Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Όλοι το Σάββατο στην συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ γιατί μόνο ο δρόμος του αγώνα διασφαλίζει τα δικαιώματα μας

 

ΔΕΘ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


 

Το σχέδιο και το πλαίσιο πάλης για να απαντήσει η εργατική τάξη στην επίθεση που δέχεται παρουσιάστηκαν από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, έξω από το εργοστάσιο της επιχείρησης «Μαλαματίνα», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, εκεί όπου οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι και για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η εισήγηση έγινε από τον Γιώργο Πέρρο.

«Όλοι μαζί το Σάββατο στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στις μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις των συνδικάτων ενάντια στην ακρίβεια, των ιδιωτών παρόχων της ενέργειας, της ΔΕΗ», τόνισε ο Γ. Πέρρος.

«Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μαζικό διεκδικητικό αγώνα. Καλούμε συνδικαλιστές σε όλους τους κλάδους που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ, αλλά βλέπουν πως ο δρόμος που ακολουθούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες μας, πως οι δυνάμεις που πλειοψηφούν στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ πέρα από το συμβιβασμό και την απογοήτευση που σπέρνουν, έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της αντιλαϊκής επίθεσης, να συμπορευτούν με τις δυνάμεις που βλέπουν στον ταξικό-διεκδικητικό αγώνα τη διέξοδο», σημειώθηκε εισηγητικά από τον ομιλητή.

Αυτοί που ψήφισαν το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ είναι η εναλλακτική;

 


Την δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς διατυμπανίζουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο αλλά επίσημα και τα ίδια τα στελέχη του με δημόσιες δηλώσεις…

Την δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς διατυμπανίζουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο αλλά επίσημα και τα ίδια τα στελέχη του με δημόσιες δηλώσεις.

Αφού κακοποίησαν – διαστρέβλωσαν την έννοια της αριστεράς, που το ιστορικό της περιεχόμενο είναι συνδεδεμένο με τους  ασυμβίβαστους  και ανυπότακτους   αγώνες  των κομμουνιστών και ριζοσπαστών, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού μας, με το ψευδεπίγραφο σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά», έρχονται και μιλάνε  τώρα για μια «δεύτερη φορά» που θα είναι αλλιώς.

Με το βλέμμα στραμμένο στο ψέμα και στην απάτη έρχονται άλλη μια φορά να κοροϊδέψουν τον λαό, στήνοντας παρωχημένα από την ζωή και κίβδηλα διλλήματα (πρόοδος ή συντήρηση ), (προοδευτικές – δημοκρατικές δυνάμεις ή φιλελεύθερες – συντηρητικές δυνάμεις), που στόχο έχουν να εγκλωβίσουν τον λαό σε μια άλλη πολιτική διαχείρισης, που θα είναι το ίδιο αδιέξοδη για αυτόν.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Πάνω από 10,5 εκατ. παιδιά έχουν χάσει έναν ή και τους δύο γονείς

 

Σε Ασία και Αφρική, όπου οι εμβολιασμοί ήταν ανεπαρκείς, υπάρχουν τα περισσότερα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στην πανδημία

Copyright 2020 The Associated

Σε Ασία και Αφρική, όπου οι εμβολιασμοί ήταν ανεπαρκείς, υπάρχουν τα περισσότερα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στην πανδημία
Πάνω από 10,5 εκατ. παιδιά έχουν χάσει τον έναν ή και τους δύο γονείς τους, ή το άτομο που τα φρόντιζε, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Πρόκειται για ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει την ανάγκη για ένα ισχυρό δημόσιο δίκτυο υγειονομικών και κοινωνικών δομών, ολόπλευρης προστασίας των παιδιών, αλλά και ενίσχυσης των σχολείων.

Οι συνέπειες για τα παιδιά μπορεί να είναι «καταστροφικές», όπως παραμονή σε ίδρυμα, κακοποίηση, τραύμα, προβλήματα ψυχικής υγείας, εφηβική εγκυμοσύνη, ελλιπής εκπαίδευση, χρόνιες και μολυσματικές ασθένειες, αναφέρει σχετική επιστημονική μελέτη.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «JAMA Pediatrics», τα 10,5 εκατ. παιδιά που βίωσαν την απώλεια του ενός ή και των δύο γονιών τους βρίσκονται: 4,2 εκατ. στη Νοτιοανατολική Ασία, 2,5 εκατ. στην Αφρική, 1,5 εκατ. στην Αμερική, 1,5 εκατ. στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και 500.000 στην Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ, που ομαδοποιούνται με άλλες χώρες της αμερικανικής ηπείρου, περίπου 250.000 παιδιά έχασαν τον έναν ή και τους δύο γονείς.

«Ο θηρευτής, ο πήγασος και ο χρυσάωρ»

 

Αρσεις απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας»
Αρσεις απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας»
Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε από τα στοιχεία των εκθέσεων της ΑΔΑΕ ότι η όρεξη της κυβέρνησης, του αστικού κράτους και των υπηρεσιών του (βλέπε ΕΥΠ κ.ά.) για παρακολουθήσεις έχει ανοίξει για τα καλά. Ο αριθμός των άρσεων απορρήτου από 7.182 το 2017 έφτασε το 2021 τις 15.475, δηλαδή υπερδιπλασιάστηκε!

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις - υποκλοπές των κινητών του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, των δημοσιογράφων αλλά και τις επί 6 χρόνια αναπάντητες καταγγελίες του ΚΚΕ για την παρακολούθηση των τηλεφώνων του, έγινε καθαρό ότι υπάρχει ένα βαθιά αντιδραστικό νομικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους, το οποίο προβλέπει ακόμη και όποιος παρακολουθείται να μην το μαθαίνει ποτέ. Στο έδαφος αυτού του τερατώδους πλαισίου εντείνεται συνεχώς η καταστολή του «εχθρού» λαού, περιστέλλονται οι λαϊκές ελευθερίες και ανοίγουν διάπλατα οι δυνατότητες να παραβιάζεται η ιδιωτικότητα του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας με αξιοποίηση κάθε δυνατού μέσου, όπως είναι οι εφαρμογές παρακολούθησης για έξυπνα κινητά made in Israel (!)...

Τα γνωστά πλέον σε όλους μας λογισμικά παρακολούθησης (spyware) με όνομα predator, pegasus & chrysaor υπάρχουν αρκετά πριν από την εμφάνιση του σκανδάλου των υποκλοπών στη χώρα μας. Εχουν απασχολήσει διεθνώς όσους ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια από το 2016 περίπου, με πρώτο να εμφανίζεται το Pegasus το οποίο είχε συσχετισθεί με την παρακολούθηση του Ahmed Mansoor από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία είχε αγοράσει το συγκεκριμένο λογισμικό από την εταιρεία «NSO Group» (Ισραήλ)1. Βέβαια, οι συγκεκριμένες τρεις εφαρμογές στις οποίες αναφερόμαστε σίγουρα δεν είναι οι μοναδικές που υπάρχουν. Σε αναφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο «Pegasus and surveillance spyware», η οποία εκδόθηκε τον Μάη του 2022, αναφέρεται μια εκτενής λίστα με λογισμικά παρακολούθησης2.