκηση ποινικής δίωξης κατά καθηγητών που εκφράστηκαν θετικά για μαθητικές καταλήψεις, καταγγέλλει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού Φωκίδας.
Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούνται για υποκίνηση καταλήψεων, καθώς σε πρόσφατη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων λυκείου της Ιτέας, εξέφρασαν την στήριξη τους στην απόφαση των μαθητών να προχωρήσουν σε κατάληψη. Γονέας μαθητή του συγκεκριμένου λυκείου έκανε αναφορά στον εισαγγελέα, ο οποίος προχώρησε τη διαδικασία.
"Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, των μαθητών- δεν ξεχνάμε ότι στη συγκεκριμένη αναφορά αναφέρονται ονόματα και στοχοποιούνται ανήλικοι μαθητές. Στόχος είναι να καταστείλουν με τον φόβο οποιονδήποτε αγώνα, οποιαδήποτε κινητοποίηση, οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική.  Εντάσσεται και εξυπηρετεί  την πολιτική της κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα ¨νόμος και τάξη¨ , να επιβάλλει δηλαδή κλίμα τρομοκρατίας στο λαό για να σταματήσει να διεκδικεί" αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.
Και συνεχίζει: "Με την συγκεκριμένη ποινική δίωξη όμως διώκεται η άποψη. Διώκεται η στάση και η γνώμη των συναδέλφων, η οποία εκφράστηκε σε ΓΣ Συλλόγου Γονέων. Δηλαδή όποιος στηρίξει τις αποφάσεις των μαθητικών συλλογικών οργάνων, όποιος  στηρίζει το δικαίωμα των μαθητών, όπως και όλης της νεολαίας να διεκδικήσει το μέλλον της βαφτίζεται υποκινητής καταλήψεων και διώκεται ποινικά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όποιος τολμά να σηκώσει κεφάλι, θα χει μπλεξίματα με τον νόμο!
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να καταδικάσουν τέτοιες διώξεις, που στρέφονται συνολικά εναντίον του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Να μη φοβηθούν, να μη σταματήσουν να αγωνίζονται για το δίκιο τους. Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν θα περάσει!"                                                      πηγή: news247

Παιδί μου, μήπως έγινες κομμουνιστής;

 

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΚΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

Γράφει ο BADDOG 

Κάποτε σε μια επαρχία, όταν αι τοπικαί αρχαί ανησυχούσαν διά το μίασμα… Ή αλλιώς: Απαγόρευση από τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Δ’ Αθήνας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις (αθλητικές, παράσταση Καραγκιόζη κ.λπ.) υπέρ του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, με την αιτιολογία ότι η κινητοποίηση είναι πολιτική διεκδίκηση και δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Πρόκειται για τη μεγάλη των Μανδαρίνων σχολή. Των Μανδαρίνων ενός κράτους που βγάζει ολοένα και περισσότερους σκελετούς από τη μετεμφυλιακή ντουλάπα.
Πρόκειται για την ίδια εκείνη σχολή που διατάζει καθηγητές να κάνουν τους ρουφιάνους, (κατα)δίδοντας ονόματα καταληψιών μαθητών, προκειμένου να διωχθούν ποινικά. Είναι η ίδια εκείνη σχολή, η οποία έχει καταστενοχωρηθεί για τον Μπερκίν Ελβάν. Μάλλον όχι τόσο γιατί ο 15χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από δακρυγόνο, όσο –κυρίως- γιατί δεν πήγαινε σε ελληνικό γυμνάσιο, ώστε να «ευρίσκεται εντός των ορίων δικαιοδοσίας μας», προκειμένου να φάει μία δεκαήμερη αποβολή «το κωλόπαιδο». Έτσι, για να μάθει να φέρεται!

Αυτό και τα άλλα «κωλόπαιδα». Που αντί να διαβάζουν από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός το απαρέμφατο του λύω και το θεμελιώδη νόμο της μηχανικής, στρατεύονται στις δυνάμεις του χάους και της ανομίας, είτε αυτές δρουν στο Ελληνικό είτε στις Σκουριές κι αλλού. Είναι, εν τέλει, η ίδια εκείνη σχολή που ξαναφέρνει στη μνήμη την ατάκα του καθηγητή / διευθυντή – θεματοφύλακα των εθνοχριστιανικών αξιών της ορεινής κοινότητας, Βασίλη Διαμαντόπουλου, προς τον Κώστα Τσάκωνα, στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα»: «Παιδί μου, μήπως έγινες κομμουνιστής;».

(Δείτε εδώ τη σχετική σκηνή από την ταινία το Θόδωρου Μαραγκού)
πηγή: harddog