Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Σωθήκαμε... Έρχεται η «δίκαιη ανάπτυξη»…



Της Κάλι Καρά

Προφεσόροι οι της «αριστερής» κυβέρνησης στην εύρεση νέων λέξεων και εννοιών για να θολώσουν τα νερά στη στήριξή τους στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης και την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που την συνοδεύει. Μετά τη «δημιουργική ασάφεια», τη μετονομασία των μνημονίων σε «συμφωνίες», σε «θεσμούς» των κορακιών των δανειστών και τόσα άλλα, μας ξεφούρνισαν τώρα το καινούργιο επίθετο της καπιταλιστικής ανάπτυξης: Τη «δίκαιη ανάπτυξη».

Η «δίκαιη ανάπτυξη» που αναμασούν οι κυβερνητικοί και οι αριστεροδεξιοί ψάλτες τους θα οικοδομηθεί με τα ίδια καπιταλιστικά υλικά που προωθούν τις ανάγκες του κεφαλαίου για επενδύσεις και κέρδη και όχι με βάση τις ανάγκες της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι το δικό τους «μοντέλο» καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι διαφορετικό απ’ αυτό που ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στη Βουλή μεταφέρεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να φορέσει «φιλεργατικό» μανδύα


Αθικτο το αντεργατικό και αντιασφαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο, ενόψει και του νέου γύρου αντιλαϊκής επίθεσης με την τρίτη «αξιολόγηση»

«Ρυθμίσεις με θετικό πρόσημο» βαφτίζει η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις για την εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου!
«Ρυθμίσεις με θετικό πρόσημο» βαφτίζει η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις για την εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου!
Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ξεκινά σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με μια σειρά επιμέρους ρυθμίσεις, επιχειρεί να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του λαού, ότι τάχα «ενισχύει την προστασία των εργαζομένων», όταν στην πραγματικότητα διατηρεί άθικτο και ενισχύει συνεχώς το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο πατά η σημερινή εργασιακή ζούγκλα που επιβάλλει το κεφάλαιο.
 Με βάση το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε χτες στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη βδομάδα. Η συζήτηση και η ψήφισή του θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις, Τετάρτη και Πέμπτη.