Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ο Δ. Κουτσούμπας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


 
 

Κοινός ο αγώνας των εργαζόμενων σε Γαλλία και Ελλάδα τόνισε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των γαλλικών συνδικάτων στην πλατεία Βαστίλης, στο Παρίσι.

H δήλωση:

«Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γαλλικού λαού είναι δεδομένη. Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει το δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο».

Καμιά ανοχή στη ναρκωκουλτούρα

 

«Η νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωσή της και αμβλύνει την αντίληψη περί επικινδυνότητάς της», επισημαίνεται στην Ετήσια Εκθεση (2022) της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Ελεγχο των Ναρκωτικών (INCB). Πρόκειται για μια ακόμη έρευνα που δίνει απάντηση στην πολιτική της ανοχής, με τον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά», στην αθώωση της κάνναβης από το ίδιο το κράτος και στην καλλιέργεια ναρκωκουλτούρας, με τη συζήτηση περί «νομιμοποίησης της χρήσης», χρήσης «για ιατρικούς λόγους» και άλλα παρόμοια.

Οπως υπογραμμίζεται, «το πιο ανησυχητικό αποτέλεσμα της νομιμοποίησης της κάνναβης είναι η πιθανότητα αυξημένης χρήσης, ιδίως μεταξύ των νέων, σύμφωνα με εκτιμήσεις βάσει στοιχείων». Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, έχει φανεί ότι οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες καταναλώνουν σημαντικά περισσότερη κάνναβη σε ομοσπονδιακές πολιτείες όπου αυτή έχει νομιμοποιηθεί, σε σύγκριση με άλλες πολιτείες όπου η λεγόμενη «ψυχαγωγική χρήση» παραμένει παράνομη.

* * *

Αυξημένα είναι και τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη χρήση κάνναβης εκεί που έχει νομιμοποιηθεί: «Μεταξύ 2000 και 2018 - αναφέρει η έκθεση - οι παγκόσμιες εισαγωγές, σε ιατρικές μονάδες, που σχετίζονται με την εξάρτηση και το σύνδρομο στέρησης από την κάνναβη, αυξήθηκαν οκτώ φορές. Οι εισαγωγές για ψυχωσικές διαταραχές που σχετίζονται με την κάνναβη έχουν τετραπλασιαστεί παγκοσμίως (...) Στατιστικά στοιχεία από το Κολοράντο (Ηνωμένες Πολιτείες) δείχνουν ότι τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με οδηγούς υπό την επήρεια κάνναβης σχεδόν διπλασιάστηκαν από το 2013 έως το 2020».

Το γαρ πολύ της θλίψεως...

 

 

Μαθήματα ...«τετράγωνης λογικής» παραδίδουν τα γνωστά παπαγαλάκια της ευρωατλαντικής προπαγάνδας, που προσπαθούν μάταια να συκοφαντήσουν και να φιμώσουν οποιαδήποτε φωνή αποκαλύπτει και προειδοποιεί τον λαό για τους κινδύνους από την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και την εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτούς.

Με αφορμή μια «έρευνα» της αντιπολιτευόμενης ρωσικής εφημερίδας «Νόβαγια Γκαζέτα», διακινείται αυτές τις μέρες στον Τύπο ότι το ΚΚΕ κατατάσσεται στις πιο «φιλορωσικές» δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου, με κριτήριο τη στάση που κράτησε σε ψηφίσματα και αποφάσεις σχετικά με την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία. Γίνεται μάλιστα προσπάθεια να ταυτιστεί το ΚΚΕ με ακροδεξιές και άλλες δυνάμεις στην ΕΕ, που διατηρούν παραδοσιακά σχέσεις με το καθεστώς της Ρωσίας και στηρίζουν την απαράδεκτη εισβολή στην Ουκρανία. Η «λογική» όσων σκόπιμα αναπαράγουν τέτοιες αθλιότητες είναι γνωστή: Οποιος δεν είναι με το ΝΑΤΟ και δεν ασπάζεται το «δόξα στην Ουκρανία» της κυβέρνησης Ζελένσκι είναι με τη Ρωσία του Πούτιν!

Θλιβερή και επικίνδυνη πρωτιά

 

 

Ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς δείκτες, που αποτυπώνει την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και την πολεμική προπαρασκευή, χτύπησε για άλλη μια χρονιά «ταβάνι»: Τα 30 κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ δαπάνησαν πάνω από 1,2 τρισ. δολάρια το 2022 για την ενίσχυση των στρατών τους, ποσό αυξημένο κατά 2,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΝΑΤΟ.

«Σ' έναν πιο επικίνδυνο κόσμο, οι σύμμαχοι ολοένα και περισσότερο βλέπουν το 2% του ΑΕΠ που δαπανούν για την άμυνα ως βάση, όχι ως οροφή», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στην παρουσίαση της έκθεσης, προϊδεάζοντας για το τι θα συμβεί το 2023... Και πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στα εξοπλιστικά συμβόλαια της περασμένης χρονιάς, η ΕΕ αποφάσισε να δαπανήσει επιπλέον 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της Ουκρανίας με πολεμικό υλικό.

Ενα τεράστιο μέρος του πλούτου που παράγουν οι λαοί ξοδεύεται για τις στρατιωτικές ανάγκες της ΝΑΤΟικής συμμαχίας, σε βάρος των πραγματικών αναγκών τους και με κίνδυνο να τους καταπιεί η δίνη μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης.