Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Το όργιο παρεμπόδισης της συγκέντρωσης και τρομοκράτησης από την αστυνομία καταγγέλλουν οι διαδηλωτές (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 

Απαράδεκτο κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των διαδηλωτών και ιδιαίτερα των μαθητών και όργιο παρεμπόδισης της συγκέντρωσης στα Προπύλαια, επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, έχει κλείσει το μετρό στο «Πανεπιστήμιο», αστυνομικές δυνάμεις έχουν μπλοκάρει τους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια, ενώ η αστυνομία επιχειρεί και σωματικούς ελέγχους και ελέγχους σε τσάντες μαθητών!  

Τον κατήφορο της κυβέρνησης κατήγγειλαν και από το βήμα της συγκέντρωσης. Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στην αστυνομία και εξελίσσεται όργιο παρεμπόδισης της συγκέντρωσης. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Εδώ και τώρα να σταματήσει το όργιο τρομοκράτησης και παρεμπόδισης της συγκέντρωσης. Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει! 

Οσα διεκδικούν οι μαθητές είναι αναγκαία και ρεαλιστικά

 

Με αποφασιστικότητα και πολυμορφία, οι μαθητές συνεχίζουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας μέτρα προστασίας στα σχολεία τους. Μέτρα αναγκαία, λογικά και ρεαλιστικά.

Και είναι ρεαλιστικά γιατί εν έτει 2020 υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε:

-- Να μπορούν τα παιδιά να κάνουν μάθημα μέσα σε σύγχρονες αίθουσες με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

-- Να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευτικών για να μη χάνονται εκατοντάδες ώρες μαθημάτων.

-- Να υπάρχουν όσες καθαρίστριες χρειάζονται για να μην κάνουν τα παιδιά μάθημα με τους βόθρους να αναβλύζουν και τις τουαλέτες να είναι εστία μόλυνσης.

-- Να υπάρχουν γιατροί στα σχολεία και να γίνονται τα απαραίτητα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η εποχή και οι δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορούν να τα προσφέρουν όλα αυτά και γι' αυτό ακριβώς τα αιτήματα των μαθητών είναι απολύτως ρεαλιστικά και αναγκαία. Γι' αυτό και οι διεκδικήσεις είναι δίκαιες και τυγχάνουν της πλήρους αποδοχής από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Γι' αυτό οι μαθητές είναι ήδη νικητές.

Τελευταίο «αντίο» στην σ. Σοφία Φραγγή


Παρουσία συγγενών, συντρόφων και φίλων, κηδεύτηκε την Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, η Σοφία Φραγγή.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Η Σοφία Φραγγή γεννήθηκε το 1928 στην Πηγή Αξιούπολης. Από την ηλικία των 12 χρόνων, έδωσε τη μάχη ενάντια στους φασίστες κατακτητές, μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Μετά τον πόλεμο, εργαζόμενη ως νοσοκόμα, εκλέχτηκε πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Νοσηλευτών Θεσσαλονίκης, αγωνιζόμενη για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Επί χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα». Εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στο δήμο Συκεών, επί σειρά ετών, με δήμαρχο τον Παναγιώτη Αφαλή, δουλεύοντας από τη θέση του προέδρου των ΚΑΠΗ κατά τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής τους.

Πρωτοπόρα και στο γυναικείο κίνημα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών και της ΟΓΕ.

Το 1977 το ΚΚΕ την τίμησε επιλέγοντάς την ως υποψήφια βουλευτή στο νομό Θεσσαλονίκης.

Εκφωνώντας τον επικήδειο εκ μέρους της ΚΟΒ Συκεών, η Γ. Τριανταφύλλου είπε μεταξύ άλλων: «Η συντρόφισσα Σοφία, σε όλη της τη ζωή, όσο κρατούσαν οι δυνάμεις της, υπηρέτησε πιστά το Κόμμα και το λαό μας, από κάθε μετερίζι. Παλικάρι, ακούραστη μαχήτρια, έτσι θα την θυμόμαστε πάντα, όλοι όσοι την γνώρισαν και πάλεψαν μαζί της.

Στα δικά της τα χνάρια, όπως και δεκάδων άλλων αγωνιστών του δήμου μας, δίνουν υπόσχεση οι νέοι αγωνιστές να βαδίσουν για να φτιάξουν μια κοινωνία που ο εργάτης να μπορεί ανεμπόδιστα να γευτεί τους καρπούς της δουλειάς και του μόχθου του».

Ριζοσπάστης 

Χώροι ... διασποράς

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Ένα καθημερινό ρίσκο είναι το ωράριο εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους, με τους χώρους δουλειάς να έχουν μετατραπεί σε βασικές εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Τα πάμπολλα πια παραδείγματα επιβεβαιώνουν την αγωνία αλλά και τις διεκδικήσεις που πρόβαλαν οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους με τα προχτεσινά μαζικά συλλαλητήρια, για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, που δείχνει τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας, είναι αυτό της μεγάλης διασποράς στο πλήρωμα του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός». Αντί να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, όπως απαιτούσαν τα σωματεία, το καράβι ταξίδευε κανονικά πιάνοντας 9 λιμάνια, με την πλοιοκτήτρια εταιρεία να παριστάνει για τέσσερις μέρες την ανήξερη και ενώ η διάδοση προχωρούσε!

Γελοιότητες με χορηγό επικοινωνίας

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ανάμεσα στους διάφορους απίθανους, που έχουν πιάσει στασίδι μετά την ανακοίνωση της απόφασης της δίκης και μιλάνε για την εγκληματική Χρυσή Αυγή, εμφανίζονται και ορισμένα γελοία υποκείμενα, όπως ο Τζήμερος, για να πουλήσει την πραμάτεια της «θεωρίας των δύο άκρων». Τα όσα γελοία έχει γράψει και πει από την προηγούμενη Τετάρτη δείχνουν ότι του έχει πέσει... βαριά η δικαστική απόφαση για αυτούς με τους οποίους χαριεντίζεται και ψηφίζει τα ίδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, δηλαδή τους Χρυσαυγίτες. Το θέμα όμως είναι ότι τις τελευταίες μέρες έχει βρει στέγη για τις γελοιότητές του στον ΣΚΑΪ. Από τις συχνότητες του σταθμού εκτοξεύει αθλιότητες για το «εγκληματικό ΚΚΕ που πρέπει επίσης να καταδικαστεί», επιχειρώντας να ταυτίσει το ΚΚΕ και γενικά τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, με τους εγκληματίες - δολοφόνους, μαχαιροβγάλτες, ανθρώπους του υποκόσμου και της νύχτας κ.λπ. - ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Ο τελευταίος που αναπαρήγαγε τέτοιες τοποθετήσεις είναι το απολειφάδι - δικηγόρος του Λαγού - με το όνομα Πλεύρης. O αντικομμουνισμός και η επίθεση στο ΚΚΕ ήταν η «υπερασπιστική» γραμμή του στα τελειώματα της δίκης της ΧΑ... Ας σκεφτεί ο σταθμός τι ευθύνη αναλαμβάνει, παίζοντας τον ρόλο του χορηγού επικοινωνίας σε φασιστοειδή.

902gr